Haberler

Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanı Doğruyol: "Suriyeli Mülteciler, 5 Kuruş Tedavi Ücreti ve İlaç Katkı Payı Ödemeden Sağlık Hizmeti Alabiliyor.

Güncelleme:

Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, sığınmacıların muayene ve ilaç katkı payı ödememesine tepki gösterdi. Doğruyol, “Sağlık hizmetleri sunumunda Türkiye Cumhuriyeti devletinin vatandaşı emekliler yüzde 10, çalışanlar yüzde 20 ilaç katkı payının yanı sıra 10 TL de muayene ücreti ödemekteyken maalesef Suriyeli mülteciler, 5 kuruş tedavi ücreti ve ilaca katkı payı ödemeden sağlık hizmeti alabilmekteler. Burada önceliğimiz Türk vatandaşları olmalıdır. Kendi vatandaşlarımızın ücret ödediği yerde mültecilerin hiçbir ücret ödememesi, suistimalleri getirmekte hem de kendi vatandaşlarımızı rencide etmektedir” dedi.

KERİM UĞUR

Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, sığınmacıların muayene ve ilaç katkı payı ödememesine tepki gösterdi. Doğruyol, "Sağlık hizmetleri sunumunda Türkiye Cumhuriyeti devletinin vatandaşı emekliler yüzde 10, çalışanlar yüzde 20 ilaç katkı payının yanı sıra 10 TL de muayene ücreti ödemekteyken maalesef Suriyeli mülteciler, 5 kuruş tedavi ücreti ve ilaca katkı payı ödemeden sağlık hizmeti alabilmekteler. Burada önceliğimiz Türk vatandaşları olmalıdır. Kendi vatandaşlarımızın ücret ödediği yerde mültecilerin hiçbir ücret ödememesi, suistimalleri getirmekte hem de kendi vatandaşlarımızı rencide etmektedir" dedi.

Ahmet Doğruyol, bugün yaptığı açıklamada, sayısı artan sığınmacıların sağlık alanında da sorunlara neden olduğunu belirtti. Doğruyol, şunları söyledi:

"MÜLTECİLERİN YOĞUN OLDUĞU BAZI BÖLGELERDEKİ HASTANELER SADECE MÜLTECİLERE HİZMET EDER HALA GELMİŞTİR"

"Mültecilerin yoğun olduğu bazı bölgelerdeki hastaneler, sadece mültecilere hizmet eder hale gelmiştir. Yani o bölgedeki vatandaşlarımız o hastanelere gidememekte, gitseler bile rahat edememekte ve sağlıklı bir hizmet alamamaktadır. Bundan dolayı da o bölge hastanelerinin hizmet verdiği hastane potansiyelinin yüzde 50'lisi, 60'ı mültecilerden oluşmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti devletinin sağlık hizmetleri sunumunda Türkiye Cumhuriyeti devletinin vatandaşı emekliler yüzde 10, çalışanlar yüzde 20 ilaç katkı payının yanı sıra 10 TL de muayene ücreti ödemekteyken maalesef Suriyeli mülteciler, 5 kuruş tedavi ücreti ve ilaca katkı payı ödemeden sağlık hizmeti alabilmekteler. Burada önceliğimiz Türk vatandaşları olmalıdır. Kendi vatandaşlarımızın ücret ödediği yerde mültecilerin hiçbir ücret ödememesi, suistimalleri getirmekte hem de kendi vatandaşlarımızı rencide etmektedir.

"SAĞLIK HİZMETİ, KENDİ VATANDAŞIMIZA ADETA ÜCRETLİ HALE GELMİŞTİR"

Bugün, euronun 10 TL'de sabitlenmesiyle birlikte piyasadaki birçok ilaçta katkı payı çıkmaktadır. Vatandaş eczaneye gittiğinde hem muayene ücreti hem de katkı payı ile birlikte sağlık hizmeti, kendi vatandaşımıza adeta ücretli hale gelmiştir. Bunun ortadan kaldırılması gerekir. Bu vatandaşlarımız yıllarca sağlık primi ödemişlerdir. Bugün geldiğimiz noktada emeklilerimizin, çalışanlarımızın aldığı ücretler ortadadır. Bunların aldıkları ücretle her eczaneye gittiklerinde ücret ödemeleri, adeta sağlık hizmetini, çok yüksek olmasa da paralı hala getirmiştir. Bu konuda acil bir düzenlemeye ihtiyaç vardır."

"İLAÇLAR MİLLİLEŞTİRİLMELİDİR"

İlaçların millileştirilmesi gerektiğini belirten Doğruyol, "İlaç, stratejik bir yapıdadır. Bu millileştirme ile hem kendi aşılarımız hem de ilcalarımızın Türkiye Cumhuriyeti devletinin ya da Türk vatandaşlarımızın oluşturduğu işletmelerde üretilmesinde büyük yarar olduğunu düşünüyoruz. Bununla ilgili adımlarda atılmalıdır" dedi.

Kaynak: ANKA / Yerel

Türkiye Cumhuriyeti Ahmet Doğruyol Türkiye Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i kabul etti

Ekrem İmamoğlu 515 oyla Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı seçildi

Ekrem İmamoğlu 515 oyla Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı seçildi

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Bakmadan Geçme

Survivor bireysel dokunulmazlık oyununu kim kazandı 5 Haziran Çarşamba 2024? #128250 Survivor kim kazandı? 5 Haziran Çarşamba Survivor'da kim kazandı? Sandık Kokusu 26. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 5 Haziran Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 5-6 Haziran Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kuruluş Osman 164. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 5 Haziran Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 5-6 Haziran hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 5-6 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! Yetenekli Bay Cage filmi oyuncuları kim, konusu ne? Yetenekli Bay Cage filmi ne zaman, nerede çekildi? Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor oyuncuları kim? Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor ne zaman, nerede çekildi? Hatayspor'a Davide Ancelotti mi geliyor? Volkan Demirel sonrası Hatayspor'da Ancelotti esintisi! Kadınlara regl izni mi geldi? Hangi belediye, regl izni getirdi, olay ne? Instagram çöktü mü? Instagram neden açılmıyor? 5 Haziran Çarşamba Instagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? ASFALT MI ERİDİ? Hangi ilde sıcaklık nedeniyle asfalt eridi, kaç derece? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 5-6 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 5-6 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi!
Gelirse yer yerinden oynar! Mourinho'nun transfer listesinin başında o yıldız var

Gelirse yer yerinden oynar! Mourinho'nun transfer listesinin başında o yıldız var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title