Haberler

Buca Belediye Başkanlığı Veteran Tenis Turnuvası Sona Erdi

Bu Yıl Birincisi Yapılan Buca Belediye Başkanlığı Veteran Tenis Turnuvası Sona Erdi. Buca Tenis Kulübünde Gerçekleştirilen Kokteylde Turnuvada Dereceye Giren Sporculara Ödülleri Verildi.

Bu yıl birincisi yapılan Buca Belediye Başkanlığı Veteran Tenis Turnuvası sona erdi. Buca Tenis Kulübünde gerçekleştirilen kokteylde turnuvada dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

Kokteyle Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy ve Sadberk Şeboy, Buca Kaymakamı Mehmet Taşdöğen, İzmir Eski Milletvekili ve TTF Üyesi Timur Demir, Bucaspor Başkanı İsmet Çiftçi, TTF Başkan Yardımcısı Mesut Polat, Buca Tenis Kulübü Başkanı Ali Şekercisoy ve çok sayıda davetli katıldı. Veteran Tenis Turnuvasında 216 sporcu kıyasıya mücadele etti. Beş ayrı kategori, 12 dalda toplam 160 maç oynandı. Sıcaklar nedeniyle bir gün müsabakaların ertelendiği tenis turnuvası, 15 gün süreyle çekişmeli maçlara sahne oldu.

"İSTANBUL OBEZ HASTASI GİBİ"

Tenisin zengin sporu gibi gösterilmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getiren Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, “Bu sporu yapanların az olduğunu ve tenisin zengin sporu olduğunu söyleyen belli bir kesim var. Ama ben buna inanmıyorum. Siz mahalle aralarına tenis tesisleri yaptınız da çocuklar oynamadı mı? Kentin kent olması için bu tip tesislere ihtiyacı vardır. Yoksa kasaba olursunuz. Biz böyle tesisler yaparak İzmir'i Türkiye'nin en güzel kenti yapmaya azimliyiz. Çünkü İzmir yönünü batıya çevirmiş her şeyde öncü olan bir kent. Handikapımız yok mu? Var tabi. İstanbul, Anadolu'nun bütün illerini hangi konuda olursa olsun bir obez hastası gibi yutuyor. Getirisi 14 milyon dolar olan bir yarışmayı İstanbul aldı. Çok çalışacağız ve bu tip organizasyonları biz alacağız. Bu konuda herkese görev düşüyor.” dedi.,

Turnuva Hakkındaki görüşlerini de açıklayan Şeboy; “Turnuvaya katılan sporcuların hepsi Yüce Atatürk'ün dediği gibi zeki çevik ve aynı zamanda ahlaklıydı. Turnuvaya katılan, ödül alan ya da alamayan tüm sporculara ve organizasyonda emek veren herkese teşekkür ediyorum dedi.

Konuşmaların ardından dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

Kategori birincilerinin tam altın, ikincilerinin ise yarım altın ile ödüllendirildiği turnuvada, centilmenlik dalında da ödül verildi. Tek Bayanlar kategorisinde; +18 dalında Tuğba Turhan birinci, Nalan Dolma ikinci, +35 dalında Nurcan Akyol birinci, Pelin Koçan ikinci, +45 dalında Dayen Fawler birinci, Serap Uysalefe ise ikinci oldu. Tek erkekler kategorisinde; +18 dalında Mustafa Azkara birinci, Kerem Kuloğlu ikinci, +35 dalında Hüsnü Hatipoğlu birinci, Bilgin Ali Şentürk ikinci, +45 dalında, Cezmi Özcan birinci, Varol İntepeler ikinci oldu. Çift Bayanlar Kategorisinde; 35+35 dalında, Dayen Fawler-Nurcan Kocayoz çifti birincilik, Nalan Dolma-Pelin Koçan çifti ise ikincilik ödülünün sahibi oldu. Çift erkekler kategorisinde; 35+35 dalında, Mustafa Aksara-Levent Karapınar çifti birinci, Hüsnü Hatipoğlu-Bilgin Ali Şentürk çifti ikinci oldu. Karışık çiftler kategorisinde ise; Hüsnü Hatipoğlu-Nalan Dolma çifti birincilik, Doğan Koçan-Dayen Fawler çifti ikincilik ödülünün sahibi oldular.

(Mİ-Mİ-

(Mİ-Mİ-)

04.07.2007 10:59 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title