Haberler

Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Güven Açıklaması

İtalya'da dün yapılan "28.Dünya Dağ Koşusu Şampiyonası"nda, Bitlisli milli atlet Sönmez Dağ, genç erkekler kategorisinde dünya üçüncüsü oldu.

İtalya'da dün yapılan "28. Dünya Dağ Koşusu Şampiyonası"nda, Bitlisli milli atlet Sönmez Dağ, genç erkekler kategorisinde dünya üçüncüsü oldu.

Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Muzaffer Güven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dağ'ın 28. Dünya Dağ Koşusu Şampiyonası'nda, genç erkeklerde 8 bin 500 metrede mücadele ederek, dünya üçüncülüğünü elde ettiğini söyledi.

Dağ'ın şampiyonada iyi bir performans sergileyerek, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettiğini ifade eden Güven, şöyle konuştu:

"Sönmez Dağ, aldığı dereceyle bizi yanıltmadı. Milli sporcumuz hemen hemen girdiği bütün yarışmalarda derece aldı. Bu şampiyonadan da derece alacağına inanıyorduk. İlimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil eden atletimize teşekkür ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum. Sönmez Dağ'ın dünya üçüncüsü olmasının mutluluğunu yaşıyoruz."

Şampiyona öncesi milli sporcuyu kendi imkanlarıyla Kamp Eğitim Merkezi'nde kampa aldıklarını ve ardından Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) tarafından Erzurum Palandöken'de düzenlenen 21 günlük kampa gönderdiklerini ve deneyimli antrenörler eşliğinde sıkı bir çalışma yürüttüğünü anımsatan Güven, Dağ'ın her zaman olduğu gibi, bu şampiyonada da kendisine verilen emeği boşa çıkarmadığını belirtti.

Milli sporcunun her geçen gün başarı çıtasını yükseltiğini ve bununda kendilerini gururlandırdığını bildiren Güven, "Sönmez Dağ, milli sporcu olmasından dolayı bundan sonra ki öğrenim hayatına Elazığ Fırat Üniversitesi'nde devam edecek. Sporcumuz millilikten dolayı bu üniversitede okumaya hak kazandı. Bu bizi çok mutlu etti. Milli sporcumuzu kutluyorum. Eğitim hayatında ve sporda kendisine başarılar diliyorum" dedi.

Mutki ilçesine bağlı Çaygeçit köyünde yaşayan ve çiftçi bir ailenin 10 çocuğundan biri olan Dağ, 2010 yılında İtalya'nın Torino kentinde yapılan Dünya Yıldız Erkekler Dağ Koşusu Şampiyonası'nda Dünya Şampiyonu, 2011 yılında Bursa'da düzenlenen Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası'nda Avrupa 2.'si, bu yıl Eskişehir'de yapılan Balkan Pist Şampiyonası'nda ise Balkan şampiyonu olmuştu.

Muhabir: Şener Toktaş

Yayıncı: Berin Arslan Çetin - BİTLİS

Kaynak: AA / Yerel

Muzaffer Güven Türkiye İtalya Bitlis Yerel Haberler

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title