Haberler

Kilis'te Camiler Haftası Kutlandı

Güncelleme:

Kilis'te, Camiler Haftası Aleaddin Yavaşça Kültür Merkezinde kutlandı.

Kilis'te, "Camiler Haftası" Aleaddin Yavaşça Kültür Merkezi'nde kutlandı. Müftülük bu yıl şehrin kalbinde "Camii ve Gençlik" konusunu ön plana çıkararak gençliği Camiye teşvik etmeyi amaçlıyor.

Camiler Haftası program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Belediye Başkanı Hasan Kara, yaptığı konuşmada camiler ve gençlik konusunun önemine değindi. Kara, "Camilerimizi özellikle gençlerimiz başta olmak üzere çocuklarımız, annelerimizin, kızlarımızın gittiği bir yer haline getirmeliyiz" dedi.

Bu yıl çok güzel bir konunun belirlendiğini ifade eden Başkan Kara, "Camiler şehrin kalbinde olmalı. Biz de imar planımızı camileri merkeze alarak yapmalıyız. Medine örneğinde olduğu gibi. Mescid-i Nebevi şehrin tam merkezinde bulunuyor" dedi.

Belediye olarak üzerimize düşen ne varsa biz yapmaya hazırız diyen Başkan Kara, "Belediyenin görevi sadece temizlik değildir. Sadece asfalt değildir. Belediyenin görevi aynı zamanda sosyal faaliyetlerdir. İnsan ve gelecek nesillere önem vermektir" diye konuştu.

Başkan Kara, "Biz geçen hafta itibari ile Belediye ve Müftülük olarak Cuma günleri sabah namazında buluşalım programı düzenlemeye başladık. Bu programa herkesi bekliyoruz. Özellikle gençlerimizi bekliyoruz. Özellikle bayanlarımızı bekliyoruz, çocuklarımızı bekliyoruz. Bizim çocuklarımızı Şehrin kalbi olan camilere alıştırmamız lazım" ifadelerini kullandı.

Başkan Kara, temizlik konusunda vatandaşlardan belediyeye arka çıkılmasını istedi. Küçük bir anket yapan Başkan Kara, kaldırımların işgal edilmemesi konusunda programa katılanlardan tam destek aldı.

Programa, Vali Yardımcısı Hakan Ezgi, Belediye Başkanı Hasan Kara, İl Özel Genel Sekreteri Mustafa Bolat, 7 Aralık Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Osman Türer, İl Müftüsü Mustafa Karatepe, daire amir ve müdürleri katıldı.

Toplantıda Yrd. Doç. Dr. Bünyamin Açıkalın bir konferans verildi. . Camiler haftası programı ödüllerin verilmesi ile son buldu. - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Kara Kilis Yerel Haberler

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Bakmadan Geçme

Galatasaray Pınar Karşıyaka Play Off Serisi kaç kaç, kim önde? GS Basketbol hangi kanalda? Galatasaray Ekmas Pınar Karşıyaka Play Off maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? Antalyaspor Adana Demirspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Antalyaspor ADS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kanada bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Antalyaspor Adana Demirspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Antalyaspor ADS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Tayland bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Sırbistan bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? 16-17 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Antalyaspor Adana Demirspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs Antalyaspor ADS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Ateş Kuşları yok mu, Ateş Kuşları final mi yaptı? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title