Haberler

Diyarbakır'da Okuma Yazmayı Öğrenen 60 Kadına Sertifikaları Verildi

Diyarbakır'ın Kayapınar Belediyesi'nin, Ana Çocuk Eğitim Vakfı (Açev) İşbirliğiyle Peyas ve 500 Evler Mahallesi'nde Açtığı Okuma Yazma Kursunu Tamamlayan 60 Kadına Sertifikaları Düzenlenen Bir Törenle Verildi. Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, "Okumanın Yaşı ve Sınırı Yoktur. Bu Konudaki Azminizi Takdirle Karşılıyor ve Sizleri Kutluyorum" Dedi.

Diyarbakır'ın Kayapınar Belediyesi'nin, Ana Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) işbirliğiyle Peyas ve 500 Evler Mahallesi'nde açtığı okuma yazma kursunu tamamlayan 60 kadına sertifikaları düzenlenen bir törenle verildi. Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, "Okumanın yaşı ve sınırı yoktur. Bu konudaki azminizi takdirle karşılıyor ve sizleri kutluyorum" dedi.

Kayapınar Belediyesi ile AÇEV işbirliğiyle Peyas ve 500 Evler'de açılan 3 okuma ve yazma sınıfını başarıyla tamamlayan 60 kursiyere sertifikaları verildi. Ekin Parkı Kadın Eğitim Merkezi'nde düzenlenen sertifika törenine Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şakir Yaman, AÇEV yöneticileri Filiz Buluttekin, Ayfer Yörük ile Kayapınar Belediye Meclis üyeleri katıldı. Sertifika töreninin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Karatekin, Kadın Eğitim Merkezi'nde bu törenin düzenlenmesinin anlamlı olduğunu belirterek, "Bu yerin asıl sahipleri sizlersiniz. Böyle bir etkinlikte, burada bir arada bulunduğumuz için mutluyum" dedi.

Karatekin, okuma yazma kursunu tamamlayan kadınları takdirle karşıladığını belirterek, "Okumanın yaşı ve sınırı yoktur. Bu konudaki azminizi kutluyorum" ifadelerini kunlandı.

''Bir dil bir insandır'' sözüne atıfta bulunan Karatekin, "İster Türkçe, ister İngilizce, isterse Arapça olsun, isterse Kürtçe olsun. Dil ne kadar fazla öğrenilirse o kadar daha fazla bilgiye ulaşılır. İnsanlar arasındaki iletişim ve sosyal diyalog dil ile kurulur. Eğitim ailede başlar, en iyi öğretmen de annelerdir. Anneler kendilerini ne kadar iyi yetiştirirse çocuklarının geleceğine de o derece katkı sunarlar" diye konuştu.

AÇEV yöneticisi Filiz Buluttekin de Kayapınar Belediyesi'nin kurslar için sunduğu desteğe teşekkür etti. Konuşmaların ardından kursu başarıyla tamamlayan 60 kadına sertifikaları verildi.

(SK-SK-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Papua Yeni Gine'de 2 binden fazla insan toprak altında kaldı

Papua Yeni Gine'de 2 binden fazla insan toprak altında kaldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a salvolar

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a salvolar

Rus askeri yetkili: Estonya'daki Narva, Letonya'daki Daugavpils ve Litvanya'daki Klaipeda'yı işgal etmeliyiz

Rus askeri yetkili: Estonya'daki Narva, Letonya'daki Daugavpils ve Litvanya'daki Klaipeda'yı işgal etmeliyiz

Bakmadan Geçme

'Fenerbahçe şampiyon olacak' diyen astrolog, canlı yayın açıp ana avrat küfretti

"Fenerbahçe şampiyon olacak" diyen astrolog, canlı yayın açıp ana avrat küfretti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title