Haberler

Didim'de Bayan Başkan Vekilinden Dayakçı Kocaların Salıverilmesine Tepki

Didim Belediye Başkan Vekili Özlem Girgin "Kadına şiddet yeni düzenlemelerle adeta teşvik edilmektedir" dedi.3.yargı paketi olarak ta bilinen son yargı paketi kapsamında eşlerini şiddet uygulayan fakat cezaları 1 yılın altında olan mahkümların...

Didim Belediye Başkan Vekili Özlem Girgin "Kadına şiddet yeni düzenlemelerle adeta teşvik edilmektedir" dedi.

3. yargı paketi olarak ta bilinen son yargı paketi kapsamında eşlerini şiddet uygulayan fakat cezaları 1 yılın altında olan mahkümların salıverilmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Didim Belediye Başkan Vekili Özlem Girgin "Kadına şiddet yeni düzenlemelerle adeta teşvik edilmektedir. Kadın dernekleri ve insan hakları savunucuları ve halk bu gelişmelere herhalde seyirci kalmayacaktır," dedi.

Didim Belediyesince düzenlenen haftalık basın toplantısında 3. yargı paketi olarak ta bilinen son yargı paketi kapsamında Kadına şiddet uygulaması konusunda yeni hukuki düzenlemeler hakkındaki bir soru üzerine konuşan Didim Belediye Başkan Vekili Özlem Girgin, "Kadına şiddet yeni düzenlemelerle adeta teşvik edilmektedir. Kadın dernekleri ve insan hakları savunucuları ve halk bu gelişmelere herhalde seyirci kalmayacaktır." dedi.

Belediye Başkanı Mümin Kamacı'nın şehir dışında olması nedeniyle toplantı Belediye Başkan Vekili Özlem Girgin'in yönetiminde yapıldı. Toplantıya Belediye başkan yardımcısı Ahmet Karaoğlu ve Özel kalem Müdürü Başak Kamacı katıldı.

Toplantıda kadına yönelik şiddetle ilgili son çıkan yargı paketiyle ilgili soruyu cevap veren Girgin " Kadın haklarına karşı saldırı iktidarla birlikte büyük bir ivme kazanmıştır. Hele bu son düzenleme kadınlara karşı işlenen şiddet eylemlerini adeta teşvik etmekte, bu suçun faillerini koruma altına almaktadır. Karısını döven erkek, bir kamu kurumunda çalıştırılacakmış… Adam zaten işsiz güçsüz, gidecek oraya, çay kahve sohbet gırla… Bu ne biçim ceza? Bu gidiş mutlaka durdurulmalıdır. Kadın dernekleri, insan hakları konusunda faaliyet gösteren tüm demokratik toplum kuruluşları ve halk bu gelişmelere seyirci kalmayacaktır"dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mümin Kamacı Didim Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title