Haberler

Burhaniye' de Kadın Mühendis Damızlık Üretimine Başladı

Burhaniye' de kadın mühendis damızlık üretimine başladıBALIKESİR - Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, İstanbul'dan gelen emekli elektrik mühendisi Ülker Ülker, 3 yıl önce başladığı büyükbaş besiciliğinde başarılı olurken, damızlık üretimine de başladı.

Burhaniye' de kadın mühendis damızlık üretimine başladı

BALIKESİR - Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, İstanbul'dan gelen emekli elektrik mühendisi Ülker Ülker, 3 yıl önce başladığı büyükbaş besiciliğinde başarılı olurken, damızlık üretimine de başladı. İlk etapta 12 buzağı elde eden 2 çocuk annesi Ülker, hayvanları çok sevdiğini söyledi.

2004 yılında, İstanbul'da emekli olduktan sonra Burhaniye'ye gelen 2 çocuk annesi üç yıl önce de sığır besiciliğine başladı. İlçeye 10 kilometre uzaklıktaki Şahinler mahallesinde kurduğu çiftlikte sığır besiciliğine başlayan 61 yaşındaki Ülker Ülker, bu yıl damızlık üretimine de başladı. 70 baş sığır besleyen Ülker Ülker, hayvanları çok sevdiğini ve hayvanların kendisini dinlendirdiğini söyledi. Ülker, yeni başladığı damızlık üretiminde ilk etapta 12 buzağı sahibi oldu. Hayvanları çok sevdiğini anlatan Elektrik Mühendisi Ülker Ülker,"

2014 yılında besi olayına başladım.Daha sonrada damızlık üretimi için dişileri de beslemeye başladım. Şu anda ilk etapta 11-12 buzağımız oldu. Güzel bir iş. Seviyorum. Güzel vakit geçiriyorum. Emekliliğimi iyi değerlendiriyorum. Hayvanlarla uğraşmak güzel. Süt inekçiliği besi danasına göre daha zor bir iş. Eleman çalıştırmak gerekiyor. Sağımın sabah akşam düzenli yapılması gerekiyor. Şu anda 2 tane yardımcı var. Ama, bende çalışıyorum. Sistem olarak da asansörlü kilit arkası sağım sistemini kullanıyorum. Sütümüzü soğutucuda bekletiyoruz. Ben bu işi severek yapıyorum" dedi. Çiftliği ziyaret eden Bedriye Çınar da," Bu çiftliğe geldik. Çiftliği çok beğendim. Bir kadının böyle başarılı bir iş yapması çok çok güzel. Her kadının böyle bir şeyler yapabileceğine inanıyorum. Başarılar diliyorum" dedi. .

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ülker Ülker Burhaniye Balıkesir İstanbul Yerel Haberler

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü mü? Yeğeninden iddialara yanıt var

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü mü? Yeğeninden iddialara yanıt var

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Haziran enflasyonu hariç memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

Haziran enflasyonu hariç memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

Taksiciden aracına aldığı 3 genç kıza ahlaksız teklif! O anlar kamerada

Taksiciden aracına aldığı 3 genç kıza ahlaksız teklif! O anlar kamerada

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title