Haberler

Bursa'daki Değişim Kararlılığın Eseri

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, AK Parti Tarafından Türkiye Genelinde Düzenlenen Siyaset Akademisi'nde Ankara, Diyarbakır, İzmir, Afyon ve Bursa'dan Sonra Mardin'deki Kursiyerlerle 14 Yıllık Belediye Başkanlığındaki Deneyimlerini Paylaştı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, AK Parti tarafından Türkiye genelinde düzenlenen Siyaset Akademisi'nde Ankara, Diyarbakır, İzmir, Afyon ve Bursa'dan sonra Mardin'deki kursiyerlerle 14 yıllık belediye başkanlığındaki deneyimlerini paylaştı.

Mardin Öğretmen Evi'ndeki seminerde halkına söz verip yerine getiren siyasetçilerin sayılarının artmasıyla siyasete güven geldiğini ifade eden Başkan Şahin, kendilerinin de 28 Mart 2004 seçimlerinden önce verdikleri sözlerin yüzde 90'ını gerçekleştirdiklerinin altını çizerek, "Belediye başkanlığında beni en çok mutlu eden, verdiğim sözleri yerine getirmiş olmam. 2 dönem İnegöl'deki belediye başkanlığında, Bursa'daki 4 yıllık görev sürem içinde de neyin sözünü verdiysek, yerine getirdik" diye konuştu.

"SİYASETÇİ KARARLI OLMALI" İnegöl'deki belediye başkanlığı süresince bir ilçeye ilk kez arıtma tesisi yaptırdığını, doğalgaz getirdiğinin altını çizen Başkan Şahin, Bursa'da görevi devraldığı günden bir gün sonra projeleri masaya yatırdıklarını dile getirerek, "Göreve seçildiğim günden bir gün sonra üst düzey bürokratlarla toplantı yaptım., Çünkü Bursa bugüne kadar çok zaman kaybetti. Bugün bize en çok puan kazandıran Bursa'da yıllardır konuşulanları hayata geçirmemiz oldu. Siyasetçi kararlı olmalı. Kararlı olamayan siyasetçi tökezler. Önüne konulan takoza takılmamalı, nasıl yapabilirimi düşünmeli"şeklinde konuştu.

Bursa'da 4 yılda yaptıkları hizmetlerde karşılaştığı zorluklara değinen Şahin, sıkıntıların çözümünde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın belediyecilikten gelmesinin büyük payı olduğunu vurguladı. "14 yıllık belediye başkanlığımda hiçbir zaman seçime endeksli çalışmadım, koltuk belediyeciliği yapmadım" diyen Şahin, her günü "Bugün Bursa için ne yapabilirim?"i düşünerek geçirdiğini ve personelinden de bu yönde düşünce içinde olmalarını istediğini ifade ederek, "Böyle bir düşünce içinde olmadığımız için yıllardır yapılamayanı yapmamıza rağmen yeni projelerle hemşehrilerimizin yaşamaktan mutluluk duydukları bir Bursa için gelişim ve değişimi sürdürüyoruz" dedi.

MARDİN'DE BURSA GECESİ Bu arada Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin ve beraberindekiler onuruna ‘Bursa Gecesi" adı altında düzenlenen gecede dostluk rüzgarları esti. Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar'ın ev sahipliğini yaptığı, Mardin Belediye Başkanı Metin Pamukçu ile AK Parti İl Başkanı Lokman Sinanoğlu'nun da katıldığı gecede memurlardan oluşan ve bundan dolayı ‘Grup 657' olarak adlandırılan saz heyetinin Mardin ve Bursa türküleriyle renklendirdiği gecede, iki il arasındaki kardeşlik köprülerinin temelleri atıldı. RTÜK Başkanı Zahit Akman, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Yılmaz, AK Parti'nin Nilüfer İlçe Başkanı Metin Düvencioğlu ile Yıldırım İlçe Başkanı Mümin Demir, Holiday Inn Bursa'nın sahibi Mardinli işadamı Sedat Çağlar ile Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Işıl Zeliha Maydaer ve Osmangazi Meclis Üyesi Abdülhamit Güler'in de katıldığı gecede iki il arasında oluşan dostluğun geliştirilmesi kararlaştırıldı.

(İHS) 23.05.2008 10:04 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

Reisi'nin cenazesine Türkiye'den iki isim katılacak

Reisi'nin cenazesine Türkiye'den iki isim katılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Bahçeli, Reisi'nin ölümüyle ilgili iki ülkeyi işaret etti

Bahçeli, Reisi'nin ölümüyle ilgili iki ülkeyi işaret etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title