Haberler

Burhaniye'de Umreciler Dualarla Uğurlandı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, umre için kutsal topraklara gidenlerin sayıları her geçen gün artarken, 35 umreci de dualarla uğurlandı.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, umre için kutsal topraklara gidenlerin sayıları her geçen gün artarken, 35 umreci de dualarla uğurlandı. Kutsal topraklara hareket eden vatandaşlar, kutsal topraklara hareket etmenin heyecanı ile uykularının kaçtığını anlatırken, kafile sorumlusu Ramazan Aydın'da 25 Şubatta geri döneceklerini anlattı.

Hac için yazılan vatandaşlar, kota nedeniyle kura şansı beklerken, yılın değişik zamanlarında gerçekleştirilen umre ziyaretleri de yoğun ilgi görmeye başladı. Hacca gidemeyen vatandaşlar, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Özel Şirketler aracılığı ile umreye gitmeye başladı. Bu nedenle, umrecilerin sayıları çığ gibi büyüdü. Yunus mahallesinden Ramazan Aydın'ın öncülüğünde kutsal topraklara giden 35 kişi için de uğurlama töreni yapıldı. Uğurlama sırasında dualar okunurken, umreciler tedbirler eşliğinde otobüse bindi. Umreciler, Kocaseyit Havalimanı'ndan kutsal topraklara uçtu.

İlk kez umreye gittiğini anlatan Ahmet Ayanoğlu, "Allah'ın izniyle, ilk defa umre ziyaretini gerçekleştiriyorum. Bu gün sabah olmak bilmedi. Büyük bir heyecan içindeyim. Şu anda arabamızı bekliyoruz" dedi. Cahit Atagül'de," Ben bir defa hacca gittim. Dördüncü defa da umreye gidiyorum. Allah, herkese gitmek gelmek nasip etsin. Uykularımız sapıyor heyecandan" dedi. Komşularını uğurlamaya gelen Nuran Tekin ise," Ben 3 defa gittim. Çok mutluyum. Çok güzel yerler. Herkesin görmesini isterim. Bu günde komşularımızı uğurluyoruz. Çok heyecanlıyım" dedi.

İlk kez gittiğini anlatan Emin Ayerdem de," İlk defa katılıyorum. Kurban bayramında niyetlendim. İşte bu güne nasipmiş. Allah, İnşallah, o topraklara gidip Peygamber efendimizin(SAV) kabrine ve oralara yüz sürmeyi bizlere nasip eylesin. Allah'ım ya Rabbim çok mutluyum" dedi.

Kafile Başkanı Ramazan Aydın ise," Hac kotaları biraz yükseldi. Kuralar çekiliyor. O da geç çıkıyor. İnsanlar mağrur oluyor. Bu münasebetle umre biraz daha kolay olduğu için insanlar umreye yöneliyor. Bizde, nasip olursa bu gün buradan ayrılıyoruz. Saat 10.00 gibi havaalanında olacağız. Saat 14.00'de de uçağa binip Cidde havaalanında olacağız. Ben ilk kez gidiyorum. Nasip olursa ayın 25'inde de geri döneceğiz. Mevlam yapacağımız umreyi kabul eylesin. Cenabı Allah, arzu eden kardeşlerimize de en kısa zamanda o yerlere gidip ziyaret etmeyi nasip eylesin" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

ramazan aydın Balıkesir Burhaniye Yerel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı?
Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title