Haberler

Diyarbakır'daki Kck Davasında 48 Sanığın Tahliyesi

Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK ana davasında tutuklu 91 sanıktan tahliye edilen 48'i ortak basın açıklaması yaptı Tahliye edilen sanıklardan Şimşek: "Anayasa Mahkemesi, uzun tutukluluk süresini en az 3 yıl ve en fazla 5 yılla sınırlandırmıştır ancak 3 yılı aşkındır tutuklu olan dosya arkadaşlarımız, hala tahliye edilmemiştir.

Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK ana davasında tutuklu 91 sanıktan tahliye edilen 48'i "KCK Ana Dava Bileşenleri" adıyla ortak basın açıklaması yaptı.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Başkanlığının konferans salonunda basın açıklamasını okuyan sanıklardan Gülcihan Şimşek, 14 Nisan 2009'da başlayan, dalga dalga gerçekleştirilen "KCK operasyonları" adı altında, binlerce siyasetçinin siyasi soykırımla rehin alındığını öne sürdü.

Süreci "siyasal darbe ve soykırım" olarak adlandıran Şimşek, şöyle dedi:

"5 yıllık yargılama sürecinin her aşamasında bunu net şekilde gördük. Ana dilimizde savunma yapmamız engellendi. Hukuki hiçbir talebimiz olumlu şekilde karşılık bulmadı. Duruşmalarımız göstermelik tiyatro oyununun ötesine geçemedi. En somut örneği 5 yıldır tutuklu olup hala ifade vermeyen arkadaşlarımızın varlığıdır. Anayasa Mahkemesi, uzun tutukluluk süresini en az 3 yıl ve en fazla 5 yılla sınırlandırmıştır ancak 3 yılı aşkındır tutuklu olan dosya arkadaşlarımız, hala tahliye edilmemiştir. Bizlerin tahliyesi de 5 yıl dolduğu için gerçekleşmiştir.

Nihayetinde bir ay önce aynı mahkeme, 'dağa çıkabilirler' gibi skandal karar olarak nitelendirilebilecek tutumla tahliye talebimizi reddetmiş. 5 yılın günü gününe dolmasını beklemiştir."

Çözüm süreci

Geçen yılki nevruzda Abdullah Öcalan'ın verdiği mesaj doğrultusunda, çözüm ve barış sürecinin gelişimi için önemli adımlar atıldığını anımsatan Şimşek, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Çözüm ve barış süreci, Türkiye için de önemli bir demokrasi ve barış geleneğinin teminatı özelliği taşıyor. Çözüm sürecine karşı yapılan uzatma politikaları hükumete güç değil, kan kaybı yaşatmaktadır. Bu süreç uzadıkça provokasyonlara açık hale geldiğini geçen zaman bize açıkça göstermiştir. Paris'te 3 kadının öldürülmesi, Lice ve Gever katliamları, hükumeti devirme amaçlı darbe girişimleri bunların başında gelmektedir."

Açıklamanın ardından tahliye edilen sanıklar, Yeniköy Mezarlığı'na geçti. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Anayasa Mahkemesi Gülcihan Şimşek Diyarbakır Kck Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title