Haberler

Çan Ramazanı Yeni Camisiyle Karşıladı

Çanakkale'nin Çan ilçesinde, Belediyenin katkılarıyla yapımı tamamlanan Karşıyaka Erenler Camisi, törenle ibadete açıldı.

Çanakkale'nin Çan ilçesinde, Belediyenin katkılarıyla yapımı tamamlanan Karşıyaka Erenler Camisi, törenle ibadete açıldı.

Selçuklu dönemi mimari tarzından esinlenerek inşa edilen cami gerek mimarisi, gerek içyapısı gerekse de çevre düzenlemeleri ile göz dolduran bir eser olarak Karşıyaka Mahallesi'ne kazandırıldı.

Çan İmam-Hatip Ortaokulu öğrencilerinin izleyenleri mest eden sema gösterisi ile başlayan programda, Erenler Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ramazan Girgin, Çan Müftüsü Ali Osman Bayrak ve Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu birer konuşma yaptı. Erenler Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ramazan Girgin camilerin dinimiz açısından önemine dikkati çekerek, bu caminin yapılmasıyla Karşıyaka Mahallesi'nde çok büyük bir eksikliğin giderildiğini söyledi. Girgin, "Bu cami hayırsever insanlarımızın yardımları ile bugünlere geldi. Belediye Başkanımız bu kayalıkların olduğu araziyi bize tahsis etti. O olmasaydı burasını yapmak bir hayalden öteye geçemezdi. Sonrasında ise; kimi hayırseverler caminin çatısının yapımını, kimi minaresinin yapımını kimi ise başka şeyleri üstlendi. Buranın inşasında hayrı olan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun" dedi.

Çan Müftüsü Ali Osman Bayrak da konuşmasında, "Camilerin müminlerin gönül gönüle ibadet ettikleri kutsal mekanlardır buralar, kıblemiz Kabe'nin şubeleri konumundadır. 8 bin kişilik Karşıyaka Mahallesi'nde tek bir cami vardı ve buranın ciddi anlamda yeni bir camiye ihtiyacı vardı. Bu caminin yapımında emeği geçenlerden Allah razı olsun, ilçemize hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu da açılışta yaptığı konuşmasına tüm Çanlıların rahmet ve bereket ayı ramazanı şeriflerini tebrik ederek, "Erenler Cami başta Karşıyaka Mahallesi sakinlerine olmak üzere tüm ilçemize hayırlı olsun, buranın yapımında emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Sevgili peygamberimiz Muhammed Mustafa (s.a.v) da hadis-i şerifinde, 'Kim Allah rızası için bir mescit yaptırırsa, Allah da bunun karşılığında ona cennette bir köşk ihsan eder' buyuruyor. Ben şahsım adına, bu caminin yapılması için küçük büyük her ne kadar olursa olsun en ufak bir bağışta bulunan, çorbada benim de tuzum olsun diyerek hayırda bulunan her bir hemşerime gönülden teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Şu caminin yapımında bir tek tuğlası olandan, 1 kuruş yardımda bulunandan, burada çalışan işçilerimize bir yudum su getiren teyzelerimizden, Allah razı olsun. İnşallah onlarda efendimizin hadis-i şerifinde müjdelediği o kişilerden olurlar. Ondan nasiplenirler. Bizim duamız budur" şeklinde konuştu.

Yer tahsisini Çan Belediyesi'nin yaptığı Erenler Camisi'nin açılışına AK Parti Çan İlçe Başkanı Mustafa Karagöz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, AK Parti Çan İl Genel Meclisi üyeleri Üsrev Damar, daire müdürleri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Osman Bayrak Karşıyaka Çanakkale Erenler Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda en zor dönem bitti, artık düşüş göreceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda en zor dönem bitti, artık düşüş göreceğiz

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Özgür Özel: Asgari ücrete zam yapılmazsa sert tepki veririz

Özgür Özel: Asgari ücrete zam yapılmazsa sert tepki veririz

Gamze Özçelik'ten sürpriz evlilik! Reshad Strik ile nikah masasına oturdu

Gamze Özçelik'ten sürpriz evlilik! Reshad Strik ile nikah masasına oturdu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title