Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(17.12.ADASO Başkanı Sürenkök.)

(17.12.2012 FOTOĞRAFLI)

/////////////////////

İmalatçı ve satıcılar, okullarda serbest kıyafet uygulamasından yakındı

ADASO Başkanı Sürenkök: 'Bu karar bölge ekonomisine zarar verecek'

ADANA Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Sadi Sürenkök, okullarda serbest kıyafet uygulamasının bölge ekonomisine zarar vereceğini söyledi.

Adana Sanayi Odası'nda, 'Okullarda serbest kıyafet uygulaması'yla ilgili düzenlenen toplantıda konuşan Sürenkök, Türkiye'ni okul forma ihtiyacının yüzde 90'ının Adana'dan karşılandığını belirterek, "Bu formaların dikiminin ise yüzde 55'i burada yapılıyor. Bu rakamları göz önüne aldığımızda, okullarda serbest kıyafet uygulaması bölge ekonomisine ciddi zarar verecektir" dedi. Yeni uygulamaya karşı olmadıklarını ekleyen Sürenkök, şöyle konuştu: "Biz bu karara karşı değiliz. Üreticimiz ve esnafımızın mağdur olmaması için çabalıyoruz. Üreticilerimizin ellerindeki stoklar bitine kadar, en az iki dönem beklenmelidir."

DEPOLAR MAL DOLU

Adana Okul Kıyafetleri İmalatı ve Satıcılar Derneği Başkanı Ömer Ortakaya ise kararın ardından üreticilerin mağdur olduğunu iddia ederek "Esnaf ve üreticilerimizin depoları mal dolu. Bize önceden haber verilseydi ona göre hareket ederdik. Ancak şimdi bu mallar elimizde kaldı. Biz çok mağduruz. Bu mağduriyetimizin giderilmesi için gerekli çalışmaların yapılmasını istiyoruz" dedi.

HALK OYLAMASI İSTEDİ

Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Muammer Çalışkan da uygulamanın zamanlamasının yanlış

olduğunu belirterek şunları söyledi: "Uygulamanın doğru ya da yanlış olduğundan emin olunması gerekir. Bunun için de bu yıl haftada bir ya da iki gün kıyafet serbestliği getirilmeli. Sonra sonuçları gözlenmeli. Ardından da halk oylamasına sunulmasının faydalı olacağını düşünüyorum. Ama birden bu uygulamanın yapılması yanlış."

MARKA GİYEMEYEN ÜZÜLECEK!

Toplantıya katılan Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Nihat Sözütek ise velilerin de bu uygulamaya karşı çıkacağını savunarak, "Özellikle de kız çocuklarımız kıyafet sıkıntısı yaşayacak. Belki ağır olacak ama arkadaşları marka giydiği halde, marka giyemeyen çocuklarımız aşağılık duygusuna kapılacak. Bu kararın her yönünün düşünülmesi ve tartışılması gerekiyor. Bu bir hatadır ve hatadan dönülmelidir" diye konuştu.

Adana Ticaret Odası (ATO) Başkan Yardımcısı Atilla Menevşe de uygulamanın maddi ve manevi yarar getirmeyeceğini iddia ederek "Tekrar değerlendirilmesinde fayda umuyorum" dedi. Toplantıya katılan veliler, okul önlerindeki yabancılarla öğrencilerin ayırt edilemeyeceğini hatırlatarak, bu nedenle karara sıcak bakmadıklarını belirtti. Toplantıya okul forması üretici ve satıcıları, muhtarlar ve tuhafiyeciler de katıldı.

Çilem ANITKAN/ ADANA, (DHA)

(17.12.2012, FOTOĞAF)

////////////////

Hayvan hastanesi gibi hayvanat bahçesi

GAZİANTEP Hayvanat Bahçesi'nde hayşvanların her türlü tedavisi yapılarak, doğaya bırakılıyor ve bahçede koruma altına alınıyor.

Türkiye'nin ise en büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi, bin dönümlük alanda, 257 türde, 7 bin hayvanı bünyesinde barındırıyor. Hayvanat bahçesinde yer alan hayvan kliniğinde, ameliyattan sezaryana, acil müdahaleden ortopedik müdahalelere kadar tüm operasyonlar yapılıyor. Hayvanat bahçesinde görev yapan uzman veteriner hekimlerle, bu müdahaleleri yapan ekip ameliyatlarda teknolojinin tüm imkanlarını kullanıyor.

Bahçede sağlık sorunları yaşayan hayvanların yanı sıra çevreden gelen yaralı hayvanlarla avcıların yaralayıp vatandaşların bularak getirdiği hayvanları da ameliyat eden ekip, hayvanları sağlıklarına kavuşturmanın yanı sıra doğal yaşama da katkı sağlıyor.

BAZILARI DOĞAYA, BAZILARI BAHÇEYE

Hayvanların doğal yaşamları için birçok yenilik ve kolaylıklar sunduklarını vurgulayan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Celal Özsöyler, kendilerine birçok yaralı hayvanın geldiğini ve bunları rutin sağlık hizmetlerinden sonra, iyileştirip kafeslerine koyduklarını söyledi. Ancak, avcılar tarafından yaralanan ya da kaza sonrası kanat ve bacakları kırılan birçok hayvanların ameliyatı için ayrı birim oluşturduklarını, kendi ortamlarında hayatlarını sürdürebilecek olanları doğal yaşama saldıklarını, bunun mümkün olmadığı durumda ise bu türleri hayvanat bahçesi ailesine kattıklarını belirtti.

GAZİANTEP, (DHA)

(17.12.2012, FOTOĞRAF)

///////////////////

Girişimci adaylarına 100 bin TL sermaye fırsatı

GAZİANTEP'te girişimci adaylarına 'Uygulamalı Girişimci Eğitimi' veriliyor. Yetkililer, eğitimden 4 ayda 100 girişimci adayının yararlanacağını duyurdu.

Her ay 25 girişimci adayına Şehitkamil Kültür Merkezi'nde, 82 saatlik uygulamalı girişimcilik eğitimi verileceğini belirten Endüstri Yüksek Mühendisi Arzu Yılmazkaya, "Girişimciliğin desteklenmesi yönünde verilen KOSGEB destekleri ve uygulamalı girişimcilik eğitimi, ekonomimizde kalkınmaya yaptığı direk ve dolaylı etkiler yönünden son derece önem taşımaktadır" dedi.

Girişimcilerin toplam istihdam içerisindeki rolleri ve işletmeler içerisindeki paylarının, ekonomide dinamik ve sürükleyici bir güç olduğunu vurgulayan Yılmazkaya, "Yeni girişimcilerin desteklenmesi ve küçük, orta ölçekli işletmelerin kurulması, ekonomik kalkınmaya destek, kayıtlı istihdam yaratma olanağı ve gelir dağılımına adaleti getirmektedir" diye konuştu.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitim sonucunda, girişimciler hazırlayacakları iş planı ile 30 bin TL hibe, 70 bin TL kredi almaya hak kazanacak.

GAZİANTEP, (DHA)

(17.12.2012, FOTOĞRAF)

////////////

Ressam İnaç'tan ' Türkiye' sergisi

RESSAM Svetlana İnaç, ' Türkiye' temalı 17'nci kişisel resim sergisini Gaziantep Sanko Sanat Galerisi'nde açtı.

Serginin açılışı, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, İl Kültür Turizm Müdür Vekili Mehmet Aykanat, Sanko Park AVM İşletme Müdürü Mehmet Kaplan ve sanatseverlerin de katıldığı törenle gerçekleştirildi. "Bir ülke masalına dair" sloganıyla, hep Türkiye'yi çizdiğini belirten İnaç, Türkiye'de 20 yıldır yaşadığını belirterek, " Türkiye'ye gelince çok etkilendim. Her şehrin kendine göre tarzı, ışığı var. Çok sevdim. Türkiye benim için ilham kaynağı oldu, hep Türkiye'yi çiziyorum. Hem değişik yerleri görme imkanım oluyor hem çiziyorum. Pek çok sanat etkinliklerine katıldım, pek çok dostum oldu" dedi. Gaziantep'e ilk kez geldiğini belirten Svetlana İnaç, şehre olan beğenisini, "Gaziantep'e Güneydoğu'nun Paris'i diyorlar. Benim için yeni bir ilham kaynağı olabilir" sözleriyle anlattı.

Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan da konuşmasında, bir ülkenin gelişmesi için sanatın ve sanatçının önemini vurgu yaparak, "Bu kadar güzel şeyler üreten insanların yanında olmalıyız. Sanat ve sanatçının gücü bizleri bir araya getiriyor" dedi. Sanata destek veren Sanko Ailesi'ni kutlayan Turan, "İnsan belki ekmeksiz yaşayabilir, ama sevgisiz, Anadolusuz ve sanatçı olmadan yaşayamaz" diye konuştu. İlçe kaymakamları Aydın ve Uğur, sanatçıya hediyeler sundu.

GAZİANTEP, (DHA)

(17.12.2012, FOTOĞRAF)

////////////////

Hatipoğlu'ndan 'Gönül sohbetleri'

GAZİANTEP'in merkez Şehitkamil İlçe Belediyesi'nce düzenlenen 'Gönül Sohbetleri' programına ilahiyatçı Yazar Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Kamil Ocak Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen sohbete ilgi gösteren binlerce vatandaş, saatler öncesinden gelerek salonu doldurdu. Salonda yer kalmayınca programı merdiven boşluklarında izlemek zorunda kalan bazı vatandaşlar, Prof. Dr. Hatipoğlu tarafından anlatılan dini konular karşısında duygulu anlar yaşadı. Bazı vatandaşlar gözyaşlarına boğulurken, bazıları ise cep telefonlarıyla o anı ölümsüzleştirmek istedi.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v) hayatı, Kerbela Olayı - Hz. Hüseyin'in Şehid edilmesi gibi konular hakkında bilgiler veren Hatipoğlu, "Kur'an-ı Kerim'de ki: Allah'ı seviyorsanız Muhammed'e uyun. Allah da sizi sever ve günahlarınızı bağışlar. Velev ki, Peygamberi sevmenin yolu O'na tabi olmak, O'nun izinde yürümektir. Peygamberi seviyorum diyorsak, o sözün içini doldurmalıyız. Komşuya iyilik etmekle mazlumun hakkını almakla yetimin başını okşamakla mağdurun yanında olmakla olur. Düşeni kaldırmakla olur. O'nu sevmek O'nun yaptığını yapmaktır" dedi.

GÖNÜL DÜNYAMIZA HAYAT VERDİNİZ

Sohbet sonrası sahneye davet edilen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu'na teşekkür ederek, "Mübarek Muharrem ayına özel düzenlediğimiz programda gönül dünyamıza hayat verdiniz. Gaziantepli dostlarınız olarak, sizi her zaman aramızda görmek istiyoruz. Buraya kadar gelen herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

GAZİANTEP, (DHA)

(17.12.2012, FOTOĞRAF)

/////////////////

Şeyh Nazım, gençlerle bir araya geldi

MERSİNLİ ünlü aktör-yönetmen Yılmaz Şerif, TRT'de yayınlanan 'Bir zamanlar Osmanlı' dizisinin yayından kaldırılmasının ardından, Çağ Üniversitesi'nde düzenlenen söyleşi de 'Yeşilçam'ın dünü, bugünü ve Yarını'nı gençlere anlattı.

Yeşilçam'ın usta oyuncusu ve yönetmeni Yılmaz Şerif, Çağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nün konuğu olarak 'Yeşilçam'ın Dünü, Bugünü ve Yarını' adlı bir söyleşi gerçekleştirdi. Bölümün öğretim elemanları ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen söyleşide, Yeşilçam'ın geçmişten günümüze geçirdiği değişim ile günümüzün dizi, sinema koşulları karşılaştırılarak oyunculuktan, senaryo yazımına kadar pek çok konu gündeme getirildi. Üniversitenin sinema salonunda gerçekleştirilen etkinlikte, öğrencilerin Yılmaz Şerif'e yönelttiği sorularla sıcak bir sohbet ortamı gerçekleştirildi. Söyleşi de, Şerif'in oyunculuğu ve yönetmenliğini yaptığı, kısa metrajlı 'Aydınlıktan Karanlığa' adlı bir de film gösterildi. Yeşilçam'ın sorgulandığı bu kısa filmi, 1999'da oynayıp yöneten Şerif, filmi Yeşilçam emektarlarına adadığını belirterek, öğrencilerle filmi hangi duygu ve düşüncelerle kurguladığını da paylaştı. Bir Zamanlar Osmanlı (Kıyam) dizisinde 'Şeyh Nazım' rolüyle adını bir kez daha duyuran Şerif, dizinin sürpriz bir gelişmeyle apar topar kaldırılmasından dolayı da üzüntülerini dile getirdi.

Çağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emin Özel ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Elmas Şahin, Yılmaz Şerif'e teşekkür plaketi verdi. Şerif, "Kim demiş Yılmaz Şerif'e ödül verilmedi diye, işte ben de ödülümü aldım" diyerek mütevazi yaklaşımları ile öğrencilerin sevgisini kazandı.

MERSİN, (DHA)

(17.12.2012, FOTOĞRAFLI)

////////////

Kaymakamlıktan memnuniyet anketi

MERSİN'in merkez Mezitli ilçesinde, düzenlenen anketle, vatandaşların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) çalışmalarından memnuniyeti değerlendirdi.

Mezitli Kaymakamlığı'nın resmi internet sitesinde üzerinde SYDV için memnuniyet anketi düzenlendi. Geçtiğimiz günlerde tamamlanan ankette, "SYDV'nin çalışmalarından memnuniyetiniz hangi düzeyde?' sorusuna 139 kişi "Memnunum. Gerektiğinde yeterli ve hızlı şekilde yardım yapılıyor", 77 kişi "Memnun değilim. Personel vatandaşa ilgili değil. İşi konusunda uzman da değil", 88 kişi "Memnunum. Personel yardımlar hakkında yeterince detaylı bilgi veriyor", 31 kişi de "Memnun değilim. Yardımlarda haksızlık yapılıyor" şeklinde yanıtladı. Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, hazırlattıkları anketle vatandaşların kaymakamlık çalışmalarıyla ilgili düşüncelerini öğrenmek istediklerini söyledi. Kamu hizmetlerinin verimini ölçmenin zor olduğunu belirten Kıcıroğlu, "Kamu hizmetini sunan kurumların hizmet kalitesinin ve söz konusu hizmetlerden yararlananların memnuniyetinin tespiti için modern yönetimler çok önemli. Anketimizde, Mezitli'deki resmi kurumların sunduğu hizmetlerin niteliğinin ölçülmesi ve halkın bu hizmetlerden duyduğu memnuniyet düzeyini ortaya koymayı amaçladık. Elde ettiğimiz verileri kurum müdürlerimizle değerlendirerek daha dikkatli ve vatandaş odaklı bir yönetim anlayışı benimseyeceğiz" diye konuştu.

Gülhan DEMİRCİ/MERSİN, (DHA)

(17.12.2012, FOTOĞRAF) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yılmaz Şerif Türkiye Dha Yerel Haberler

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Pazarcılıktan su örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

Pazarcılıktan su örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

title