Haberler

Denizli Valisi Canpolat'tan Kadınlara Karanfil

Denizli Valisi Hasan Canpolat, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Nedeniyle Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi ve Denizli Kadın Platformu Üyesi Kadınları Ziyaret Ederek Karanfil Verdi.

Denizli Valisi Hasan Canpolat, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi ve Denizli Kadın Platformu üyesi kadınları ziyaret ederek karanfil verdi.

İlk olarak Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi üyelerini Denizli Belediyesi Meclis Salonunda ziyaret eden Vali Canpolat'ın ziyaretine Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve eşi Ayşen Zeybekci ile Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın da katıldı. Ziyarette konuşan Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, "Kadınlar Günü, tek günlük kadınlar günü gibi olmasın. Siyasi partilerde kadın kolları var. Niye erkek kolları yok da kadın kolları var. Niye erkekler günü yok da Kadınlar Günü var. Demek ki ortada hassasiyetle dikkat edilmesi gereken konular var. Dünya Kadınlar Günü'nün kutlanmasına gerek duyulmadığı, bütün insanların eşit, şiddetsiz, özgürlükleriyle birlikte herkesin birbirine saygılı olduğu bir ortama gelinmesi gerekir" dedi. Vali Hasan Canpolat, Türkiye'de Kadın Meclisi bulunan 19 ilden birisinin de Denizli olduğunu ifade ederek, kadınların haklarının korunması ve geliştirilmesi için çalışan kadın meclisinin önemli bir görev yerine getirdiğini söyledi. Kadının toplumun temel taşı olduğunu, dilin, kültürün, gelenek ve göreneğin bir sonraki nesile kadınlar aracılığıyla aktarıldığını belirten Vali Canpolat, "Kadınlarımız ne kadar eğitimli olurlarsa, kültürün yaşatılması ve bir sonraki nesile aktarılmasında o kadar önemli mesafe kat edilir. Kadınlarımızın yaşadıkları zorluklar erkeklerden kat kat fazla. Toplumda en ulaşılamayan kesimlerden birisi kadınlar. Ya yoğun bir şekilde çalışıyor, ya da çocuk bakımıyla uğraşıyor. Kadınların sorunlarının aşılmasında aile içi iletişimin de önemi büyük" dedi. Yoksullukla mücadele konusunda hükümetin önemli çalışmalar yürüttüğünü, Denizli il merkezinde yoksullukla mücadele kapsamında 5 bin ailenin yardım aldığını belirten Vali Canpolat, yoksul ailelerin çocuklarının eğitimi konusunda da zorluklar yaşadıklarını söyledi. Hükümetin bu konuda da bazı tedbirler aldığını ve çalışmak zorunda olan ancak çocuğuna bakma imkanı bulunmayan ailelere destek verdiğini, bu ailelerin çocuklarının bakımevlerinde ve kreşlerde ücretsiz olarak bakımının sağlandığını ifade eden Vali Canpolat, "Çocukların durumu iyileştirilirse ailenin ve kadının durumu da iyileştirilebilir. Onun için yoksul ailelerimizin çocuklarının eğitiminin aksamaması gerekiyor" dedi. Kadının yükünü ciddi şekilde azaltacak ve özürlülerin evde bakımına yönelik şimdiye kadar Denizli'de 900 kişiye evde bakım aylığı bağlandığını ve bunun ciddi bir rakam olduğunu belirten Vali Canpolat, Denizli'de 5 bin engelli vatandaşın olduğunu söyledi. 900 bin nüfusa sahip olan Denizli'de engelli vatandaş oranının yüzde 1 bile olmadığını, söyledi. Vali Hasan Canpolat, Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi'ni ziyaretinin ardından, Denizli Kadın Platformu üyelerini de Bağbaşı 80. Yıl Öğretmen Evinde ziyaret etti. Kadın Platformu Başkanı Nurten Karakaş ve platform üyeleri tarafından karşılanan Vali Canpolat, platform üyesi kadınların Kadınlar Günü'nü tek tek kutlayarak karanfil verdi.

(AV-SÇ-Y) 07.03.2008 14:15 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

İsrail saldırısında masum siviller diri diri yanarken ABD'den tek cümlelik açıklama geldi

İsrail saldırısında masum siviller diri diri yanarken ABD'den tek cümlelik açıklama geldi

10 kişinin öldüğü kazanın tanığı: Muavinin 'Bir aracı solladık ve direksiyon hakimiyetini kaybettik' dediğini duydum

10 kişinin öldüğü kazanın tanığı: Muavinin 'Bir aracı solladık ve direksiyon hakimiyetini kaybettik' dediğini duydum

Adana'da yakalanan suç örgütü lideri İsmail Abdo, 20 bin lira kefalet ödeyip serbest kaldı

Adana'da yakalanan suç örgütü lideri İsmail Abdo, 20 bin lira kefalet ödeyip serbest kaldı

Papua Yeni Gine'de 2 binden fazla insan toprak altında kaldı

Papua Yeni Gine'de 2 binden fazla insan toprak altında kaldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title