Haberler

Cezaevindeki Mahkum Bir Haftada Kur'an-I Kerim Öğrendi

Osmaniye'nin Toprakkale ilçesindeki Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda Kur'an-ı Kerim Kursu düzenlendi.

Osmaniye'nin Toprakkale ilçesindeki Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda Kur'an-ı Kerim Kursu düzenlendi. Düzenlenen kursta kısa sürede Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenen Hükümlü Hasan Sarı'ya bir adet Kur'an-ı Kerim törenle verildi.

Kurum mescidinde yapılan programda konuşan Din Görevlisi Şerif Işık; "Yaklaşık bir yıldır bu kurumda Din Eğitimi, Ahlaki Gelişim ve Manevi Rehberlik Hizmetleri'ni yürütmekteyim. Bugüne kadar 20'nin üzerinde hükümlümüze Kur'an-ı Kerim öğrettik. Şu anda Kur'an-ı Kerim Kursu'na devam eden 12 hükümlümüz bulunmaktadır. Hükümlülere haftada bir gün din dersi, iki gün Kur'an-ı Kerim dersi, ayda bir dini konularda konferanslar

veriyorum. 58 yaşında olan Hükümlü Hasan Sarı'nın 40 gün gibi kısa bir sürede Kur'an-ı Kerim'i öğrenmesi beni çok mutlu etti. İnsanın yaşı ne olursa olsun, isterse Kur'an-ı Kerim'i kısa bir sürede öğrenebileceğini Hasan bey bize gösterdi. Bu durum okumanın yaşının olmadığına da güzel bir örnektir. Temennimiz bütün hükümlü kardeşlerimizin Hasan Sarı gibi gayret göstermeleri. Buradan donanımlı olarak ayrılmalarıdır" dedi.

Hükümlü Hasan Sarı ise gözleri yaşlarla dolarak yaptığı konuşmasında şunları söyledi;

"46 gün önce küçük bir cezadan dolayı Toprakkale Açık Ceza İnfaz Kurumu'na hükümlü olarak geldim. Hayatta en çok istediğim Kur'an-ı Kerim'i öğrenmekti. Fakat bugüne kadar bir türlü kısmet olmamıştı. Ben buraya geldiğimde bu ceza süresini fırsat bilerek Kur'an-ı Kerim öğrenmek istedim. Görevliler bana yardımcı oldu. Kurumda din derslerini yürüten Şerif Işık hocamdan dersler aldım. Geldiğimden 3 gün sonra Kur'an-ı Kerim derslerine başladım ve geldiğimin 10. günü 'elif be cüzü'nü bitirerek, Kur'an-ı Kerim okumaya başladım. Bu güne kadar 4 cüz Kur'an-ı Kerim okudum. Şu an 5. cüzü okumaya devam ediyorum. Çok mutluyum, sevincimi kelimelerle ifade edemiyorum. Allah bana burada böyle bir cezayı mükafata çevirdi. Benim Kur'an-ı Kerim öğrenmemde emeği geçen başta Şerif Işık hocama, bu ortamı hazırlayan Kurum Müdürüme, Kurum Öğretmenime ve diğer görevlilere teşekkür ediyorum."

Kurum Müdürü Mustafa Ertekin ise "Hükümlümüzün Kur'an-ı Kerim öğrenmesi hem kendisi hem de bizim için mutluluk oldu. Dışarıda böyle bir işi başaramayıp, görev yaptığımız kurumda kısa bir sürede başarması ise bizim için daha büyük bir mutluluktur. Hükümlümüzü bir kez daha tebrik ediyorum. Ceza İnfaz Kurumları'nın asıl işlevi olan topluma faydalı bireyler yetiştirebilme konusunda üzerimizdeki sorumluluğun bilinciyle hareket etmeye gayret ediyoruz. Kurumumuzda din derslerini yürüten, hükümlülerin dini problemlerine çözümler üreten, dini materyalleri temin ederek hükümlülere ulaştıran Şerif Işık hocama ve Toprakkale İlçe Müftülüğü'ne de çok teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.

Törene Kurum Müdürü Mustafa Ertekin, Kurum 2. Müdürü G.Yusuf Fidanoğlu, Toprakkale İlçe Müftülüğü Din Görevlisi Şerif Işık, Kurum Öğretmeni Adem Çimen ile Kurum personelleri katıldı. - OSMANİYE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Ertekin Toprakkale Hasan Sarı Osmaniye Yerel Haberler

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopteri düştü

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopteri düştü

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title