Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(23.5.Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Birinci Müsteşarı Erwan Martell ve Sektör Yöneticisi Caner Demir, Adana Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.)

(23.5.2013, FOTOĞRAF)

////////////////////

AB'den Adana'ya övgü

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Birinci Müsteşarı Erwan Martell ve Sektör Yöneticisi Caner Demir, Adana Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. AB Türkiye turu dolayısıyla Adana'da bulunan ve Büyükşehir Belediyesi'nde Meclis Başkan Vekili Halil Tüm ile bir süre görüşen Erwan Martell, Adana'nın 'modern, dinamik ve cıvıl cıvıl' bir şehir olduğunu söyledi. Türkiye'nin etkileyici bir ekonomik gelişim gösterdiğini belirten Martell "Adana'da olmaktan çok mutluyum. Amacımız hem Adana'yı tanımak hem de AB konusunda kamuoyunu bilgilendirmek. AB olarak Türkiye ile işbirliği yapmaktan memnunuz" dedi.

Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Halil Tüm de AB turunu kapsayan 7 şehirden birinin Adana olmasından memnuniyet duyduklarını vurgualıd. Bu tür etkinliklerin AB'nin farkedilmesini sağlayacağını kaydeden Halil Tüm, "Ancak AB'nin de Türkiye'yi farketmesinden mutlu oluruz. Ayrıca kent olarak AB fonlarından daha fazla yararlanmak istiyoruz. Bu konuda ciddi ve makul projelerimiz var. Bunların değerlendirilmesini istiyoruz" diye konuştu.

ADANA,(DHA)

///////////////

Mersin'in simgesi Tevfik Sırrı Gür yıkılacak mı?

MERSİN'de 1951'de hizmete giren ve dönemin efsane valisi Tevfik Sırrı Gür'ün adını taşıyan stadyumun yıkılarak yerine alışveriş merkezi ya da otel yapılacağı ileri sürüldü. Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'nun arazisinin yeni stadyum yerleşkesi yapımını üstlenen TOKİ'ye devredileceği iddiaları, kentte günün konusu olurken, meslek odaları da harekete geçti.

MİMARLAR ODASI KARŞI

Mimarlar Odası Mersin Şubesi, kentte yeni stadyum için mevcut stadyum arazisinin ticari bir meta olarak kullanılmasına karşı olduğunu açıkladı. Mimarlar Odası, Büyükşehir Belediyesi'nin yeni hazırlanan 1/5 binlik Nazım İmar Planı'nda stat arazisini ' spor alanı' olarak işaretlemesi gerektiğini bildirdi. Odanın Mersin Şube Başkanı Sinan Tütüncü, konuyu yakından takip ettiklerini belirterek, Mersin'de kent içinde ve deniz kıyısında yer alan en büyük 'kamusal alanlardan' birine sahip Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın TOKİ'ye devredilerek, yerine alışveriş merkezi, otel, konut blokları ya da başka bir yapı inşa edilmesinin kabul edilemeyeceğini söyledi.

PLANDA 'SPOR ALANI'

Tütüncü, 2 ay önce 1/5 Binlik Nazım İmar Planı'yla ilgili Büyükşehir Belediyesi'nin bilgilendirme toplantısına katıldıklarını, toplantıda stadyum yerinin ' spor alanı' olarak işaretlendiğinin açıklandığını vurgulayarak, aradan geçen sürede plan örneği kendilerine verilmediği için stadyumun şu anki durumunun ne olduğunu bilmediklerini ifade etti. Şehrin kamuya ait en değerli alanlarından birinin özel mülkiyete verilmesinin bölgedeki yoğunluğun değişmesi anlamına geldiğinin altını çizen Tütüncü, bunun yol açacağı nüfus, yapı ve trafik yoğunlaşmasına dikkat çekti.

'YIKMAYIN, KORUYUN DEMİŞTİK'

Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'nun Cumhuriyet ruhu ve kimliği taşıyan önemli bir yapı olduğunu anlatan Tütüncü, 62 yıldır Mersin halkının maç ve konser izlediği, bayramlarını kutladığı böylesi bir alanın alışveriş merkezi, otel ya da benzeri bir yapıya dönüştürülmesini istemediklerini kaydetti. Stada yapılan düzenleme kapsamında stat cephesinin yıkıldığını hatırlatan Tütüncü şunları söyledi:

"Yıkmayın, koruyun demiştik. Ama yıktılar. Şimdi de o alanda farklı yapılaşmaların olacağı iddiaları gündemdedir. Biz stadyumun korunmasını, o alanın spor alanı olarak kalmasını istiyoruz. Hiç olmazsa stadyumun mimari kimliğinin en güçlü okunduğu kapalı tribünün korunması gerekiyor. Geçtiğimiz yıl şehrin birçok tarafına 'Stadyum Mersin'dir, yıkılamaz' afişleri asarak bir kampanya başlatmıştık. O kampanyada Mersin'e yeni bir stadyum sağlamak için mevcut stadyum arazisinin ticari bir meta olarak kullanılmasına karşı olduğumuzu beyan etmiştik. Bu yöndeki görüşümüz hala aynıdır."

Öte yandan, 20-30 Haziran tarihleri arasında yapılacak Akdeniz Oyunları'nda kullanılacak olan Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'nun oyunların hemen bitiminden sonra yıkılacağı öne sürülüyor.

-KUTU-

BAĞIŞLARLA YAPILDI

Mersin'e sayısız eser kazandıran Tevfik Sırrı Gür'ün 1931- 1947 yılları arasında aralıklarla yaptığı 6 yıllık valiliği sırasında kente kazandırılan diğer kamu yapıları gibi stadyum da çoğu halkın bağışlarından oluşan parayla yapıldı. 15 bin kişilik stadyumun mimarının kimliği belgelenmiş değilse de Nezih Eldem'in projesinin açılan ulusal yarışmada birinci seçildiği kayıtlarda bulunuyor. Mersin Halkevi'nin mimarı Ertuğrul Menteşe ve Vali Tevfik Sırrı Gür'ün de tasarım ve uygulama sürecinde etkin oldukları da biliniyor. İsmet İnönü Bulvarı üzerinde yer alan Tevfik Sırrı Gür Stadyumu arazisinin güneyinde deniz, doğusunda bir zamanlar Mersin'in batı sınırını çizmiş olan Müftü Deresi bulunuyor. Tesisin bulunduğu bölgede Tenis Kulübü ve Hilton Oteli de yer alıyor.

Ali Ekber ŞEN / MERSİN, (DHA)

(23.5.2013)

/////////////

Şinasi Efendi'de tango

ADANA'nın merkez Seyhan ilçesindeki Şinasi Efendi Caddesi'nde tango gecesi düzenlendi. Casa de La Danza Dans Evi'nin Büyükşehir Belediyesi desteği ile düzenlediği etkinlik, sokakta yapılan ilk tango gecesi olarak dikkat çekti. Çok sayıda dansçının katıldığı etkinliğe, vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Geceye, Ankara'dan gelen, Türkiye'nin en büyük tango dansçılarından Murat Gürmen ve Ayşe Karaoğlu'nun gösterisi renk kattı.

ADANA,(DHA)

///////////

Ali Turaç 7'nci albümünü tanıttı

ADANALI sanatçı Ali Turaç, 'Senin derdinden' adlı 7'nci albümünü düzenlenen geceyle tanıttı.

'Yetim Ali' olarak da bilinen Ali Turaç, 'Hoşçakal', 'Vay be', 'Sen de vur' 'Ben de güleyim', 'Hazal' ve 'Sevda yüklü kervanlar'ın ardından 7'nci albüme imza attı. Turaç 3 yıl aradan sonra çıkardığı albümünün tanıtımını Büyük Sürmeli Oteli'nde yaptı. Akdeniz Balo Salonu'nda düzenlenen gecede, Ali Turaç'ın hayranları salonu doldurdu. Eski ve yeni albümünden şarkılar söyleyen Turaç, katılanlara müzik dolu bir gece yaşattı. Turaç, "Adanalı hemşerilerime ve sevenlerime teşekkür ediyorum. Üç yıl aradan sonra Allah bana 7'nci albümü yapma fırsatı verdi. Çok mutluyum" dedi.

Salih ÜÇTEPE / ADANA, (DHA)

(23.5.2013, FOTOĞRAF)

///////////

Mustafa Uri, engellileri uçuracak

ADANA Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Mustafa Uri, 26 Mayıs Pazar günü her yaş grubundan engelli vatandaşları, yamaç paraşütü ile uçuracaklarını söyledi. Uri, Menekşe Köyü göl kıyısı mevkiinde, 15.00 - 19.00 saatleri arasında düzenlenecek etkinlikte, engellilere çift kişilik yamaç paraşütüyle uçuş yaptıracaklarını bildirdi. Görme, işitme, konuşma ve diğer bedensel engellilere yönelik olarak düzenlenen uçuş etkinliklerinin, 'Tandem' adı verilen çift kişilik yamaç paraşütüyle gerçekleştirileceğini ifade eden Uri, uçuşlarının güvenli ve eğlenceli olduğunu vurguladı. Mustafa Uri, "Biz havacıların da engelli vatandaşlarımızın mutluluğuna bir katkısının olmasını istedik, bu nedenle böyle bir etkinlik hazırladık" dedi. Yamaç Paraşütü Tandem Pilotu, Adana Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Mustafa Uri, önceki yıllarda da down sendromlu, görme - işitme engelli vatandaşları gökyüzüyle buluşturduklarını sözlerne ekledi.

ADANA,(DHA)

//////////

Hayvansever liseliler

ADANA'da Özel Bilfen Okulları öğrencileri, Çukurova Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti. Yaklaşık 300 öğrenci servislerle geldikleri merkeze 30 ile 50 arasında suluk bağışı yapacaklarını açıkladı. Çukurova Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'ndeki hayvanlarla uzun süre zaman geçiren ve merkezi gezen öğrenciler, okullarında sokak hayvanlarıyla ilgili bir komisyon oluşturduklarını, her ay ziyaret gerçekleştirip, destek vermeyi planladıklarını ifade etti. DOHAYKO Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık da Bilfen Okulları öğrencilerine gösterdikleri duyarlı davranış nedeniyle teşekkür etti.

ADANA,(DHA)

////////////

3 boyutlu resim sergisi

MERSİN Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü'nden mezun olan Elif Köse, 3 boyutlu çalışmalarından oluşturduğu ilk kişisel resim sergisini açtı. Serginin açılışı Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sarayı'nda yapıldı. Genç sanatçının zaman, mekan, doğa ve ölüm temalarını işlediği sergi büyük ilgi gördü. Fotoğraf üzerine yapılmış 3 boyutlu çalışmalarını tuvale aktaran sanatçı Köse'nin sergisinde 12 eser yer aldı. Sergi açılışında konuşan Köse, "İlk kişisel sergim, yapmış olduğum ilk çalışmalarımdan oluştu. Henüz yeni başladım fakat ileriyi görmek istiyorum. Yoluma devam etmeyi düşünüyorum. Sergime gösterilen ilgiden açıkçası memnum kaldım. Arkadaşlarım, ailem çok destek verdiler. Herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Serkan AVCI / MERSIN,(DHA)

(23.5.20139

/////////

Güzeloğlu'na 'Yılın Valisi' ödülü

MERSİN Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Siyaset Dergisi'nin 19'uncucu kuruluş yıldönümü nedeni ile verdiği 'siyaset ödülleri' kapsamında 'Yılın Valisi' seçildi. Siyaset Dergisi okuyucularının oylarıyla belirlediği isimlere düzenlenen gecede ödülleri verildi. 'Yılın Valisi' kategorisindeki ödüle Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu layık görüldü. Vali Güzeloğlu, ödülünü İçişleri eski Bakanı Abdülkadir Aksu'nun elinden aldı. Ankara Shareton Otel'de düzenlenen törende Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, İçişleri Bakanı Muammer Güler'ın de aralarında bulunduğu birçok kişiye ödül verildi. Siyaset, iş, sanat, medya ve spor dünyasından çok sayıda kişiyi bir araya getiren gecede, derginin 19'uncu yaş günü pastası da kesildi.

MERSİN, (DHA)

(23.5.2013)

/////////////////

Ebe ve hemşireler göreve hazır

MERSİN Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Ebelik ve Hemşirelik Bölümü mezunları düzenlenen törende yemin ederek mesleğe ilk adımlarını attı.

Sağlık Yüksekokulu 12'nci dönem mezunlarının yemin töreni Prof.Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Törene Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Gürol Emekdaş'ın yanı sıra Genel Sekreter Prof.Dr.Burak Çimen, Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ahmet İlvan, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sabire Yurtsever, öğretim elemanları öğrenciler ve velileri katıldı.

Törende Devlet Konservatuarı Öğretim Görevlisi Türkol Çankaya mini bir klasik müzik dinletisi gerçekleştirdi, ardından açılış konuşmalarına geçildi. Rektör Yardımcısı Emekdaş, mezuniyet törenlerinin çocukların ve ailelerin hiç unutamayacakları anılar arasında olduğunu ifade ederek, "Hocaların özverili çalışmalarıyla şekillenerek mezun olan bu gençler artık bizim öğrencilerimiz değil, meslektaşlarımız olacaklar" dedi.

Bu dönem Ebelik Bölümü'nden 31, Hemşirelik Bölümü'nden ise 51 mezunu sağlık camiasına kazandırdıklarını ifade eden Doç. Dr. Yurtsever ise, "1999-2000 eğitim öğretim yılında ebelik ve hemşirelik yüksek lisans programları açılmış, ebelik yüksek lisans programından 50, hemşirelik yüksek lisans programından ise 52 öğrenci bilim uzmanlığı derecesi almıştır" diye konuştu.

Mezunlar adına söz alan Sağlık Yüksekokulu Birincisi Hemşirelik Bölümü öğrencisi Fatma Betül Yaylan da hayatlarındaki çok önemli bir dönemi geride bırakıp yepyeni bir döneme adım atmanın heyecanı içinde olduklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından diploma törenine geçildi. Sağlık Yüksekokulu birincisi Hemşirelik Bölümü öğrencisi Fatma Betül Yaylan'a diploması ve plaketi rektör yardımcısı Prof.Dr.Gürol Emekdaş tarafından verildi. İkinci olan Ebelik Bölümü öğrencisi Sevda Korkut Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ahmet İlvan'dan, üçüncü olan Ebelik Bölümü öğrencisi İpek Oduncu ise Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr.Sabire Yurtsever'in elinden plaket ve diplomasını aldı.

Mezun olan diğer öğrencilere ise diplomaları öğretim elamanları tarafından takdim edildi.

MERSİN, (DHA)

(23.5.2013)

/////////////

Mersin dijital ortamda

MERSİN Turizm Platformu ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) öncülüğünde 'Mersin Dijital' adıyla hazırlanan Mersin Kent Rehberi tanıtıldı.Türkiye'de bir ilk olan ve ilk etapta turizm ihtiyaçlarına cevap vermek üzere hazırlanan rehber, İ-Pod, İ-Phone, İ-Pad ve Android işletim sistemli tüm cihazlarda kullanılabiliyor.

Mersin Kent Rehberi-Mersin Dijital'in aplikasyon tanıtımı Hilton Oteli'de düzenlenen toplantıyla yapıldı. Toplantıya, projeye destek veren ve sponsor olan kurum, oda ve firmaların temsilcileri katıldı. Mersin Turizm Platformu ile MTSO öncülüğünde, Arı Mobil Çözümler işbirliğinde hazırlanan projeye Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Deniz Ticaret Odası, Mersin Ticaret Borsası Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi ile Mersin Liman İşletmeciliği A.Ş. (MIP) destek verdi.

Toplantıda konuşan MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin Kent Rehberi'nin, Türkiye 'de bir kentin teknolojik boyuta taşınarak tanıtımı anlamında bir ilk olduğunu söyledi. Aşut, "Yüksek teknolojili bir ekonomiye giden dünyanın ayrılmaz parçası olmaktan ve bunu kullanmaktan bahsediyoruz. Gerek yurt içinden gerek yurt dışından herkesin turizmden sağlığa, ulaşımdan tüm görsellere Mersin ile ilgili her türlü bilgiye anında ulaşabileceği bir yenilik. Kısa sürede masrafsız, kolay, ucuz ve sürekli güncellenen bir teknoloji ile Mersin'i tanıtacağız" dedi.

Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar da Mersin Kent Rehberi'nin bir kentin online aplikasyon tanıtımı anlamında bir ilk olduğunu vurguladı. Mersin dijital ortamda tanıtım olanağı sağlayan Mersin Dijital'in tüm İ-Pod, İ-Phone, İ-Pad ve Android işletim sistemli cihazlarda kullanılabildiğini ifade eden Olcar, şunları söyledi: "Uygulamayı Apple Store ve Google Play'den indirmek ücretsizdir. Şu anda aktif olarak Türkçe ve İngilizce olarak çalışıyor. Ayrıca Almanca, Rusça, Fransızca ve Arapça dillerinde de hazırlıklar sürüyor. Program indirildiği zaman Mersin ile ilgili bilgilerin tamamına erişim olanağı sunuyor. Mersin Kent Rehberi mobil uygulamasında Mersin in tarihi ve turistik bilgilerinin yanında oteller, lokantalar, turizm acenteleri, oto kiralama firmaları, kafe ve barlar da tanıtılıyor. Haritalar ve fotoğraflarla aktarılan bilgilerin yanı sıra yol bilgileri ve hava durumuna kadar Mersin ile ilgili her bilgiye buradan anında ulaşmak mümkün olacak."

MERSİN, (DHA)

(23.5.2013)

////////////

Başkan Kara, öğrencileri Çanakkale'ye uğurladı

OSMANİYE Belediyesi 32 öğrenci ve 15 öğretmenden oluşan bir grubu Çanakkale'ye gönderdi. Belediye Başkanı Kadir Kara, Mehmet Akif Ersoy Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan grubu Çanakkale'ye uğurladı.

Okul bahçesinde öğrencilere bir konuşma yapan Başkan Kara, Çanakkale ruhunu yeni nesillere aktarmaya çalıştıklarını söyledi. Belediye olarak ilk Çanakkale gezisini düzenlediklerini ve bundan sonra çok daha sayıda genci, 'tarihlerini bilsinler, atalarını öğrensinler' diye Çanakkale'ye götüreceklerini ifade eden Başkan Kara, "Bu geziler sayesinde geleceğimizin teminatı gençlerimiz atalarının yedi düvele karşı verdiği mücadelenin hangi zor şartlarda olduğunu öğrenecektir. Çanakkale bilincini gençlerimizde oluşturacağız" dedi.

Osmaniye Belediyesi Çanakkale gezisi kafile başkanı ve okulun müdür yardımcısı Ahmet Hayva ise, kendilerine bu olanağı sağlayan Osmaniye Belediyesi ve Belediye Başkanı Kadir Kara'ya gençler adına teşekkür etti. Kendisinin de tarih öğretmeni olduğunu söyleyen Ahmet Hayva, "Öğrencilerimize bizler anlatıyoruz. Ancak anlatma ile o ruhu ve heyecanı tam anlamı ile öğrencilerimizde yaşatamıyoruz. Bu gezi ile öğrencilerimiz Çanakkale'de destanı yerinde yaşayacaklar. Geziye katılan öğretmenlerimiz öğrencilerine buraları anlatacak" diye konuştu.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(23.5.2013 FOTOĞRAFLI)

////////////

'Hayalimdeki Adana' ödülleri 28 Mayıs'ta

ÇUKUROVA Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) tarafından düzenlenen 'Hayalimdeki Adana' konulu fikir-proje yarışmasının ödül töreni 28 Mayıs'ta yapılacak. Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Adana'da yaşayanların özlemlerini, beklentilerini ve isteklerini dile getirdiklerin yarışmaya yoğun ilgi olduğunu söyledi. Sakarya ödül töreninin Seyhan Oteli'nde yapılacağını kaydetti.

ADANA,(DHA)

////////////////

Renkli bilgilendirme

MERSİN Eczacılar Odası, Eczacılık Bayramı kutlamaları kapsamındaki 2'nci halk sohbet günlerini renkli bir atmosferde geçekleştirdi. Forum Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde, Artık Sanat Atölyesi pantomim sanatçılarından oluşan 5 kişilik bir grupla tiyatro şenliği havasında geçen halk sohbeti, vatandnaşlardan yoğun ilgi gördü. Kurulan stantta görev alan eczacılar, igaranın zararları, omega 3'ün önemi ve doğal olduğu iddia edilen ilaçların yol açabileceği sorunlar gibi konularda bilgi verdi.

Sağlık ve sanatı buluşturan bu çalışmayı hayata geçiren Artık Sanat Atölyesi Sanat Danışmanı Serap Erkoç, "Bu yıl 2'ncisi düzenlenen eczacı sohbet günlerinde bizde 2'nci kez halkla buluştuk. Eczacılar Odası yönetimin fikir ve katkılarıyla hayata geçirdiğimiz çalışmada biz de çok eğlendik. Çok sağlıklı bir tiyatral çalışma oldu sahnelediğimiz. Ruh sağlığı yerinde toplumlar yaratmak için sanata önem vermek şart. Bu mesajı eczacılarımızla hep birlikte verdik. Çok mutluyuz" dedi

Mustafa ERCAN / MERSİN, (DHA)

(23.5.2013, FOTOĞRAF)

//////////

Kursiyerlerinden sergi

MERSİN'in Tarsus ilçesinde aile destek merkezlerinde eğitim alan kursiyerler, el emeği ürünlerini, düzenledikleri kermesle vatandaşların beğenisine sundu. Kermesin açılışını gerçekleştiren Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın öncülüğünde başlatılan Aile Destek Merkezi uygulaması hakkında bilgi verdi. Güldibi, Tarsus'ta 8 Aile Destek Merkezi'nden 750 kursiyerin yararlandığını, uygulama ile bireylerin topluma kazandırılması ve aile ekonomilerine katkı sağlamalarının hedeflendiğini kaydeti. Tarsus Kaymakamı şöyle devam etti:

"Bu merkezlerimizden yararlanan kadınların çocuklarına ayrıca ücretsiz kreş hizmeti verilmektedir. Kursiyerlerimizin 6 aylık çalışmalarını kapsayan hediyelik eşya, el işi, pasta, şapka, çanta gibi ürünler bu kermesle satışa sunuluyor. Aile Destek Merkezleri'nde meslek edindirme hizmetinin yanı sıra, etüt hizmeti, psikolojik destek hizmeti de veriliyor. Burada imece anlayışıyla güzel bir çalışma sergileniyor."

Daha sonra eşi Betül Güldibi ile birlikte sergiyi gezen Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, bazı ürünleri satın aldı.

Tolunay DUMAN / TARSUS(Mersin),(DHA)

(23.5.2013)

//////////

Silifke Gazetesi 55 yaşında

MERSİN'in Silifke ilçesinde 19 Mayıs 1958 tarihinde kurulan ve bugüne kadar yayın hayatını kesintisiz sürdüren Silifke Gazetesi, 55'inci yılını doldurdub Silifke Gazetesi 55'inci yılını tüm personelin katılımıyla kutladı. Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Okur, pasta kesiminden sonra yaptığı konuşmada, Silifke Gazetesi'nin bugüne kadar hep doğruları yazdığını ve bundan sonra da yazmaya devam edeceğini kaydetti. Yapılan haberlerde Silifke'nin menfaatlerinin ön planda tutulduğunu ifade eden Okur, kuruluşundan bugüne kadar Silifke Gazetesi'ne emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.

SİLİFKE (Mersin),(DHA)

(23.5.2013, FOTOĞRAF)

//////////

Festival konukları belediyede

MERSİN'in Silifke ilçesinde bu yıl 40'ıncısı düzenlenen Uluslararası Silifke Kültür Haftası'nın yabancı konukları Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel'i ziyaret etti. Başkan Öngel, Romanya, Kosova, Bulgaristan, Ukrayna, Gürcistan, Rusya Federasyonundan Çuvatistan, Dağıstan, Başkurdistan, İnguşetya ve Türkmenistan'dan gelen grupların temsilcilerini belediye meclis salonunda ağırladı. Ziyarette Türk Folklor Araştırmaları Kurumu Genel Başkanı Prof. Dr. İrfan Ünver Nasrattınoğlu ve Belediye Kültür Müdürü Lutfi Uğur da hazır bulundu. Başkan Öngel, konuklarına ilçeye özgü folklorik bebek, çiçek ile tanıtım CD ve broşürleri armağan etti. Gurup temsilcileri de yanlarında getirdikleri çeşitli hediyeleri Başkan Öngel ve Nasrattınoğlu'na verdi.

SİLİKFE(Mersin), (DHA)

(23.5.2013)

//////////////////////////

Tarsus'ta bedava süt

TARSUS Süt Üreticileri Birliği tarafından 21 Mayıs Dünya Süt Günü dolayısıyla Tarsus Cumhuriyet Alanı'nda kurulan stantta vatandaşlara süt ve süt ürünleri dağıtıldı. Birlik Başkanı İrfan Şimşek, bir önceki dönem başkanı Yılmaz Karabulut, yöneticiler ve birlik çalışanları ile süt dağıtımına katıldı.

Şimşek, her yıl düzenledikleri bu etkinlikle sütün önemi ve besin değerini anlatmayı amaçladıklarını söyledi.

Günde ortalama 30 ton süt topladıklarını ifade eden Şimşek, "Şu an 4 toplama merkezinde sütler toplanıyor. Bunlar Hacıhamzalı, Alibeyli, Dörtler ve Taşobası. Birlik olarak, üreticilerimizin işlerinin sağlıklı bir şekilde yürüyebilmesi için çaba harcıyoruz. 2011 yılında üreticilerimize 917 bin TL anaç başı desteği ödedik. 2012 yılında 1 milyon 180 bin TL anaç başı destek ödedik. Birlik olarak, bölgede en çok destekleme primi ödeyen bizleriz." dedi.

Tolunay DUMAN / TARSUS(Mersin), (DHA)

(23.5.2013)

//////////

Başkan Savaş'tan köy ziyaretleri

ANTAKYA Belediye Başkanı Lütfü Savaş, hafta sonları köy ziyaretlerine devam ediyor. Başkan Savaş bu çerçevede Altınözü İlçesi'ne bağlı Yanıkpınar, Türkmen Mezrası, Enek, Mayadalı, Alakent ve Babatorun köylerini ziyaret ederek, vatandaşlar ile sohbet etti. Görüşmelerinde vatandaşlara birlik beraberlik mesajları veren Başkan Savaş barış ve hoşgörü ortamının önemini vurguladı. Başkan Savaş'ın ziyaretlerine Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çaparali, Hatay Muhtarlar Derneği Başkanı Mahmut Gülcü de katıldı.

Ramazan ÇELİK/ANTAKYA (HATAY), DHA

(23.5.2013, FOTOĞRAFLI)

////////////

Tekstil tasarım öğrencilerinin mezuniyet sergisi

ÇUKUROVA Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Tasarım Bölümü'nün mezuniyet projesi sergisi, Adana Kültür ve Sanat Merkezi'nde (Tarihi Kız Lisesi) açıldı. Serginin açılışına Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Yusuf Gürçınar, Yrd. Doç. Dr. Havva Halaçeli Metlioğlu, öğretim görevlileri Dr. Özlem Uslu, Sema Yalçın, Selçuk Tanyol ve Yelda Gezicioğlu ile öğrenciler katıldı.

Sergide Tekstil Tasarım Bölümünden 2012-2013 eğitim-öğretim yılında mezun olan öğrencilerin, tekstil ve moda endüstrisine yönelik giysi, dokuma, baskı tasarımları ve üç boyutlu tekstil objeleri izlenime sunulu. Sergi 30 Mayıs'a kadar açık kalacak.

ADANA,(DHA)

//////////

Çelikcan: Kültür Evleri model oldu

ADANA'nın merkez Yüreğir İlçe Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, açtıkları Kültür Evleri'nin yurt içinden ve dışından çeşitli kentlere örnek olduğunu söyledi.

Şehit Samet Saraç Halk Eğitim Müdürlüğü sergi açılışında konuşan Başkan Çelikcan, Kültür Evleri'nin her birin okul gibi eğitim yuvası olduğunu vurguladı. Çelikcan, şöyle konuştu: "Bugüne kadar belediye binasından başka hiçbir binası olmayan Yüreğir'e modern binalar kazandırdık. Her biri bin 700 metrekare kapalı alana sahip olan 7 adet Kültür Evimiz hizmete açıldı. Sekizinci Kültür Evimizin inşaatı tamamlandı. Haziran ayı içerisinde hizmete açacağız. İki adet Kültür Evimizin ise ihalesini yapıyoruz. Toplam 10 adet Kültür Evimiz vatandaşlarımızın hizmetinde olacaktır. Bizler gelip geçiciyiz ama yapılan bu eserler yıllar boyu vatandaşlarımızın hizmetinde olacaktır. İnsanlarımız buralardan faydalanmaya devam edecektir" dedi.

Kültür Evleri'nin mimari yapısı ve kullanımı açısından çok modern binalar olduğunu belirten Başkan Çelikcan "Kültür Evlerimiz her yaştan insanın faydalanacağı birer eğitim yuvaları olmuş durumda. Ana okulu, öğrencilere yönelik SBS ve LYS kursları, yetişkinler için meslek kursları, okuma yazma bilmeyen insanlara okuma-yazma kursu, vatandaşlarımızın günlük yaşamlarını kolaylaştırmak ve onları bilinçlendirecek eğitici ve öğretici seminerler gerçekleştiriliyor" diye konuştu.

Yeni yapılan Kültür Evleri sayesinde vatandaşlara hizmet etmek isteyen birçok sivil toplum örgütlerinin buralarda etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Çelikcan şu bilgileri verdi: "Adana'da uygulanacak olan 44 adet Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programlarından 10'unun ilçemizde uygulanacak olması bizleri memnun etti. Bir çok vatandaşımız bu projelerden faydalanarak boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirme imkanına kavuşuyorlar. Bu projelerde kullanılmak üzere 2.5 milyonluk bir kaynak Yüreğir'e aktarılıyor."

SUÇ ORANLARI AZALDI

Kültür Evlerinin birkaç mahallenin ortak kullanacağı şekilde yapıldığını ve bu yönüyle vatandaşların rahatlıkla ulaşabildiğini belirten Başkan Çelikcan şunları kaydetti:

"Bazı bölgelerimizde emniyet yetkililerimizle yaptığımız görüşmelerimizde Kültür Evlerimizin açılmasından sonra suç oranlarının önemli bir gösterdiğini bize aktardılar. Kültür Evlerimiz de karşılaştığımız bir çocuğumuz ise Kültür Evleri yapılmadan önce güvenlik güçlerine taş atarken burada düzenlenen kurslar ve etkinlikler sayesinde üniversiteye hazırlandığını bize kendisi iletti. Eğer bir insanımızın bile hayatını kurtarabiliyorsak yaptığımız işin ne kadar doğru bir iş olduğunun kanıtıdır. Kaldı ki binlerce öğrencimiz buralarda eğitim görüyorlar. Birçok öğrencimiz buralarda aldığı kurslar sayesinde çok güzel okullara yerleştiler. Meslek kurslarından mezun olan gençlerimiz iş sahibi oldular. Bunlara vesile olduğumuz için kendimizi mutlu hissediyoruz."

ADANA,(DHA)

/////////////

Balkan Türkleri'nden Çanakkale gezisi

ADANA Balkan Türkleri Derneği kültürel etkinlik çerçevesinde Çanakkale Şehitliği'ne gezi düzenledi. Dernek Başkanı Selahattin Kılıç amaçlarının üyeleri arasında birlik ve beraberliği artırmak olduğunu bunun yanı sıra bu ülkenin nasıl kurtarıldığının daha iyi anlaşılması amacıyla böyle bir gezi düzenlediklerini söyledi. Kılıç "Huzur güven içerisinde yaşıyorsak başta Ulu Önder Mustafa kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bütün gazilerimiz ve şehitlerimiz sayesindedir" dedi. Çanakkale'de karşılaştıkları manzaranın kendilerini çok duygulandırdığını belirten Kılıç şöyle konuştu:

"Ülkemizin kurtarılması için bütün insanlarımız topyekün mücadele etmişlerdir. Geziye katılan bütün arkadaşlarımız karşılaştıkları manzaralar karşısında gözyaşlarını tutamamışlardır. Ülkemizi bölmek ve parçalamak isteyenlerin bu ülkenin nasıl kurtarıldığını anlaması için Çanakkale'yi görmeleri ve bu anlamda Türkiye'nin her yerinden tüm insanlarının Çanakkele'ye gidip görmelerini isterim. Çünkü burada Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Balkanlısı tüm insanlar ülkemizin birliği ve bütünlüğü için savaşmışlardır, şehit olmuşlardır."

ADANA,(DHA) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Avrupa Birliği Caner Demir Türkiye Dha Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
title