Haberler

Bu Çay Ocaklarında Ramazan'da Çay Satılmıyor

Samsun’da çay ocaklarının yoğunlukla bulunduğu İlkadım ilçesinde bazı çay ocakları oruçlu müşterileri için dükkanlarını açıyor fakat çay ocağını yakmıyor, çay satışı yapmıyor.

Samsun'da çay ocaklarının yoğunlukla bulunduğu İlkadım ilçesinde bazı çay ocakları oruçlu müşterileri için dükkanlarını açıyor fakat çay ocağını yakmıyor, çay satışı yapmıyor.

Ramazan ayında birçok esnaf, lokanta, kahvehane, çay ocağı, pastane gibi yerler faaliyetlerini sürdürüyor. Ancak Samsun'un İlkadım ilçesinde bulunan tarihi Saathane Meydanı civarındaki çay ocaklarında dükkanlar açık olmasına rağmen çay satışı yapılmıyor. Oruçlu olan vatandaşlar, çay ocaklarına oturup, gazete okuyup, televizyon izleyip iftar saatini bekliyor. Çay ocağı sahipleri Ramazan dolayısıyla ocağını iftardan önce yakmıyor.

"Ramazan ayında çay ocağımı açarım ama çay satışı yapmam"

7 yıldır bu geleneği sürdürdüğünün altını çizen kahveci Harun Torun (63), "Ramazan ayında çay ocağımı açarım ama çay satışı yapmam. Ramazan'da çay satan çay ocakları da var ama biz onlardan ayrıyız. Burası açık oluyor ama iftardan sonra çay satışlarımız başlıyor. İftara kadar çay ocağını bile yakmıyorum. Ramazan'da çay satarsam günaha ben de ortak olurum. Ben satmazsam onlar da gelip buradan içmez. Burayı çay demlememize rağmen açmamızın sebebi Ramazan'da oruç tutan insanların dinlenmesini sağlamaktır. Oruç tutan müşterilerimiz geliyor burada gazetesini okuyor, istirahatini yapıyor, iftarı bekliyor. İftardan sonra gelip burada çay içiyor. 7 senedir Ramazan'da çay ocağımı açıyorum ama çay satmıyorum. Buradaki birçok çay ocağı da benim gibi yapıyor. Burayı işlettiğim sürece de böyle yapmaya devam edeceğim" dedi.

Bu uygulamadan oldukça memnun olduklarını ifade eden 60 yaşındaki Emrullah Çelik, "Bu uygulama çok güzel. Geliyoruz burada oturup dinleniyoruz. Gazete okuyoruz. Sokaklarda boş boş gezeceğimize burada oturup televizyon izleyerek iftarı bekliyoruz. Bazı yerlerde çay satılıyor. Bu da demokrasiyi gösterir. Özgür bir ülkede yaşıyoruz, isteyen istediğini yapabilir. İftara kadar dinlendiğimiz burada, iftardan sonra gelip çay içiyoruz. Çok da keyifli oluyor" diye konuştu.

Fransa'dan gelip Türkiye'de bunları yaşamanın çok ayrı bir duygu olduğunu belirten 77 yaşındaki Yakup Torun ise, "Ben Fransa'da yaşıyorum. Ramazan'ı Samsun'da geçiriyorum. Ülkemizde böyle güzel şeyleri görmek çok güzel. Ramazan'da bir yerde bir şeyler yiyip içmeden oturabilmek çok güzel bir duygu" şeklinde konuştu.

Samsun'da özellikle emekli vatandaşlar, çay satılmayan bu çay ocaklarına gelerek akşama kadar iftar saatini bekliyor. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yakup Torun İlkadım Fransa Samsun Yerel Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title