Haberler

Burhaniye'de Zeytin Hasadı Yarılandı

Türkiye'nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, 2 ay önce başlanan zeytin hasadının yarılandığı bildirildi.

Türkiye'nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, 2 ay önce başlanan zeytin hasadının yarılandığı bildirildi.

Tariş Zeytinyağı Fabrikası'nın en yoğun günlerini yaşadığını bildiren Tariş müdürü Emrah Öztürk, sezon başından bu yana 3 bin 500 çuval zeytin işlendiğini söyledi. İlçede zeytin hasadının yarıyı geçtiğini bildiren müdür Emrah Öztürk. Çıkan yağların yüzde 75 dolayında yemeklik yağlardan oluştuğunu bildirdi. Havaların iyi gitmesi halinde zeytin hasadının ay sonunu kadar bitme aşamasına geleceğini bildiren Emrah Öztürk, "Yöremizde bu yıl zeytin rekoltesi eski yıllara göre oldukça düşük. Ancak yağlar çok kaliteli çıkıyor. Bunda da yapılan zeytin sineği ilaçlamasının büyük katkısı bulunmaktadır. Bu güne kadar 3 bin 500 çuval zeytin işledik. Bu rakamın 5 bin çuvalı geçmesini bekliyoruz" dedi.

Yörede yağın çok kaliteli olduğunu bildiren üretici Hüseyin Ener de, "Zeytin hasadına devam ediyoruz. Bu güne kadar sıçan yağlar 5 dizyemi geçmedi. Yağ çok kaliteli. Ancak, yağ fiyatları çok düşük. Girdilerin çok artması yüzünden zeytinci para kazanamıyor. Zeytin yağına verilen pirim artırılmalı" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Burhaniye Türkiye Tariş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title