Haberler

Bilgi ve Kültür Yarışması'nın Birincileri Ödüllerini Aldı

Kepez'de düzenlenen bilgi ve kültür yarışmasının birincileri; Nevzat Saygan Levent Saygan Anadolu Lisesi ve Mobil Ortaokulu oldu.

Kepez'de düzenlenen bilgi ve kültür yarışmasının birincileri; Nevzat Saygan Levent Saygan Anadolu Lisesi ve Mobil Ortaokulu oldu.

Kepez Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ön elemesi 15 Şubat'ta yapılan, ilçedeki ortaokul ve liselerin katıldığı Bilgi ve Kültür Yarışması, final bölümü ve ödül töreniyle sona erdi.

Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde yapılan finalde, 6 lise ve 5 ortaokul birinci olabilmek için yarıştı. Okullarını temsil eden 3 öğrenci, yarışmada edebiyat (4), matematik (4), fen bilgisi (3), tarih (2), coğrafya (2), din bilgisi (1) ve genel yetenek (2) konularındaki 20 soruya cevap verdi. Öğrenciler, önlerindeki bilgisayar ekranında okudukları, sayısal soruları 2 dakikada, sözel soruları ise 1dakikada yazılı olarak cevaplandırdılar.

Avni Burçak'ın başkanlığını yaptığı ve 8 kişiden oluşan jürinin yaptığı değerlendirme sonucunda bilgi ve kültür yarışmasında dereceye giren okullar şu şekilde oluştu:

Ortaokullar: 1. Mobil Ortaokulu, 2. Ahmet Coşkun Bulut Ortaokulu, 3. İsmail İltemir Ortaokulu, 4.Ersoy Ortaokulu, 5. Gülveren Ortaokulu.

Liseler: 1. Nevzat Saygan Levent Saygan Anadolu Lisesi, 2.Metin Çiviler Lisesi, 3.Nazime Baki Saatçıoğlu Anadolu Ticaret Meslek Lisesi ve Adalet Meslek Lisesi,4. Ayten Çağıran Ticaret Meslek Lisesi, 5. Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, 6. Kepez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi.

Ödül töreninden önce bir konuşma yapan Kepez ilçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ebubekir Tanrıbir, öğrencilerin bilgi düzeyini ölçebilmek ve eksikliklerini tespit edip gidermek amacıyla yarışmayı düzenlediklerini söyledi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ise, yarışma ile unutulmaya yüz tutmuş bir geleneği yaşatma adına güzel bir eğitim çalışması yaptıklarını kaydetti. Teknolojinin ve sınav maratonunun öğrencileri bilgi yarışmalarından uzaklaştırmasından yakınan Başkan Tütüncü, "Bilgi yarışmaları, münazara yarışmaları öğrencilerimizin eğitimine çok önemli katkılar veren, onların bir takım ruhu içerisinde çalışmasını sağlayan, aynı zamanda muhakeme güçlerini artıran etkinliklerdir" diye konuştu.

Başkan Tütüncü, daha sonra yarışmanın düzenlenmesinde emeği olan Kepez İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerine, belediye çalışanlarına, jüri üyelerine plaket takdim etti, Başkan Yardımcısı Mesut Kocagöz ve şube müdürleriyle birlikte dereceye giren okullara ödüllerini ve plaketlerini verdi.

Yarışmanın sonunda Çağlayan Lisesi Müzik Grubu, bir konser verdi.

Yarışmanın birincilerine ve ikincilerine diz üstü bilgisayar, üçüncülere MP4 müzik çalar, dördüncü, beşinci ve altıncılara ise kol saati hediye edildi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Kepez Belediyesi Erdem Bayazıt Hakan Tütüncü Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title