Haberler

CHP Belediye Başkanları Toplantısına Doğru

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, 14-15 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek 'Büyük Buluşma'ya katılmak üzere Eskişehir’e geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, 14-15 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek 'Büyük Buluşma'ya katılmak üzere Eskişehir'e geldi.

CHP'li belediye başkanlarının katılımıyla yerel yönetimlerin konuşulacağı toplantı öncesinde CHP İl Başkanı Nihat Çuhadar ve yönetim kurulu üyeleriyle buluşan milletvekilleri, Büyük Buluşma adı altında düzenlenen toplantıyla ilgili bilgi verdi. Eskişehir'i ikinci memleketi olarak gördüğünü ifade eden Veli Ağbaba, "Yaşamıma yön veren ve bugün bu noktada bulunmamı sağlayan kent Eskişehir'dir. 1985 ve 1989 yılları arasında burada üniversite okudum. Hamamyolu'nda, Yenikent'te oturdum. Eskişehirli görünce hemşehrimi görmüş gibi oluyorum. Benim için önemli ve anlamlı bir kent" dedi.

SEÇİMDEN SONRA İLK BULUŞMA

Çok partili yaşama geçilmesinden bu yana yaşanan en uzun seçim sürecini yaşadıklarını söyleyen Ağbaba, bunu diğer seçimlerden ayıran önemli özelliğin, taraflı tarafsız herkesin seçimin şaibeli olduğunu görmesi olduğunu söyledi. Ağbaba, şöyle konuştu:

"Sadece oylarla değil, yüksek hakimlerin karar verdiği bir seçim süreci yaşadık. Seçimlerden sonra ilk buluşmayı burada gerçekleştiriyoruz. Yerel yönetimler belediye olarak bozkırdan bir çağdaş kent ortaya çıkaran, herkesin ortak fikri Türkiye'nin örnek kentini oluşturan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in yarın misafiri olacağız. Değerli hocam Büyükerşen'e Eskişehirlilere teşekkür ediyorum."

234 BAŞKAN KATILACAK

Yarın başlayacak 'Büyük Buluşma' hakkında bilgi veren Milletvekili Ağbaba, "Toplantı Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un Eskişehir modelini belediye başkanlarına anlatması ile başlayacak, sonra da Eskişehir gezisi düzenlenecek. Eskişehir'de yapılan çağdaş uygulamaları tüm Türkiye'ye yayacağız. Toplantımıza 234 belediye başkanımız katılacak. Programda yarın Opera'da gerçekleşecek toplantı basın mensuplarına açık, ikinci günkü toplantıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve benim konuşmam basına açık, sonrası kapalı olacak" açıklamasını yaptı.

"CUMHURBAŞKANLIĞI İLE İLGİLİ DEĞİL"

Milletvekili Ağbaba, toplantıda Büyükerşen'in Cumhurbaşkanlığı adaylığının gündeme gelip gelmeyeceği sorusunu ise, "Türkiye'nin merak ettiği bir konu. Büyükerşen herkesin sevdiği bir insan ancak toplantının cumhurbaşkanlığı ile ilgi olmadığını belirtmek istiyorum. Bu sadece yerel yönetimler ve başkanlarla ilgili bir toplantı" diye yanıtladı.

Daha sonra Soma ile ilgili Meclis'e verdiği soru önergesi ile gündeme gelen Manisa Milletvekili Özgür Özel'i tanıtan Ağbaba, "Soma'nın Türkiye'ye duyurulmasında çok emeği olan bir insan. Bundan sonra yerel yönetimlerde birlikte çalışacağız. Özel, Soma Faciası'nın 20 gün öncesinden alarmını veren, olay sonrası orada 60 saat uyumayan, olayın öncesinde de 2 yıldan bu yana konuyu gündeme getiren vekilimizdir. Cinayeti 2 yıl öncesinden gördü, 2 yıl boyunca bunu anlatmaya çalıştı ama kimse dinlemedi" ifadelerini kullandı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Veli Ağbaba Özgür Özel Eskişehir Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Ayhan Bora Kaplan'ı sordular

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Ayhan Bora Kaplan'ı sordular

Ailesinden 4 kişiyi öldüren polisin mesajları ortaya çıktı: Kanınızı içsem doymam

Ailesinden 4 kişiyi öldüren polisin mesajları ortaya çıktı: Kanınızı içsem doymam

Eski günlerine döndüğü söylenen Arda Kural'ın son hali

Eski günlerine döndüğü söylenen Arda Kural'ın son hali

Fena raconlar kesti! Adaylığını açıklayan Aziz Yıldırım'dan ortalığı ayağa kaldıracak sözler

Fena raconlar kesti! Adaylığını açıklayan Aziz Yıldırım'dan ortalığı ayağa kaldıracak sözler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title