Haberler

Çankaya Tarihine Sahip Çıkıyor"

Tarihi Kentler Birliğinin aktif üyelerinden olan Çankaya Belediyesi, birlik kapsamındaki iş birliğini artırma çabaları çerçevesinde Cumhuriyetin kurucu mekanı Çankaya’nın, modern yüzü kadar tarihi değerini de ortaya çıkaran bir kent tarihi çalıştayı düzenledi.

Tarihi Kentler Birliğinin aktif üyelerinden olan Çankaya Belediyesi, birlik kapsamındaki iş birliğini artırma çabaları çerçevesinde Cumhuriyetin kurucu mekanı Çankaya'nın, modern yüzü kadar tarihi değerini de ortaya çıkaran bir kent tarihi çalıştayı düzenledi.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in ev sahipliğinde tarihi Abidinpaşa Köşkü'nde düzenlenen "Çankaya Tarihine Sahip Çıkıyor" temalı çalıştayın açılış konuşmasını yapan Çankaya Belediye Başkanı Alper Tadelen, Çankaya'nın başkentlik kavramı içerisinde Cumhuriyetin temsil mekanlarına ev sahipliği yaptığını belirtti.

"Kent tarihi için bir rota çizmeyi umut ediyoruz"

Çalıştayın temel hedefinin Çankaya'nın kent tarihine yönelik bir rota çizmek olduğunu kaydeden Taşdelen, "Kentler uygarlığın merkezidir, uygarlıklar kentlerden çıkar. Kamu yararı ve kamu çıkarı her zaman rantın önünde tutulmalıdır. Çankaya'mızın ve Ankara'mızın, Cumhuriyet dokusunu yaşatıp kentleşmesine sahip çıkabilmek için hocalarımız ve sivil toplum paydaşlarının katılımıyla bu çalıştayı düzenledik" diye konuştu.

"Ankara kimliğini kaybediyor"

Bir ülkenin nasıl yönetildiğinin, geçirilen siyasal aşamaların kentlerde görülebildiğini ifade eden Taşdelen, özellikle 80 döneminden sonra yaşanan yozlaşmaların kente, kent yapısına ve kent mimarisine yansıdığını kaydederek, "Çıkıp nefes alayım dediğinizde, birkaç yaya bölgesi ve korunaklı kalabilmiş alan haricinde kent olmaktan çıkmış. İnsanların değil, arabaların kenti haline gelmiş. Görevimiz bunu değiştirebilmek için mücadele etmek ve bu mücadelenin doğru araçlarını bulmak" şeklinde konuştu.

Taşdelen'in açılış konuşmasından sonra yapılan sunumlarda Ankara'nın ve Çankaya'nın tarihi kent kimliğine ilişkin bilgiler verilerek dünyadaki benzer örnekler masaya yatırıldı. Mevcut yerel yönetim mevzuatı kapsamında ilçe belediyelerine tanınan yetki ve sorumluluk dahilinde yapılabileceklerin de konuşulduğu çalıştaydan çıkan fikirler, Çankaya Belediyesi Tarihi Kentler Ofisi tarafından projeye dönüştürülerek uygulanacak.

Çalıştaya, Prof. Dr. Ruşen Keleş, Prof. Dr. Cevat Geray, Prof. Dr. İnci Aslanoğlu gibi Türkiye'de kentleşme konularında duayen ve kaynak kabul edilen isimlerin yanı sıra Ankara Üniversitesi Ankara Araştırmaları Merkezi, Ankara Kulübü Derneği, TMMOB'a bağlı odalar, Koruma ve Restorasyon Uzmanları Derneği, Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Merkezi gibi sivil toplum örgütlerinden temsilciler de katıldı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çankaya Belediyesi Alper Taşdelen Yerel Haberler

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Bakmadan Geçme

İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 23 Mayıs Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 23 Mayıs Perşembe 2024? #128250 Çorum'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! Çorum'da deprem şiddeti kaç, merkez üssü neresi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 34. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? Sözleşmeli öğretmenlik başvuru nasıl olur? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Eyvah Eyvah 2 konusu nedir? Eyvah Eyvah 2 oyuncuları ve Eyvah Eyvah 2 özeti! Eyvah Eyvah 2 nerede çekildi, konusu ne, oyuncuları kimlerdir? Eyvah Eyvah 2 hangi il ve ilçede çekildi? Ali Koç'un yönetim kurulu listesi belli oldu! Yönetimde Acun Ilıcalı var mı? ÖSYM YKS 2024 sınav giriş belgeleri erişime açıldı! YKS YER SORGULAMA EKRANI İnci Taneleri CANLI izle! 23 Mayıs Nisan İnci Taneleri 16. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! #128250
Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title