Haberler

Büyükşehir'den İlaçlama ve Ağaçlandırma Çalışmaları

Güncelleme:

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, park, bahçe, refüj ve kavşaklarda bitki ilaçlamalarının yanında Gaziantep'i ağaçlandırma çalışmalarına devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Bitki Üretim Şube Müdürlüğü, park, bahçe, refüj ve kavşaklarda bitki ilaçlamalarının yanında Gaziantep'i ağaçlandırma çalışmalarına devam ediyor.

Fen İşleri Daire Başkanı Hasan Hüseyin Sülü, yaptığı açıklamada, Gaziantep'te yaklaşık 2 milyon metre karelik park, bahçe, refüj ve kavşaklarda bulunan yeşil alanlarda bitki ilaçlaması yaptıklarını belirtti.

Sülü, süs bitkileri ile ana arterler ile kaldırımlarda bulunan ağaçlara, zararlı böceklere, hastalıklara ve yabancı otlara karşı ilaçlama yaptıklarını ifade etti.

Yaz döneminde yaprak biti, kırmızı örümcek, külleme ve tüm yabancı otlara karşı ilaçlama yaptıklarını vurgulayan Sülü, "Eylül ayında gerçekleştirilecek 4. ilaçlamayla bitkilere zararlı, hastalık vericilerle ve yabancı otlara karşı mücadeleye devam edeceğiz. Yapılan ilaçlamalarla bitkiler, daha yeşil ve sağlıklı görünüm kazanacak" ifadelerini kullandı.

Gaziantep'in daha yeşil bir görünüm kazanması amacıyla çalıştıklarını ifade eden Sülü, şunları kaydetti:

"Ağaçlandırma ve bakım için Bağlarbaşı, Bayramlı, Yeşilkent, Büyükşahinbey bölgelerinde toplam 25 parselde 457 bin 877 metre karelik alanda ağaçlandırma çalışmaları yaptık. Ayrıca sulama, çapalama gibi bakım işlerine devam ediyoruz. Geride kalan 3 aylık dönemde birer kez olmak üzere 3 defa sulama yapıldı. Eylül ayında son sulama yapılacak. 5 bin 414 adet fıstık çamı, 3 bin 726 adet mavi servi ve 37 bin 722 adet kızılçam fidanı dikili olan alanlar, gelecekte Gaziantep'in oksijen depolarına büyük katkı sağlayacak."

Muhabir: Orhan Çiçek

Yayıncı: Ahmet Caner Baysal - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Gaziantep Eylül Yerel Haberler

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

Bakan Tekin'den, Kocaeli'de öğretmene saldırıya tepki: Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu hayata geçireceğiz

Bakan Tekin'den, Kocaeli'de öğretmene saldırıya tepki: Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu hayata geçireceğiz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title