Haberler

Bursa, Kosova Basınının Gündeminde

Kosova’da yayın yapan radyo, televizyon, gazete ve internet sitesi yönetici ve muhabirlerinden oluşan heyet, Bursa’daki değişimin öyküsünü Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’den dinledi.

Kosova'da yayın yapan radyo, televizyon, gazete ve internet sitesi yönetici ve muhabirlerinden oluşan heyet, Bursa'daki değişimin öyküsünü Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'den dinledi. Başkan Altepe, Kosova'nın ekonomik anlamda gelişip kalkınması için en önemli partnerinin gerek yakınlık, gerekse akrabalık bağlarıyla Türkiye olacağını söyledi.

10 yıl önce Murat Hüdavendigar'ı anma törenleriyle başlayıp, Mamuşa Belediyesi hizmet binası, sünnet şölenleri, Kaçanik Sinan Paşa Camii restorasyonu, Prizren Köprüsü onarımı ve dere ıslahı ile devam eden Bursa - Kosova ilişkileri, Kosova basınının da ilk gündem maddeleri arasındaki yerine aldı. Kosova'ya gerek tarihi miras gerekse altyapı çalışmalarıyla destek veren Bursa'yı daha yakından tanımak için şehre gelen Kosovalı radyo, televizyon, gazete ve internet sitesi yönetici ve muhabirlerinden oluşan heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi ziyaret etti.

Gerek Bursa'nın bölgede yaptığı yatırımlar gerekse Türkiye - Kosova ilişkileri hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Altepe, Osmangazi Belediye Başkanlığı döneminde 10 yıl önce başlattıkları çalışmaların bugün iki ülke arasındaki ilişkilerin kuvvetlenmesine büyük katkı sağladığını söyledi. Türkiye ile Balkanlar arasındaki ilişkilerde uzun yıllar bir soğukluk yaşandığını ve bu soğukluğu ortadan kaldırmak amacıyla yoğun bir çaba içinde olduklarını dile getiren Başkan Altepe, "Balkanlar bizim açımızdan çok önemli. Çünkü o topraklar bize ecdat emaneti. Bunun yanında odalarda yaşayan halkın akrabalarının büyük bölümü bugün Bursa'da yaşıyor. Bu ilişkiler gerek yerel yönetimler gerekse sivil toplum örgütleri, eğitim kurumları ve spor kulüplerinin işbirlikleriyle daha kolay yapılabiliyor. Bizim tek hedefimiz var. O da Kosova'nın ekonomik anlamda kendi ayakları üzerinde durması ve oradaki halkın refah seviyesinin yükselmesi. Bunun için Kosova'ya en iyi partner olacak ülke de gerek mesafe olarak yakınlık gerekse akrabalık bağları ile Türkiye'dir. Türkiye ile Kosova arasındaki ilişkilerde köprü görevini de Bursa olarak biz üstlendik" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Altepe Türkiye Kosova Yerel Haberler

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title