Haberler

Çorum'da Kapatılan 21 Belediyenin Başkanlarından Basın Açıklaması

TBMM'de Kabul Edilen 'Yerel Yönetimler' Yasasıyla Çorum'da Kapanan 21 Belediyenin Başkanı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü Ziyaret Ederek Yasayı Veto Etmesini İsteyecek.

TBMM'de kabul edilen 'Yerel yönetimler' yasasıyla Çorum'da kapanan 21 Belediyenin Başkanı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ziyaret ederek yasayı veto etmesini isteyecek.

Çorum Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen bir toplantıda Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) çıkartılan kanunla kapatılması kararlaştırılan Çorum'daki 21 Belediyenin Başkanı kanunun Anayasa'ya aykırı olduğunu savunarak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den kanunu veto etmesini istediler.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den randevu talep ettiklerini ve randevu taleplerinin kabul edildiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Gül ile yarın görüşme yapacaklarını söyleyen Belediye Başkanları, kazanılmış haklarını geri vermemek için mücadele edeceklerini söyledi.

Kapanan 21 Belediye Başkanı adına basın açıklamasını okuyan Büyükhırka Belediye Başkanı Aslan Şahin, ''Tek nüfus sayımı baz alınarak Beldelerin iptal edilmesinin Anayasa'ya aykırı olduğunu'' ve bu kanunun mutlaka geri çekilmesi gerektiğini savundu.

Avrupa Birliği'ne (AB) uyum çerçevesinde gerçekleştirildiği belirtilen kanunun ''Kentleri köy yapmaktan başka bir sonucu olmayacağını'' ifade eden Belediye Başkanı Aslan Şahin, beldelerin kapatılması için gösterilen gerekçelerin de Başkanları rencide ettiğini söyledi Çıkartılan kanun ile Çorum'da Alacahöyük, Büyükhırka, Çopraşık, Eskialibey, Kunduzlu, Evci, Evren, Alpagut, Çamlıca, Narlı, Elvançelebi, Düvenci, Konaklı, Seydim, Başpınar, Demirşeyh, Kaledere, Kavşut, Tuğlu, Hacıhamza, Kunduzlu belediyeleri hakkında kapatılma kararı alınmıştı.

(ES-BÖ-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title