Haberler

Çay'dan Büyükşehir'de İşçi Çıkarmaya Destek

MHP’li Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Büyükşehir Belediyesi’ndeki işten çıkarmalara ilişkin yaptığı konuşmasında ideolojiye göre personel oluşumları sağlamanın siyasetin özünde olduğunu belirterek, “MHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin haklı olarak kendisine destek olan insanlara ekmek kapısı açması kadar doğal bir şey yok" dedi.

MHP'li Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Büyükşehir Belediyesi'ndeki işten çıkarmalara ilişkin yaptığı konuşmasında ideolojiye göre personel oluşumları sağlamanın siyasetin özünde olduğunu belirterek, "MHP'li Büyükşehir Belediyesi'nin haklı olarak kendisine destek olan insanlara ekmek kapısı açması kadar doğal bir şey yok" dedi.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin mart ayı üçüncü oturumu, Başkan Hüseyin Sözlü başkanlığında gerçekleşti. Gündem dışı söz alan CHP'li meclis üyesi Vahap Çolak, siyasi görüşleri nedeniyle Büyükşehir Belediyesi'nden işçi çıkarıldığı iddialarını dile getirdi.

"GÖRÜŞÜNE YAKIN PERSONEL ALMAK SİYASETİN ÖZÜNDE"

Vahap Çolak'a karşılık söz alan Mustafa Çay ise belediyelerin kendi görüşüne yakın personel oluşumları sağlamasının siyasetin özünde olduğunu ve doğal karşılanması gerektiğini söyledi. Geçmiş dönemlerde Seyhan Belediyesi'nde de benzer uygulamaların yaşandığına şahit olduğunu vurgulayan Çay, "Buna karşı çıkarken empati yapmak lazım, geçmişte nasıldı, şimdi nasıl diye bakmak lazım" diye konuştu.

"HATIR GÖNÜLLE BÜYÜTÜLMÜŞ BİR YAPIYA DÜZEN KOYMAK"

İşten çıkarmalarla alakalı idarecilerin hakkaniyetle eleştirilmesi gerektiğinin altını çizen Mustafa Çay, "Sonuçta MHP ilk defa Büyükşehir'de bugün görev yapıyor, doğal olarak siyaset yaptığı cenahtan insanlar iş bekliyor, AŞ bekliyor. Geçmiş dönemde hatırla, gönülle büyütülmüş bir yapıyla ilgili düzen koymak, haklı olarak kendisine destek olan insanlara iş, ekmek kapısı açmak kadar doğal bir şey yok" ifadelerini kullandı.

"BİR DÖNEMİ KAPATIP SİYASET ŞAPKAMIZI ÇIKARACAKTIK"

Çay'ın görüşlerini 'Talihsiz bir açıklama' olarak nitelendiren CHP Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise "'Biz, bir bütün olarak bir dönemi kapatalım, siyaset şapkamızı çıkarıp Adana'nın kaybolan yıllarını vereceğiz' diyerek geldik meclise. Bizim halka taahhütümüz ve söylediğimiz budur. Siz diyorsunuz ki 'Geçmişte bu işler olmuştur ama yanlış olmasına rağmen biz de yapmaya devam ediyoruz. Yani kendi siyasidaşımızı almak için başka partideki arkadaşları işten atmaya devam edeceğiz' Bu yanlıştır" diye konuştu.

Karşılıklı atışmaların ardından Mustafa Çay, yanlış anlaşıldığını öne sürdü. Daha sonra gündem maddelerine oylandı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Sözlü Mustafa Çay Vahap Çolak Pozantı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title