Haberler

Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları Silifkeli Muhtarlarla Buluştu

Silifke Muhtarlar Derneği Başkanı Hayati Akdeniz, mahalle muhtarları ile Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlarını bir araya getirdi.

Silifke Muhtarlar Derneği Başkanı Hayati Akdeniz, mahalle muhtarları ile Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlarını bir araya getirdi.

Silifke'nin mahallelerine seçilen muhtarların yapılacak olan hizmetler konusunda bilgilendirilmesi amacı ile Muhtarlar Derneğinde toplantı düzenlendi. Toplantıya MHP Silifke İlçe Başkanı Osman Oğuz, Mersin Büyükşehir Belediyesi Silifke ve Erdemli'den sorumlu Koordinatör Daire Başkanı Erkan Arıcı, Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanı Ali Rıza Bozkurt, İtfaiye Daire Başkanı Mehmet Akça, MHP Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Silifke Belediyesi Meclis Üyeleri ile mahalle muhtarları katıldı.

Mahallelerin bir çok sorunu olduğunu ve sorunların giderilmesi noktasında sorumluların kim olduklarını bilmediklerini bu nedenle böyle bir toplantı düzenlediklerini ifade eden Muhtarlar Derneği Başkanı Hayati Akdeniz, "Mahalle muhtarlarımızı hizmetlerin başındaki kişilerle tanıştırmak istedik. Mahallelerimizin bir çok sorunu var ama muhtarlar olarak hiçbir işlem yapamıyoruz. Özellikle yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte içme suyu sorunları yaşıyoruz. Bu sorunlarımızın biran önce çözülmesini nasip ediyoruz" dedi.

Silifke'nin mahallelerini yoluyla sokağıyla ve sorunlarıyla iyi bilen eski Özel İdare Müdürümüz Erkan Arıcı'nın ve yine Silifke'nin yetiştirdiği Silifke'nin evladı olan Ali Rıza Bozkurt kardeşimizin Büyükşehir Belediyesinde Daire Başkanı olmaları bizleri çok sevindirdi. Silifke'yi iyi bilen Daire Başkanlarımızdan hizmetlerin yapılması noktasında büyük destek bekliyoruz" dedi.

Yeni Büyükşehir yasası ile bir çok hizmetlerin Mersin Büyükşehir belediyesince yapılacağını söyleyen MHP İlçe Başkanı Osman Oğuz, "Halkımızın desteği ile Mersin Büyükşehir Belediyesini kazandık. Silifke halkı da büyük destek verdi. Bu destekler sizlere hizmet olarak dönecek. Bundan emin olun" dedi.

Böyle bir toplantı düzenlediği için Muhtarlar Derneği Başkanı Hayati Akdeniz'e teşekkür ediyorum diyen Oğuz, "Yeni seçilen ve görevine kaldığı yerden devam eden tüm muhtarlarımızı kutluyorum. Köylerimiz yeni yasayla birlikte mahalle oldu. Bundan sonra hizmetler mahallelere Büyükşehir Belediyesi ve Silifke belediyesince yapılacak. Bizde MHP olarak parti binamızda bir oda ayarladık. Her Cuma günü Meclis üyelerimiz muhtarlarımızdan gelen talepleri değerlendirecek ve gerekli mercilere ulaştırılacak" dedi.

"SİLİFKE'NİN SORUNLARINI BİLİYORUM"

Silifke'nin her mahalle ve sokağının sorunlarını çok iyi bildiğini ifade eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Silifke ve Erdemli'den sorumlu Koordinatör Daire Başkanı Erkan Arıcı, "Bundan önce Silifke'de hizmet veriyordum. Allah bize kısmet etti Özel İdarelerin Büyükşehir'e katılmasıyla birlikte Burhanettin Başkanımız bizi Silifke ve Erdemliden sorumlu yaptı. Bu gün bu mutluluğu yaşıyorum. Bundan sonra 8-10 saat değil 24 saat üzerinden çalışarak başarılı işlere imza atacağız. Büyükşehir'in yapması gereken hizmetleri en ücra köşelerimize bile ulaştırmak için elimizden geleni yapacağız. Yaklaşık 4 gündür Silifke'nin sorunlarını ilçe başkanımız, belediye meclis üyelerimizle birlikte istişare ediyoruz. Sorunları ezbere biliyoruz. Ama sizlerden acilen ilk 5 sorununuzu bizlere bir not halinde iletmenizi istiyoruz. Bizlerde ilk olarak acil ihtiyaçlarınızı değerlendirip hizmetlerimize o yönde devam edeceğiz. Aksıfat içme suyu projesinin yetersiz olduğunu ve Uzuncaburç'un Gökler mevkiindeki pompanın işleme nasıl girebileceği noktasında MESKİ Daire Başkanımızla temas kurduk. Meski'nin birimlerinin buralarda kurulmasıyla birlikte faaliyete geçeceğiz. Mahallelerimizde yama ihtiyacımız var. Bunları görüşüp sıcak asfalta yöneleceğiz. Bizler derslerimize iyi çalışıyoruz. Sizlerin yanında olacağız. Top bizdedir, hizmet bizdedir. Bizleri bu gün yalnız bırakmadığınız için hepinize ayrı ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

"Toplantıyı duyunca Ankara'dan ayağımın tozuyla sizlere ve Silifke'ye daha iyi hizmet edebilmek için geldim" diyen Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanı Ali Rıza Bozkurt, "30 Mart'ta sizlerin verdiği büyük destekle Burhanettin Kocamaz beyi Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Allah hepinizden razı olsun. Burhanettin Başkanımız Mersin'i Mersinliler yönetecek demişti ve de öyle olmaya başladı. Mersin'in ve ilçelerinin çocukları, evlatları olarak bizler sizlerin hizmetindeyiz. Başkanımız bizleri Mersin halkı için görevlendirdi. Sorunları bile, görevini bilen kişilerle Mersin onurlu geleceğinin inşası için yollara çıktık. Oncu, buncu demeden görevimizi yapacağız ve hizmetleri en ücralara ulaştıracağız. Bu gün bizleri yalnız bırakmayıp buraya kadar geldiğiniz için siz değerli muhtarlarımıza ve bizleri sizlerle buluşturan Muhtarlar Derneği Başkanımız Hayati Akdeniz'e teşekkür ediyorum" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erdemli Akdeniz Silifke Yerel Haberler

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Kırmızı bültenle aranan 2 uyuşturucu baronu İstanbul'da yakalandı

Kırmızı bültenle aranan 2 uyuşturucu baronu İstanbul'da yakalandı

Ölümlü yol verme kavgasının görüntüleri ortaya çıktı! Araçtan inip kurşun yağdırıyor

Ölümlü yol verme kavgasının görüntüleri ortaya çıktı! Araçtan inip kurşun yağdırıyor

Şimşek, bakanlığın 15 katlı bina kiraladığı iddiasına ilişkin konuştu: Kiralanan bina eskiden

Şimşek, bakanlığın 15 katlı bina kiraladığı iddiasına ilişkin konuştu: Kiralanan bina eskiden

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title