Haberler

Derik'te Cumhuriyet Bayramı Kutlandı

Mardin Derik'te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Mardin'in Derik ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Derik Hükümet Konağı önündeki Atatürk büstüne çelenklerin konulmasıyla başlayan tören Derik İmam Hatip lisesinin futbol sahasında devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Derik Kaymakamı Ahmet Demirci, Belediye Başkan Vekili Aysel Erol ve Garnizon Komutanı Binbaşı Haluk Saygılı, halkın bayramını kutladı. Çok sayıda vatandaşın katıldığı törende, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların yapılması ve şiirlerin okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Derik ilçe kaymakamı Ahmet Demirci, Atatürk'ün eseri, Cumhuriyetin ilanının 90. yılını birlikte kutlamanın mutluluğu, coşkusu ve heyecanı içinde olduklarını söyledi. Kaymakam Demirci, "Cumhuriyet, Türkiye için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesidir. Cumhuriyet, getirdiği çağdaş açılımlarla ülkemiz insanının ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasal hayatımız önemli bir gelişme ve ilerleme kazanmıştır. Demokrasilerde üstün irade ve her türlü yönetim yetkisinin kaynağı millet iradesidir. Büyük Atatürk'ün 'Egemenlik Kayıtsız ve Şartsız Milletindir' ilkesi, devletin ve rejimin temelini oluşturmaktır. Ülkemiz üzerinde bulunduğu coğrafya itibari ile politik,stratejik ve ekonomik açıdan büyük bir öneme sahiptir. Bu nedenledir ki, binlerce yıldır bu topraklarda aynı bayrak altında yaşayan,aynı kaderi paylaşan, aynı kültüre sahip insanımız üzerinde hep plan üstüne planlar yapılmış,oyun içinde oyunlar oynanmış ve hala bu plan ve oyunlar oynanmaya devam etmektedir. Tarih boyunca dünya sahnesinde temel aktör olmuş ve dünyaya medeniyeti öğretmiş bu şanlı milletin birer nesli olarak temel dinamiklerimizi harekete geçirmek ve sahip olduğumuz potansiyelin farkına varmak bizler için büyük önem arz etmektedir" dedi.

Şiir, kompozisyon, resim ve spor dallarında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyelerin verilmesinin ardından tören, resmi geçit ve öğrencilerin gösterileriyle devam etti. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

29 Ekim Mardin Derik Yerel Haberler

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title