Haberler

Burhaniye Tariş'de Yeşil Zeytin Alımına Başlandı

Türkiye'nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde 76' nolu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi (Tariş) yeşil zeytin alımına başladı.

Türkiye'nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde 76' nolu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi ( Tariş ) yeşil zeytin alımına başladı.

Yeşil zeytin alım fiyatlarının ürünün iriliğine göre 2.70 ile 1 lira arasında değiştiğini bildiren Tariş Müdürü Emrah Öztürk, en kaliteli yeşil çizik zeytinin körfez bölgesinde üretildiğini bildirdi.

Körfez'de bulunan Tariş'e bağlı kooperatiflerin tamamında yeşil zeytin alımının başlatılması üreticiyi sevindirirken fiyatlar da 2.70 ile 1 lira arasında değişiyor. Yörede ortak üreticilerden alım yapılacağını bildiren müdür Emrah Öztürk, "Tariş olarak yeşil zeytin için ürünün iriliğine göre 2.70, 2.20, 2.00, 1.50, 1.10 ve 1 lira gibi fiyatlar belirlenmiştir. Elek altı zeytin için ise 75 kuruş ödenecektir. En kaliteli yeşil çizik zeytin yöremizde üretilmektedir. Yeşil zeytin alımları alım hedeflerine ulaşılıncaya kadar devam edecektir. Fiyatlar ise piyasadaki gelişmelere göre revize edilebilecektir" dedi. (BT)

27.11.2012 11: 42: 36

TSI

NNNN - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Burhaniye Türkiye Tariş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title