Haberler

Büyükşehir'de İşçileri Sevindiren Sözleşme

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında 572 işçiyi kapsayan ve anlaşmayla sonuçlanan toplu iş sözleşmesi, davul zurna eşliğinde halayların çekildiği törenle imzalandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında 572 işçiyi kapsayan ve anlaşmayla sonuçlanan toplu iş sözleşmesi, davul zurna eşliğinde halayların çekildiği törenle imzalandı. İşçileri her zaman el üzerinde tuttuklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, yeni sözleşme ile en düşük işçi maaşının net 3 bin 249 liraya yükseldiğini söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi önündeki toplu iş sözleşme töreni büyük coşku ve sevince sahne oldu. İmza törenine Başkan Mustafa Akaydın, CHP Muratpaşa Belediye Başkan Adayı Ümit Uysal, Belediye İş Antalya Şube Başkanı Murat Barış ile çok sayıda işçi katıldı. Murat Barış, çok mutlu bir gün yaşadıklarını belirterek, beklentilerinin çok üzerinde bir sözleşmeye imza attıklarını söyledi.

İŞÇİ SINIFI KÖTÜYE GİDİYOR

Türkiye'nin son dönemdeki fotoğrafının hiç iç açıcı olmadığını belirten Murat Barış, "İşçi sınıfının olduğu kareye baktığımızda daha da kötüye gittiğini görüyoruz. Asgari ücrete bakıyoruz, utanılacak bir durumda. Taşerondaki arkadaşlar içler acısı bir durumda. Çalışandan kesilen yüksek vergi ayrı bir sorun. Örgütlenmenin önündeki duvara bakıyoruz aşılması gerçekten zor. Çalışma hayatında güvencesiz çalışma, hatta kiralık işçi dönemine doğru giden bir durum söz konusu. Çalışma düzenimizi allak bullak eden, bir türlü bize reva görülmeyen iş güvencesi hak grevinden yoksun bir çalışma hayatı. Fotoğraf budur" dedi.

AKAYDIN'A TEŞEKKÜR

Barış, "Başkan Akaydın, işçilerin örgütlenmesinin hep önünü açtı. Son olarak Ulaşım A.Ş.'deki 300 işçi örgütlendi ve toplu sözleşme imzaladık. Akaydın, yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi'nde emeğin altının nasıl doldurulduğunu görün. Örgütlenmenin önündeki engellerin nasıl kaldırıldığını görün. İşçi arkadaşlarımızın nasıl barış ve huzur ortamında çalıştığını görün. İşçinin ve emeğin yanında olan Başkan Akaydın'a çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

YILLIK YÜZDE 11 ZAM

Mutlu bir 5 yıl geçirdiklerini kaydeden Akaydın, "Geçmişe kıyasla Belediye İş Sendikamız işçilerini el üzerinde tuttuk. Haklarının tamamını almasalar bile geçmişe kıyasla moral verecek yükseltmelerde bulunduk. Hayırlı uğurlu olsun. Çok daha fazlasını hak ediyorsunuz. İşçilerimizin bu sözleşme ile alacakları en düşük maaş 3 bin 249 liraya yükselmiştir. İki yıl süreyle geçerli olacak sözleşme kapsamında işçilerimize ilk 6 ay için yüzde 5, ikinci 6 ay için yüzde 6 yevmiye zammı yapılmıştır. Hayırlı uğurlu olsun, güle güle harcayın" diye konuştu.

TAŞERON İŞÇİLERE BORÇLU KALMAYACAĞIZ

Akaydın, Büyükşehir Belediyesi'ndeki memurlarla da toplu sözleşme imzalayıp, sosyal açıdan daha güvenli hale getirdiklerini hatırlattı. En büyük üzüntülerinden birinin de sendikal örgütlenme ve direnme hakkı olmayan, aracı müteahhidin verdiği kadarıyla yetinmek zorunda taşeron işçi sınıfı olduğunu söyleyen Akaydın, "Belediyenin mali dar boğazından dolayı maaşlarında gecikmeler oldu. Nedeni meclisimizden borçlanma yetkisi aldık. Fakat bankalar seçimler bitene kadar belediyelere kredi vermiyorlar. Belki bir siyasi baskı da olabilir. Önümüzdeki hafta hepsinin çözüleceğine inanıyorum. Taşeron arkadaşlarımıza hiçbir zaman borçlu kalmayacağız" dedi.

Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve Belediye İş Antalya Şube Başkanı Murat Barış, toplu iş sözleşmesine imza attı. Başkan Akaydın, sözleşme sonrası işçilerle halay çekerek, sözleşmeyi kutladı. Akaydın, işçilere kavurma pilav ikram etti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Akaydın Murat Barış Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği'ni yayımladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği"ni yayımladı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title