Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(27.11.GAZİANTEP'te Şahinbey Kaymakamlığı ile İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) Gaziantep Şubesi işbirliğiyle 'Kadın Aşıklar Şöleni ve Paneli' düzenlendi.)

(27.11.2012)

/////////////

kadın aşıkların atışması

GAZİANTEP'te Şahinbey Kaymakamlığı ile İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) Gaziantep Şubesi işbirliğiyle 'Kadın Aşıklar Şöleni ve Paneli' düzenlendi. Gaziantep Üniversitesi'nde (GAÜN) Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa GAÜN Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın ile öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

'Aşıklık Geleneği' adlı panelin başkanlığını Yrd. Doç. Dr. Mustafa Gültekin yaparken, İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız ve Aşık İlkin Manya da konuşmacı olarak yer aldı. Daha sonra

Aşık Gülçınar, Aşık Gülsüm, Aşık Nurşah, Aşık Sarıcakız, Aşık Selvinaz, Aşık Özlemi, Aşık Telli Suna'nın katılımıyla 'Kadın Aşıklar Şöleni' gerçekleştirildi. Katılımcıların, aşıklık geleneğine göre yaptığı sunum davetliler tarafından ilgiyle izlendi. Etkinliğe eğitimci şairler Selçuk Uğur ve Gülseren Sarı da şiirleriyle eşlik etti.

Rektör Coşkun, yaptığı konuşmada kadın aşıkların aşıklık geleneğinde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. Kadın aşıklar şölenini yöneten ve gecenin sonunda konuşan öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Behiye Köksel ise, kadın aşıkları bir araya getirme hayalini uzun yıllardır taşıdığını ve bunun gerçekleşmesinden mutluluk duyduğunu ifade etti. Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Temel Bilimler Bölümü Öğr. Gör. Adil Çete'nin zaman zaman bağlamasıyla eşlik ettiği etkinliğe, Özge Mazrık ve Nazlı Bağırova adlı öğrenciler de Azeri dansı ile renk kattı.

GAZİANTEP, (DHA)

(27.11.2012)

///////////

Çalıkuşu, öğretmenler için sahneledi

MERSİN Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Reşat Nuri Güntekin'in geçtiğimiz yıl prömiyeri ve galası yapılan 'Çalıkuşu' romanının bale uyarlamasını, Kültür Merkezi'nde sahneledi. Rahmi Bey ve Veli Dede Efendi'nin yanı sıra Türk sanat müziğinin seçkin eserlerinin de seslendirildiği balenin, libretto ve koreografisini Merih Çimenciler üstlenirken, dekor ve köstüm tasarımları Alexandre Vassiiliev tarafından gerçekleştirildi. Işık tasarımını Tarı Deniz'in yaptığı ve 70'e yakın dansçının görev aldığı eserde, Özlem Şenormanlılar, Büşra Ay, Özge Hoşer, Meltem Ayar, Ender Üçdemir, Burak Cebeci, Irakli Bkhtadze, Mahmut Akyol, Serbülent Biçer, Bleda Özlem, Özge Uzun Ösmen dönüşümlü olarak rol aldı. 150 kostümün değiştirildiği, yaklaşık 2 saat süren temsil sonunda, 700 kişilik seyirci balet ve balerinleri ayakta alkışladı. MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, sezonun başladığı 3 Ekim'den bu yana eserlerin kapalı gişe sergilendiğine dikkat çekerek, "20'nci yılımızı doldurduğumuz bu sanat sezonunda, Mersinli sanatseverlerin temsillere yoğun ilgi göstermesi bizi mutlu ediyor. Kimsenin gişeden dönmesini istemiyoruz. Ancak sanatseverlerin sanal ortamda daha önceden biletlerini almalarını tavsiye ediyoruz" diye konuştu.

Mustafa ERCAN/ MERSİN, (DHA)

(27.11.2012, FOTOĞRAFLI)

////////////

McDonald's çocukları güldürdü

MCDONALD'S Çocuk Vakfı, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ndeki çocuk polikliniğini baştan aşağıya yeniledi. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında yapılan çalışmalarda, poliklinik odaları, koridorlar ve sağlık ekipmanları tamamen değiştirildi.

Yenileme çalışmalarının ardından poliklinik törenle açıldı. Törende konuşan Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atila Tanyeli, Çukurova Bölgesi'nin en önemli çocuk sağlığı merkezinin Balcalı Hastanesi'nde bulunduğunu söyledi. Yapılan yenileme çalışmalarının önemini anlatan Tanyeli, "Düzenlenen poliklinik, her yıl binlerce çocuğun sağlığına kavuşmasında çok büyük önem taşıyacak. Emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.

MUTLULUĞUNU PAYLAŞTI

McDonald's Çocuk Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Başarır ise heyecanlı olduklarını belirtti. Bugüne dek 42 ayrı sosyal sorumluluk projesine yaklaşık 1.5 milyon dolar kaynak ayırdıklarını aktaran Başarır, "Çocuklarımızın sağlığı ve mutluluğu için Türkiye'de çok sayıda proje gerçekleştirdik. Adana, Çukurova Bölgesi'nin merkezinde yer alıyor. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi, sağlık konusunda öncü ve önemli rol oynuyor. Başka illerde yaptığımız gibi, çocuklara özel bir alanın alt yapısını yenilemiş, polikliniği tefriş etmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz. Tüm çocuklarımıza sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum" diye konuştu.

Törende Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Behnan Alper ve Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Taşova da kısa konuşmalar yaptı. Daha sonra törene katılanlar hep birlikte polikliniği hizmete açtı.

Yusuf BAŞTUĞ / ADANA, (DHA)

(27.11.2012, FOTOĞRAF)

////////////

Genco Erkal Adana'ya geliyor

USTA tiyatrocu Genco Erkal, tek kişilik oyunu 'İnsanlarım'ı 4 Aralık'ta Adana'da sahneleyecek.

Erkal'ın, Nazım Hikmet'in eserlerinden uyarladığı oüyun, Adana Büyükşehir Belediye Tiyatro Salonu'nda saat 20.00'de izleyici ile buluşacak. Bugüne kadar 120 yerleşim merkezinde, 350'den fazla sahnelenen oyunun kurgusunda "Memleketimden İnsan Manzaraları", "Kuvayı Milliye Destanı", "Şeyh Bedreddin Destanı", "Taranta-Babu'ya Mektuplar"dan bölümler ile Nazım Hikmet'in Bursa Cezaevi'nde kaldığı dönemde yazdığı şiirler ile mektuplara yer veriliyor.

ADANA,(DHA)

/////////////

Final'den LÖSEV yararına kermes

ADANA Final Okulları öğrencileri, Lösemili Çocuklar Vakfı'na (LÖSEV) destek olmak için kermes düzenledi. Okul bahçesinde düzenlenen kermeste öğrencilerin bağışladığı kitaplar satışa sunuldu.

Okul yönetimi ve Okul Aile Birliği'nin organize ettiği etkinlikte öğrenciler, hem kitap standından hem de LÖSEV standından alışveriş yaparak lösemi hastası çocuklara destek oldu. 'Lösemiye karşı tek yürek' sloganı ile düzenlenen etkinlikle hakkında bilgi veren Adana Final Okulları Genel Müdürü Turhan Orhan, "Öğrencilerimizi hayata hazırlarken sosyal sorumluluk bilinçlerinin de gelişmesi ve toplumsal duyarlılıklarının artması yönünde çalışmalar yapıyoruz. Bu etkinlikler sayesinde öğrencilerimiz bu yaşlarda yardımda bulunmayı, duyarlı olmayı öğrendi" diye konuştu.

ADANA,(DHA)

//////////

Minik şampiyon Başkan koltuğunda

24 KASIM Öğretmenler Günü Ulusal Satranç Turnuvası'nda dereceye giren öğrenciler, Adana'nın Kozan İlçe Belediye Başkanı Kazım Özgan'ı makamında ziyaret etti. Başkan Özgan, Kozan Küçükler Şampiyonu Hakkı Ata Özgüner'i kendi koltuğuna oturtarak "Gelecekte Kozan'ı yönetecek olan bu gençler şimdiden buna hazırlanmalı" dedi. Ziyarette Kozan Yıldırım Spor Kulüp Başkanı ve Türkiye Satranç Federasyonu ilçe temsilcisi Halil Akyürek, Başkan Özgan'a çiçek vererek, olimpiyat satranç takımı hediye etti. Başkan Özgan da başarılı sporculara çeşitli hediyeler verdi.

KOZAN,(DHA)

////////////

Narenciyede ÇÜ-ATB işbirliği

ÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) ile Adana Ticaret Borsası (ATB) narenciye üretiminin gelmiştirilmesi için işbirliği yapıyor. Bu kapsamda ÇÜ ile ATB'nin birlikte hazırlayarak Çukurova Kalkınma Ajansı'nın (ÇKA) 2012 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği programına sunduğu projenin sözleşmesi imzalandı.

"Adana ve Mersin İli Limon Yetiştiricilik Alanlarında ve Turunçgil Fidanlıklarında Turunçgil Sarı Damar Açılması Virüs Hastalığının Araştırılması, Bölge Turunçgil Üreticisinin Hastalık Konusunda Bilgilendirilmesi ve Eğitimi" adlı projenin sözleşme imza törenine; ÇKA Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak, ÇÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Seyhan Tükel, ATB Genel Sekreteri Mustafa Hızlı, Ç.Ü. Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi ve Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Nüket Önelge, ATB Ar-Ge Proje ve Kalite Birimi Sorumlusu Dr. Kenan Boyacı ve Ç.Ü. Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü'nden Dr. Orhan Bozan katıldı. ÇKA Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak, projenin üniversite ile Adana Ticaret Borsası tarafından işbirliği içinde birlikte yürütülecek olmasının büyük önem taşıdığını söyledi.

KOZAN,(DHA) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Şahinbey Kozan Dha Yerel Haberler

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği'ni yayımladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği"ni yayımladı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Anlaşma tamam gibi! 1. Lig takımı Adanaspor satılıyor

Anlaşma tamam gibi! 1. Lig takımı Adanaspor satılıyor

title