Haberler

Çırak Kayıtlarının Artması İçin Toplantı Yapıldı

Güncelleme:

Malatya Hacı Hasan Kavuk Mesleki Eğitim Merkezi, çırak kayıtlarının artırılması amacıyla ustalarla toplantı yaptı.

Malatya Hacı Hasan Kavuk Mesleki Eğitim Merkezi, çırak kayıtlarının artırılması amacıyla tesisat teknolojisi ve iklimlendirme ustalarıyla toplantı yaptı.

Mesleki Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya; Malatya Madeni Eşya Sanatkarları Odası Başkanı Cemil Çolak'ın yanı sıra, 120 tesisat teknolojisi ve iklimlendirme ustası ile çıraklar katıldı.

Toplantıyla ilgili bilgiler veren Hacı Hasan Kavuk Mesleki Eğitim Merkezi Okul Müdürü Derviş Yoldaş, çırak kayıtlarının daha da artması amacıyla toplantılar düzenlediklerini, bundan sonra da bu tür toplantılara ev sahipliği yapacaklarını ifade etti.

Yoldaş, ustalardan çıraklarını okula kayıt ettirmelerini istediklerini belirterek, "Ocak ayındaki çırak kayıtlarımız devam ediyor. Çırak kayıtlarının artışını sağlayabilmek için ustalarımızla bir araya geldik. Bu konuda herhangi bir sıkıntı varsa bunu görüşmek, sıkıntı yoksa da ustalarımızın yanlarında çalışan çırakları okulumuza kaydetmeleri amacıyla bu toplantıyı düzenledik. Sigortasız eleman çalıştırmamak ve kayıtsız öğrenci kalmaması adına bu faaliyetimizi yaptık" dedi.

Malatya Madeni Eşya Sanatkarları Odası Başkanı Cemil Çolak ise, toplantının verimli geçtiğine değinerek, "Meslek liselerinin önünün kapanmasıyla birlikte bizim de çıraklarımız bir hayli azaldı. Hocalarımız da bu noktada sıkıntı çekiyorlardı. İnşallah bu dönemden sonra öğrencilerimiz daha da çoğalacak. Ustalarımız da, yanlarında çalışan çıraklarını okula gönderecekler. Çıkacak olan yasaya göre de, ustalık belgesi olmayan kesinlikle iş yapamayacak" diye konuştu.

Tesisat teknolojisi ve iklimlendirme ustaları da, düzenlenen toplantıdan son derece memnun kaldıklarını kaydederek, çıraklarını mesleki eğitim merkezine göndereceklerini belirtti. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Malatya Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title