Haberler

Büyükşehir'den 'Kırkımcılık' Eğitimi

Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanı Özgür Güven, “Kırkımın hem ülkemizde hem de dünyanın diğer ülkelerinde ne kadar önemli olduğunu, kırkımcılık mesleğinin ise ne kadar aranan ve kazançlı bir meslek haline geldiğini, yaptığımız çalışma ve projelerle gördük” dedi.

Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanı Özgür Güven, "Kırkımın hem ülkemizde hem de dünyanın diğer ülkelerinde ne kadar önemli olduğunu, kırkımcılık mesleğinin ise ne kadar aranan ve kazançlı bir meslek haline geldiğini, yaptığımız çalışma ve projelerle gördük" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin, üreticilere destek amacıyla gerçekleştirdiği "Makineli Kırkımcı Yetiştirme Kursları" devam ediyor. Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanlığının, hem yurt içi hem de yurt dışında aranan meslekler arasında yer alan kırkımcı açığını kapatmak, hem de profesyonel kırkımcılar aracılığıyla tiftik ve yapağıda kaliteyi artırmak amacıyla düzenlediği kurslardan ikincisi, Güdül ilçesinde gerçekleştirilecek.

"Çok olumlu sonuçlar aldık"

Kırkımcı yetiştirme eğitimi ile ilgili bilgi veren Özgür Güven, şunları söyledi:

"Geçen yıl Beypazarı'nda yaptığımız eğitimlerin sonuçları çok olumlu oldu. Bu yıl Güdül ilçemizden başlayarak eğitimlerimizin devamını getireceğiz. Kırkımın hem ülkemizde hem de dünyanın diğer ülkelerinde ne kadar önemli olduğunu, kırkımcılık mesleğinin ise ne kadar aranan ve kazançlı bir meslek haline geldiğini yaptığımız çalışma ve projelerle gördük. Ülkemizdeki başarılı kırkımcılar, yurt dışından teklifler aldı. Bu sayede hem mesleğin kaybolmasının önüne geçmek, kazancı bol ve geleceği olan bu mesleği ülkemizde sürdürmek hem de profesyonel kırkımcılarla tiftik ve yapağıda uluslararası standartlarda ürün elde etme noktasında önemli bir aşama kaydetmiş olduk."

Makinalı kırkımın önemi

Büyükşehir Belediyesi olarak yapağının ve tiftiğin değerlenmesi için projeler üzerinde çalışmaya devam ettiklerini dile getiren Güven, "Bu ürünlerin değerlenmesi için ilk adım olarak profesyonel, makineli ve uluslararası standartlarda kırkım yapılması gerekiyor. Makineli kırkım, standardı yükselttiği gibi, zamandan da tasarruf edilmesini sağlıyor. Elle bir koyun 10-15 dakikada kırkılırken, makine ile 3-4 dakikada kırkılabiliyor. Ayrıca makineyle kırkılan yünün verimi daha fazla oluyor. Hem daha kaliteli üretim elde ediliyor, hem de dünya standartlarında sonuç alınıyor" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Özgür Güven Güdül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title