Haberler

CHP Kadınları Anadolu Yollarında

Güncelleme:

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, "İnsanlık iki kanatlı bir kuştur." dedi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, "İnsanlık iki kanatlı bir kuştur. Bu kanatlardan birini erkekler, diğerini ise kadınlar temsil eder. Aslında bu kuşun sağ kanadı erkekler, sol kanadı ise kadınlar. O yüzden aslında biz, 'Bütün kadınlar solcudur' diyoruz ve bunu kadınlarımıza hatırlatacağız" dedi.

CHP Kadın Kolları tarafından başlatılan "CHP Kadınları Anadolu Yollarında 7 Ay 7 Bölge" çalışma projesi kapsamında, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan ile partinin MYK Üyeleri Ayfer Cömert, Fatma Köse, İlknur Sever ve Nurhan Çoşkun Nevşehir'e geldi.

Partisinin Nevşehir İl Başkanlığı binasında Nevşehir'deki kadın derneklerinin temsilcileri ve Kadın Kolları İl Başkanlığı yöneticileri ile bir araya gelen Dokuzcan, burada yaptığı açıklamada, proje çerçevesinde bugüne kadar 45 il gezdiklerini ve hedeflerinin nisan ayına kadar 81 ilde kadınlarla buluşmak olduğunu kaydetti.

Gittikleri illerde kadın örgütlerinin temsilcileri ile bir araya gelerek kadınların sorunlarını dinlediklerini ifade eden Dokuzcan, Türkiye genelinde bu projenin tamamlanmasının ardından hazırlanacak olan rapor ile partilerinin kadın politikalarının tespit edileceğini açıkladı.

Anadolu'da annelerin, kadınların sesinin yükselmesine, bu sese duyulan ihtiyacın ortaya çıkmasına ve kadınların eşitliği ve siyasal alan başta olmak üzere her alanda yer alabilmeleri için gerekli olan mücadelenin bir parçası olmak adına bu çalışmayı yürüttüklerini kaydeden Dokuzcan, şöyle devam etti:

"CHP kadınlarının bu çalışma içerisinde başlattığı bir dizi etkinlik var çünkü biz bu çalışmaya başladığımızda üç ana amaç belirledik. Bunlardan birincisi etkin, güçlü ve verimli bir kadın kolları oluşturmak çünkü seçimleri kazanmanın yolu kadınlardan geçiyor. Diğer önemli nokta, yerelde halkın içinde, halkın yanında olmak ve onların, özellikle de yereldeki kadınların sorunlarını onlarla birlikte tespit etmek, çözüm yollarını onlarla birlikte belirleyip yerel kadın politikaları oluşturmak. Yaklaşan yerel seçimlerde kadınların oyunun çok önemli olduğunu görüyoruz. Kadınlara ulaşmak, onlara dokunmak ve onlarla birlikte olmanın çok önemli olduğunu Diğer bir amacımız ise yaklaşan seçimler öncesinde kadınlarımızın daha fazla parti içerisinde yer almalarını sağlamak, daha çok kadınımızın belediye başkanlıklarında ve belediye meclis üyeliklerinde görev yapmasını sağlamak. Dolayısıyla bu üç amaç, Türkiye'de şu an mevcut siyasi ortamda aslında kadın gücünün gerekliliğini bir kez daha gösteriyor. Şiddeti, savaşı bir siyaset diline dönüştüren koşullarda kindarlığı ve korkuyu örgütleyen bir yapı karşısında aslında çözümün kadın örgütlülüğünden ve sevginin örgütlenmesinden geçeceğine inanıyoruz. Dolayısıyla da bunu yapacak en güçlü örgütün CHP Kadın Kolları olduğunu biliyoruz.

İnsanlık iki kanatlı bir kuştur. Bu kanatlardan birini erkekler, diğerini ise kadınlar temsil eder. Aslında bu kuşun sağ kanadı erkekler, sol kanadı ise kadınlar. O yüzden aslında biz, 'Bütün kadınlar solcudur' diyoruz ve bunu kadınlarımıza hatırlatacağız."

Muhabir: Murat Asil

Yayıncı: Yücel Velioğlu - NEVŞEHİR

Kaynak: AA / Yerel

Hilal Dokuzcan Fatma Köse Nevşehir Türkiye Yerel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Canlı anlatım! Kıran kırana maçta tempo yüksek

Canlı anlatım! Kıran kırana maçta tempo yüksek

Bakmadan Geçme

DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri! Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok?
Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title