Haberler

CHP'li Temizel: "Referandum Bir Seçim Değil"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel, referandumun bir seçim olmadığını ifade ederek,"Biz seçim için gelmedik vallahi. Hayatımda hiç bir zaman için bir yerlere gidip şuna oy verin buna oy verin demem. Dememek de gerekir. Bu bir seçim değil. Oy da istemiyoruz" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel, referandumun bir seçim olmadığını ifade ederek,"Biz seçim için gelmedik vallahi. Hayatımda hiç bir zaman için bir yerlere gidip şuna oy verin buna oy verin demem. Dememek de gerekir. Bu bir seçim değil. Oy da istemiyoruz" dedi.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen programda CHP İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel oda üyeleri ile bir araya geldi. Programda açılış konuşmasını yapan Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Arat, Cumhuriyet Halk Partisi yönetiminden gelen talep üzerine hem oda üyelerini, hem de Tokat Ticaret Borsası üyelerini bir araya getirdiklerini ifade ederek, "İki dönem Maliye Bakanlığı görevini yürütmüş Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanlığı yapmış ve şuan için İzmir Milletvekili olan Zekeriya Temizel bilindiği gibi aynı zamanda bir Tokatlı. Kendisine tekrardan teşekkür ediyorum" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel ise Tokat'ın İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük şehirlere göç vermeye devam ettiğini, Tokat nüfusunun kat be kat üstünde bir Tokatlı nüfusunun büyük şehirlerde yaşadığına dikkat çekti. Anayasa değişikliği komisyonunda yaşanan olayları da hatırlatan Temizel, "Biz 40 gün boyunca mecliste, bu anayasa değişikliği sırasında tabiri maruz görün ama boğuştuk. Hiç böyle yakışık almaz sahneler gördünüz televizyonlarda. Millet yumruk yumruğa, kadınlar saç başa kavgaya girdi. Bizim gibi artık Cumhuriyeti benimsemiş, demokrasiyi benimsemiş bir ülkede kabul edilebilecek davranışlar filan değildi. Çirkin olaylardı, oldu" diye konuştu.

Temizel, bu buluşmaların referandum öncesinde insanları herhangi bir karara yönlendirmemek olduğuna dikkat çekerek,"Türkiye bir referanduma gidiyor. Sakın yanlış anlaşılmasın. Buraya gelip de bu referandumda şöyle yapın, böyle yapın diye asla demem. Bu hakkı kendimde görmem, sizlere söylemem, şimdiye kadar da hiç kimseye söylemedim. Asla yanlış anlaşılmasın. Bu bir seçim değildir. Biz seçim için gelmedik vallahi. Hayatımda hiç bir zaman için bir yerlere gidip şuna oy verin buna oy verin demem. Dememek de gerekir. Bu bir seçim değil. Oy da istemiyoruz. Arkadaşlarımız yeniden milletvekili olsun ya da biz yeniden milletvekili olalım demiyoruz. Sadece gelip hem ekonominin durumunu, Türkiye geleceğe dönük olarak sorunlarını hem de bu sorunların bu kadar yoğun olduğu bir dönemde şu konuştuğumuz ve düşündüğümüz olayla ilgili olarak belki bizim de bir katkımız olabilir bu düşünceye diye geldik" şeklinde konuştu. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Zekeriya Temizel Tokat İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title