Haberler

Denizli Doğa Turizmi Master Planı Çalıştayı

Denizli Valisi Abdülkadir Demir."Denizli'de ekonomik kalkınmanın ayaklarından birisi de kültür ve turizmdir".

- Denizli Valisi Abdülkadir Demir:

"Denizli'de ekonomik kalkınmanın ayaklarından birisi de kültür ve turizmdir"

Denizli Doğa Turizmi Master Planı Çalıştayı (2013-2023) Valilik Toplantı Salonunda yapıldı. Burada konuşan Vali Demir, Denizli'nin 2013-2023 yıllarını kapsayacak şekilde bir doğa turizmi master planı hazırlandığını belirtti. Tabiat ve geleneksel kültürler üzerinde turizmin meydana getirdiği olumsuz tesirler ve bunların neitcesinde duyulan korkuların kitle turizmine karşı alternatif, çevreye duyarlı turizmi ve tabiatı korumayı öne çıkardığını ifade eder Demir, sürdürülebilir doğa turizmi ve eko turizmin, tabiatın korunması için yeni bir umut olarak ortaya çıktığına ve bu doğrultuda planlar yapılmaya başlandığına işaret etti.

Vali Demir, "Algılamadaki bu değişiklik, doğal alanlar, korunan alanlar ve çevresinin bölgesel planlamasında turizme ilişkin proje ve çalışmaların giderek artmasına yol açmıştır. Bu sayede turizm, zaman içinde kırsal alanların kalkınmasında, yoksulluğun azaltılması ve yöresel kültürel zenginliğin korunmasında anahtar bir rol haline gelmiştir. Turizmdeki büyüme ile beraber sürdürülebilir turizm, ekoturizm gibi doğayla ilgili turizme olan talep artmış ve turizm ürünleri ile destinasyonlar çeşitlenmiştir. Denizli'de ekonomik kalkınmanın ayaklarından birisi de kültür ve turizmdir. Kayıtlara göre Denizli, en fazla ziyaret edilen 5. il olmasına rağmen en az konaklanan ildir. Bu konaklama sürelerini artırmanın yollarından biri de doğa ve kültür turizmine yönelmektir. Tekstili ile, sanayisi ile bilinen Denizli, turizm baıkmından da önemli bir potansili barındırmaktadır" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Afyonkarahisar 5. Bölge Müdürü Mehmet Kuşcu da Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce illerde kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum örgütleir ile birlikte Doğa Turizmi Master Planı hazırladığını belireterek, planın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Denizli Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Hamdi Akan'ın Denizli ile ilgili hazırlanan taslak planı sunmasının ardından Vali Yardımcısı Ekrem Erdoğan başkanlığında yapılan toplantıda katılımcıların görüş ve önerileri alındı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Ar-Ge  Şube Müdürü Hasan Saday, Orman ve Su İşleri Bakanlığının doğrudan turizmle alakasının olmadığını belirtti. - Denizli

Kaynak: AA / Yerel

Denizli Yerel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Bakmadan Geçme

Emekliye refah payı verilecek mi? SON DAKİKA! Emekliye refah payı ne zaman, Temmuz'da mı verilecek? Nicolo Zaniolo, EURO 2024'te neden yok? Zaniolo sakat mı, 2024 Avrupa Şampiyonası'nda niye yok? Uğurcan Çakır Galatasaray'a gidecek mi? Transfer iddiası! 15-16 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 15-16 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Yağdan kilo vermek için ne yapmak gerekir? Yağdan kilo vermenin püf noktaları İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya mı uğradı? İşte Robert Fico'nun yaşadığı panik anları... Yağ çözücü evde nasıl yapılır? Evde doğal yağ çözücü yapımı İSTİKLAL CADDESİ'NDE YANGIN MI ÇIKIT? İstiklal Caddesi'nde yangın paniği! Ne oldu, olay ne? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title