Haberler

Doğal Gaz Kullanıcılarının Dikkat Etmesi Gerekenler

Aksa Balıkesir Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. Bölge Müdürü Ferhat Öztürk, doğal gazın doğru kullanıldığı takdirde son derece güvenli, ekonomik ve konforlu bir yakıt olduğunu bildirdi.

Aksa Balıkesir Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. Bölge Müdürü Ferhat Öztürk, doğal gazın doğru kullanıldığı takdirde son derece güvenli, ekonomik ve konforlu bir yakıt olduğunu bildirdi. Ferhat Öztürk, doğal gaz yakıtı kullanan abonelerin kombi vb. doğal gaz cihazlarının zamanında yaptıracakları periyodik bakımlarının ihmal edilmemesinin de güvenli ve ekonomik kullanım için önem arz ettiğini hatırlattı.

Aksa Balıkesir Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. Bölge Müdürü Fehrat Öztürk, günümüzde oldukça yaygın kullanılan bir yakıt olan doğal gazın 'doğru kullanıldığı' takdirde son derece güvenli ve ekonomik bir yakıt olduğunu söyledi. Doğal gaz yakıtının kullanıldığı cihazların zamanında yaptırılacak periyodik bakımlarının güvenli ve ekonomik bir kullanım için önem taşıdığını hatırlatan Öztürk, "Doğal gaz yakıcı cihazlarınızın bakımlarının zamanında yaptırılması, güvenli ve ekonomik gaz kullanımı için son derece önemli ve uygulanması zahmetsiz önlemlerdir. Kullanıcıların, bazı basit bilgi ve önlemlerle güvenli, ekonomik ve verimli gaz kullanımı son derece kolaydır. Kaldı ki bu cihazlar (kombi, doğal gaz kazanları vb.) modern teknolojilerin kullanıldığı cihazlar olup doğal gazın yerleşim yerlerinde gerek evlere gerek sanayi tesislerine ulaştırılan çelik hatlar da yine modern teknolojinin kullanıldığı en yeni ürünlerden üretilmiş, dünya standartlarında ve alanında uzman olan personelimizin denetimi ve kontrolünde projelendirilerek tesis edilmektedir" dedi.

ELEKTRİK KESİNTİSİNDE DOĞAL GAZ CİHAZI KAPATILMALI

Balıkesir Bölge Müdürü Ferhat Öztürk, özellikle kış mevsiminde hava şartlarının ağır olduğu (şiddetli soğuk, kar, don, buzlanma, sis vb.) hallerde ağır kış koşulları nedeniyle ülke genelinde olduğu gibi Balıkesir bölgesinde de zaman zaman yaşanan elektrik kesintileri sonrasında, doğal gaz yakıcı cihazlarınızın zarar görmesinin engellenebileceğini, bunun için elektrik kesintisi sırasında cihazların "kapalı" konuma getirilmesinin önemli olduğunu vurguladı. Bu şekilde cihazların ani elektrik şokuna maruz kalmasının önleneceğini ve tekrar çalıştırıldığında daha güvenli kullanılabileceğini belirten Öztürk, "Böylece, kombi, kazan, kat kaloriferi, soba gibi doğalg az yakıcı cihazları elektriklerin verilmesi sonrasında oluşacak ani yüklenmelerin vereceği zararlardan korumak mümkün olacaktır. Çünkü, kesilen elektriklerin tekrar gelmesi anında bütün doğal gaz cihazları aynı anda devreye girer, bu durum ise servis regülatörlerinin emniyet valflarının kapanmasına da neden olabilmektedir. Bu nedenle, elektrikler kesilip yeniden geldikten sonra doğal gazlı cihazlar kademeli olarak devreye alınmalıdır" diye konuştu.

DOĞAL GAZ ACİL 187

Aksa Balıkesir Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. Bölge Müdürü Fehrat Öztürk, doğal gaz kullanımında dikkat edilmesi gereken bu durumlarda gaz arzıyla ilgili sorun yaşanması halinde abonelerin 7 gün 24 saat boyunca Doğal Gaz Acil 187 nolu telefonu arayıp görevli ekiplerden yardım alabileceklerini de hatırlattı.

Öte yandan, Bölge Müdürü Ferhat Öztürk, basın yayın organlarında yer alan doğal gazdan ölümlerle ilgili yayınların aksine doğal gazdan değil teknik hatalardan kaynaklandığını, doğal gazın 'zehirsiz' bir gaz olduğunu hatırlattı. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ferhat Öztürk Balıkesir Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

Bakmadan Geçme

Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Karaağaç Destanı 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 8 Mayıs Karaağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs İstanbulspor Sivasspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Survivor kaptan kim oldu? Mavi Takım Kırmızı Takım kaptanları kim oldu 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 17 Mayıs Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Kredi kartıyla kurban satın almak caiz midir? Banka kredisiyle kurban kesilebilir mi? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Yalı Çapkını 71. Bölüm Canlı İzleme Linki! 17 Mayıs'ta Yayınlanan Yeni Bölüm! Çağla Şıkel ayaklarını mı paylaştı? Çağla Şıkel neden video paylaştı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! YUSUF TEKİN "cemaatçi misiniz" sorusuna ne yanıt verdi? Yusuf Tekin ne dedi, olay ne?
Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title