Haberler

Bursa Büyükşehir Yüzleri Güldürüyor

Güncelleme:

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesinin sosyal belediyecilikte de örnek olduğunu söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal belediyecilikte de örnek olduğunu belirterek, evde hasta bakım hizmetiyle vatandaşların yaralarının sarıldığını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi, Bursa'yı daha sağlıklı bir il haline getirmek maksadıyla sosyal belediyecilik çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Neşet Çakmaklı ile birlikte Hamitler Mahallesi'nde yaşayan Hülya Kahraman'ı evinde ziyaret etti. Ağabeyi Rıfat Kahraman ve kardeşi Mehmet Kahraman ile birlikte Başkan Altepe'yi evlerinde ağırlamanın sevincini yaşayan 45 yaşındaki Hülya Kahraman, 7 yıldır MS hastası olduğunu ve son 1 yıldır da evinden hiç çıkamadığını söyledi. Kahraman, Büyükşehir Belediyesi'nin evde bakım hizmetinden .ir yıldır faydalandığını anlatarak, "Bir yıldır evde fizik tedavi görüyorum. Çok memnunum. Uzmanımız sayesinde evin içinde adım atmaya ve yürümeye başladım" dedi.

Kahraman, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye de evde bakım hizmetleri başta olmak üzere tüm hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi'nin her alanda varlığını hissettirdiğini vurgulayarak, "2010 yılında hizmete başladığımız evde hasta bakım hizmetlerini 5 yıldır başarılı bir şekilde yürütüyoruz. Bu hizmetimizden Büyükşehir sınırlarında tespit edilen ihtiyacı olan vatandaşlarımız faydalanıyor. Bu hizmetle evlerinde bakımı yapılan hastaların hastanede yatmalarının da önüne geçilmiş oluyor" dedi.

Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı olarak evde hasta bakımı kapsamında verilen hizmetleri anlatarak, "Evde sağlık hizmetine ihtiyaç duyan hasta, yatalak, engelli ve yaşlılara ulaşarak bir veri tabanı oluşturuyoruz. Hasta yakınlarını, hasta bakımı konusunda eğiterek, Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü'müz ile birlikte bu hizmeti verdiğimiz ihtiyaç sahiplerinin, diğer ihtiyaçlarını da karşılıyoruz. Hasta şeker takibi, yara bakımı, enjeksiyon gibi bakım hizmetlerini yapıyoruz. Fizik tedaviye ihtiyacı olan hastalarımızın tedavilerini fizyoterapist eşliğinde evde yapılmasını sağlıyoruz. Hastalara psikologlarımız aracılığıyla psikolojik destek de veriyoruz" diye konuştu.

Başkan Altepe, evde bakım hizmetinin bütün ilçelere yayılacağına işaret ederek "4 yıl boyunca 7 merkez ilçede toplam 47 personel ve 16 araçla evde bakım hizmetlerini yürüttük. 2015 yılı itibariyle de bu hizmetlerimizi 17 ilçede 102 personel, 36 araç ve 10 ambulansla gerçekleştirmeye başladık. Doktorlarımız, hemşirelerimiz, psikologlarımız, fizyoterapistlerimiz, fizik tedavi uzmanlarımız, sosyologlarımız, bakım destek personelimiz, sağlık destek personelimiz ve bilgi işlem personelimizle gerçekleştirdiğimiz hizmetler bugüne kadar 9 bin 500 hastaya ulaştı, 201 bin 200 evde hasta bakım hizmeti verdik. 2015 yılı içinde de 3 bin 500 hastaya 107 bin evde hasta bakımı hizmeti verilmesini hedefliyoruz" dedi.

Başkan Altepe, evde hasta bakım merkezinin Nilüfer Vadisi Doğa Parkı Abdal Köprüsü yanında hizmet verdiğini hatırlatarak, vatandaşların merkeze 247 53 56 ve 247 01 11 numaralı telefonlardan ulaşılabileceğini belirtti. Altepe, ayrıca 221 60 60 numaralı telefondan Büyükşehir Belediyesi'ne hasta nakil talebinde bulunan hastanın, şehir içi ve şehir dışı olmak üzere hasta nakil ambulansıyla taşınacağını sözlerine ekledi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Kahraman Hülya Kahraman Recep Altepe Yerel Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

Bakmadan Geçme

WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir?
Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title