Haberler

Chpli Dündar'dan Başbakan'ın Kongre Merkezi Çıkışına Yanıt

CHP Bornova Belediye Başkan Aday Adayı Enver Dündar, başbakan Erdoğan’ın CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik kongre merkezi çıkışına yanıt verdi.

CHP Bornova Belediye Başkan Aday Adayı Enver Dündar, başbakan Erdoğan'ın CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik kongre merkezi çıkışına yanıt verdi. Dündar, Başbakan'a Bornova'da Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yaptığı kültür merkezini hatırlatarak "Başbakan önce İzmirlilere yıllardır Bornova'nın en işlek caddesinde inşaat halinde beklettikleri kültür merkezinin cevabını vermeli." dedi.

Başbakan Erdoğan'ın İzmir toplantısında CHP'ye yönelik kongre merkezi çıkışına yanıt veren İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Bornova Belediye Başkan Aday Adayı Enver Dündar, Erdoğan'a Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Bornova'da yıllardır inşaat halinde beklettiği kültür merkezini hatırlatarak şunları söyledi:

"Başbakan Erdoğan, Büyükşehir Belediyemizi kongre merkezi üzerinden eleştiriyor. Soruyorum başbakana, Bornova'da 11 yıllık hükümetinizin yapmaya çalıştığı kültür merkezini ne zaman bitireceksiniz? Mustafa Kemal Caddesi üzerinde yıllardır büyük bir alan kaba inşaat halinde sizi bekliyor? Siz orayı çürütürken, İzmir Büyükşehir Belediyesi hükümetten destek almadan kentimize Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi de dahil olmak üzere çok sayıda kültür merkezi ve toplantı salonu kazandırdı. Yine hükümetten destek almadan Karşıyaka'da büyük opera binasını ve şu anki fuar alanında da 12 bin kişilik Türkiye'nin en büyük kongre merkezini oluşturacağız. Bizim Büyükşehir Belediyesi olarak yaptıklarımız ortadadır. Başbakan önce İzmirlilere yıllardır beklettiği Bornova'daki inşaatın cevabını vermeli. Hükümet Bornovalılara ne hizmet vermiş onu anlatmalı."

'Halkın Belediyesi' adını verdiği belediyecilik anlayışını "İnsan Odaklı, Katılımcı, Dürüst, Çağdaş ve Halktan Yana" sözcükleri ile özetleyen Enver Dündar "Belediyeler ranta karşı halkın çıkarını savunmak zorundadır. Belediyecilikte sorunlara kamucu bir anlayış ile yaklaşılmalıdır. AKP belediyeciliği halkın parasını doğru kullanamıyor. Üstelik bunu büyük kent suçları işleyerek, halkı görmeden ve doğayı katlederek yapıyorlar." diye konuştu.

Son olarak Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın adaylığını değerlendiren tecrübeli siyasetçi Enver Dündar Yıldırım'a şu sözlerle göndermede bulundu:

"Başbakan kabinesinden bir isme görev verdi. Binali Yıldırım'ın İzmir'e adaylığını açıkladı. Kendisi şehrimizde yeni biri, fakat kendisine 'İzmir'e hoş geldin' dememizin pek bir anlamı olmayacak sanırım. Kısa bir vakti var İzmir'de. Geldiği gibi gideceği bir seçim süreci yaşayacağına eminiz. Binali Bey hızlı gelir, hızlı gider. Şuna inanıyorum, biz kentimizi Binali Bey'e emanet edip bir hızlı tren kazasına uğratmayız." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Binali Yıldırım Enver Dündar Bornova Yerel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title