Haberler

CHP'den Cezaevi Önünde Protesto Eylemi

Güncelleme:

CHP Gençlik Kolları tarafından "Erdal Erenler Ölmesin" diye Diyarbakır cezaevi önünde protesto eylemi düzenledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız, Gençlik Kolları Başkanı Yardımcısı Erhan Çetinkaya, CHP Diyarbakır İl yönetimi ve Bölge İl Gençlik kolları Diyarbakır Cezaevi önünde basın açıklaması yaptı.

Diyarbakır cezaevinde yaşanan haksızlara değinen Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız, ''Bugün büyük bir heyecanla geldiğimiz memleketimizin her daim hasret ve özlemle andığımız şehri; kavganın ve mücadelenin şehri Diyarbakır'dayız. İşkencelere, zulümlere, baskılara boyun eğmeyen Diyarbakır. Bundan tam 34 sene önce bugün, yaşı zorla küçültülüp idam'amahkum edilen ve kendisi aramızda olmasa da fikirleri ilk günkü gibi yaşamaya devam eden Erdal Eren tüm Türkiye gençliğinin kavgasında yaşamaya devam ediyor'' dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız '' Tıpkı mahkemelerde "tanımadığınız" o gencecik bakışların fikirlerinin de sizlerden hesap sormaya devam ettiği gibi. Dün mahkeme salonlarında Erdal Eren'i tanımıyorum derken vücudu titreyen zihniyet, emin olmalısınız ki yarın Berkinlerin, Uğurların, Ceylanların katili olarak yargılanacak ve halkın mahkemelerinde titreyeceklerdir. On bir yıllık iktidarlarında halklara sürekli baskı ve zulmü reva gören iktidar şimdi de "iç güvenlik paketi" adı altında faşist rejimini ispatlama noktasındadır. Bu paket, sokaklarda zulme karşı direnen ve özgürlük mücadelesi veren Türkiye'nin ilerici tüm unsurlarına karşı alınan bir önlem paketinden fazlası değildir'' şeklinde konuştu.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi İrfan İnanç Yıldız Diyarbakır Çetinkaya Yerel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title