Haberler

Çubuklular Zara ile Coştu

Türkiye'nin ilk ve tek turşu şenliği olarak bilinen ve bu yıl 8.düzenlenen Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Şenliği kapsamında Türk halk müziğinin ünlü sesleri Zara ve Ersan Başbuğ sahne alırken, verdikleri konserle hayranlarını coşturdu.

Türkiye'nin ilk ve tek turşu şenliği olarak bilinen ve bu yıl 8. düzenlenen Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Şenliği kapsamında Türk halk müziğinin ünlü sesleri Zara ve Ersan Başbuğ sahne alırken, verdikleri konserle hayranlarını coşturdu.

Atatürk Parkında kurulan sahnede sanatçılar Zara ve Ersan Başbuğ, türkü severleri keyifli dakikalar yaşattı. Yaklaşık 5 saat süren konserde sanatçılar, en beğenilen şarkıları seslendirdi. Yoğun kalabalık ve izdihamlar nedeniyle dev ekran kurularak Atatürk Caddesinden de izlenmesi sağlanan konserde, 'Mühür gözlüm', 'Zahidem', 'Karaağaç', 'Ben bir selvi boylu yardan ayrıldım', 'Kesik çayır', 'Zeytinyağlı yiyemem' gibi eserleri seslendiren Zara'ya Çubuklularda da alkışlarıyla ve danslarıyla eşlik etti.

Bu yıl 8. yılını kutlayan şenlikte konser vermenin mutluluk verici olduğunu söyleyen Zara, daha öncede şenlikte bir konser verdiğini hatırlatarak, Çubuk halkının çok iyi bir misafirperver olduğunu belirtti. Yoğun kalabalık ve kendisine gösterilen ilgiden memnuniyetini sık sık dile getiren Zara, Çubuk'tan erkek kardeşine kız aldıklarını ve Çubuk halkını çok sevdiğini kaydetti.

Kırşehirli halk ozanı Neşet Ertaş'a geçmiş olsun dileklerinde bulunan Zara, sevenlerini müzik yolculuğuna çıkarttı. Alkışların Ankara'dan değil Kırşehir'den duyulduğunu söyleyen Zara, konserin sonunda hayranları tarafından dakikalarca alkışlanırken, coşku ve ilgiye dayanamayarak, programını bir süre uzattı.

Konserle Çubuk'un ve Ankara'nın adeta ayağa kalktığını söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, düzenlenen şenliğin ilçenin tanıtımına inanılmaz bir katkı veren bir festival olduğunu belirtti. Gençlerde seslenen Başkan Özden, iletişimin tüm imkanlarını kullanarak herkese bu coşkuyu, şenliği duyurmalarını istedi.

Daha sonra Zara'ya Başkan Özden tarafından çiçek verilirken, Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin tarafından da dünyaca ünlü Çubuk agat taşından yüzük ve kolye hediye edildi. Çubuk agat taşını çok beğendiğini ve bunun mutlaka tanıtılmasını isteyen Zara, konserini büyük bir sükunet içerisinde okuduğu kaside ile tamamladı.

Konserde hayranlarına seslenen Zara, "Allah kimseyi bayraksız, vatansız ve milletsiz yapmasın. Allah bu millete acı ve keder yaşatmasın. Bize bu devleti, bu toprakları emanet eden değerli büyüklerimiz var. Onları anmadan geçmeyelim. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve Şehitlerimizi anmadan geçmeyelim" dedi.

Konseri Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Lokman Özden, Bosna Hersek'in Maglaj Belediye Başkanı Prof. Dr. Mehmet Mustabasıc'ın, Slovakya'nın Sabinov kentinde Belediye Başkanı Ing. Peter Molcan, Başkan Yardımcısı Jozef Macısak, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Çalık, Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Çelebi, belediye meclis üyeleri,

aileleri ve vatandaşlar izledi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Lokman Özden Türkiye Yerel Haberler

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den 'Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok' çıkışı

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den "Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok" çıkışı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

title