Haberler

Çanakkale CHP'de Barışâ€¦.

Çanakkale'de Değişim Grubunda Yer Alan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile Deniz Baykal'ı Destekleyen İl Yönetimi ve Milletvekili Ahmet Küçük Arasında Yaşanan Kavga Barışla Noktalandı.

Çanakkale'de değişim grubunda yer alan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile Deniz Baykal'ı destekleyen il yönetimi ve Milletvekili Ahmet Küçük arasında yaşanan kavga barışla noktalandı.

CHP Çanakkale İl Başkanı Hakan Evirgen'in bu ay sonunda yapacağı düğün sebebiyle davetiyesini Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'a vermek üzere geldiği başkanlık makamında barış rüzgarları esti. Aylardır birbirleri aleyhinde çeşitli açıklamalar yapan ve kavgalı olmaları sebebiyle konuşmayan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile CHP İl yönetimi ve Milletvekili Ahmet Küçük düğün davetiyesi sebebiyle geldikleri başkanlık makamında barıştılar. CHP Çanakkale Milletvekili Ahmet Küçük, siyasette iç mücadeleyi fazla abarttıklarını belirterek, "Sosyal demokratlar olarak parti içindeki bu tartışmaları bırakıp birleşmemiz gerekiyordu. Bu kapsamda Genel Başkanımızın da etkisiyle bu barışı sağladık. Bu konuda Belediye başkanımız ile yapılan bir pazarlık kesinlikle söz konusu değil. Burada ön yargılı olunmaması gerekir. Belediye başkanlığı adaylığı konusunda partinin yetkili organlarının vereceği kararlar önemli"dedi.

Ahmet Küçük, barışmasını bilmeyenlerin kavga etmemesi gerektiğini de belirterek, "Her yerde bu tür anlaşmazlıklar olabilir. Bizlerde çeşitli sebeplerden dolayı belediye başkanımız ile anlaşmazlıklar içine girmiş olabiliriz. Ancak artık bunlar geride kaldı. Bundan sonra birlik zamanı. Barışmasını bilmeyenler kavga etmemeli. Yolumuza kaldığımız yerden devam ederek CHP'yi en iyi yerlere getirmek için çalışacağız"dedi.

"GENEL MERKEZİN SERDAR SOYDAN'A BELEDİYE BAŞKANLIĞI SÖZÜ VERDİĞİ KESİNLİKTE DOĞRU DEĞİL. GENEL MERKEZ KİMSENİN BABASININ ÇİFTLİĞİ DEĞİL" Genel Merkezin Çanakkale'de Belediye Başkanlığı konusunda Serdar Soydan'a söz verdiği konusundaki söylentilerin gerçeği yansıtmadığını da belirten Ahmet Küçük, "Bu tamamen şehir efsanesi. Genel merkez kimsenin babasının çiftliği değil. Böyle bir söz verilmesi de söz konusu değil. Kimlerin başkan adayı olacağı parti tüzüğünde bellidir. Bu konuda Serdar Soydan'ın bir talebi de yok. Genel olarak bakacak olursak her zaman mevcut belediye başkanlarının adaylıklarının devam ettiği görülmüştür. Şu anki belediye başkanımız Ülgür Gökhan da bence en kuvvetli adaydır" dedi.

"ÇANAKKALE CHP'NİN KALESİ. BURASINI DA CHP OLARAK KORUMAYA DEVAM EDECEĞİZ" Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise yaptığı konuşmada artık geçmişi unuttuklarını belirterek, "Artık geçmişi unuttuk. Şimdi genel başkanımızın önderliğinde genelde ve yerelde CHP'nin en iyi yere gelmesi için çaba sarf edeceğiz. Bu tür kavgalar sosyal demokratlara yakışmaz. Artık barış içinde CHP'nin kalesi olan Çanakkale'de yeniden CHP'li bir başkanın olması için çalışacağız. Bu barışın sağlanması sırasında kesinlikle benim bir talebim olmadı. Burada ben değil, partim önemli. Bundan sonra eksik kongrelerimizi yapıp yolumuza devam edeceğiz. Ayrıca örgüt diyaloğunu da arttırarak ilçelerimizde de birlik ve beraberliği sağlayacağız" dedi.

CHP İl Başkanı Hakan Evirgen ise 27 Haziran'da evlenecek olması sebebiyle Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'a düğün davetiyesini getirdiğini belirterek, "Bu düğün davetiyesi bizim barışımız oldu. Artık birlik zamanı. Geçmişi unutup CHP olarak yolumuza kaldığımız yerden devam edeceğiz. 27 Haziran'daki düğünüme Genel Başkanımız Deniz Baykal'ın da gelmesini bekliyoruz" dedi.

(AÖ) 09.06.2008 12:31 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan'ın görüntüleri tartışma yarattı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan'ın görüntüleri tartışma yarattı

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title