Haberler

Biga'dan Kısa Kısa

Dünyanın 3 farklı kıtasında çekilen ilk Türk filmi olan "Selam" filmi Biga'da gösterime girdi.

Dünyanın 3 farklı kıtasında çekilen ilk Türk filmi olan "Selam" filmi Biga'da gösterime girdi.

Biga Gülez Sinema yetkilisi Nesrin Sabancı, 2013 yılının en iddialı filmlerinden biri olan "Selam" filminin, sinemaseverlerle buluştuğunu söyledi.

Filmin her gün, 11.15, 13.15, 15.15, 17.15, 19.15 ve 21.15'te izleyiciyle buluşacağını ifade eden Sabancı, 4 farklı ülkede çekilen ilk Türk filminin, 35 yıl aradan sonra Afganistan'da çekilen ilk yabancı film olduğunu bildirdi.

Filmin 3 hafta boyuncu gösterimde kalacağını belirten Sabancı, talep olması durumunda bu sürenin uzatılacağını kaydetti.

Biga İş Adamları Derneği (BİAD) Başkanı Habib Yeni de, dünyada kimsenin gitmek istemeyeceği, savaşların, açlığın ve fakirliğin yaşandığı ülkelere gözlerini kırpmadan giden fedakar öğretmenleri anlatan filmi üyeleriyle izlediklerini belirterek, "Çok beğendik. İbret alınması gereken bir film" dedi.

- "Çanakkale Okuyor" kampanyasında birinci oldu

Biga İmam Hatip Lisesi öğrencisi Onur Kaya, "Çanakkale Okuyor" kampanyasında, 7 bin öğrenci arasından birinci olarak, altınla ödüllendirildi.

Çanakkale Eğitimciler Derneği Başkanı Mehmet Zengin, yaptığı açıklamada, Çanakkale Valiliği, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü, N-T kitap kırtasiye, Çanakkale Eğitimciler Derneği ve Genç Sinerji öğrenci topluluğu tarafından hayata geçirilen projenin, Çanakkale'de bulunan tüm lise ve üniversite öğrencilerini kapsadığını söyledi.

"Türkiye Okuyor Kampanyası" doğrultusunda yeni yetişen ve geleceğin teminatı olan nesile okuma alışkanlığını kazandırmak amacı ile Dr. Reşit Haylamaz'ın, "Gönül Tahtımız Eşsiz Sultanı Efendimiz" kitabından, ödüllü sınav yapılacağını ifade eden Zengin, sınavın 19 Nisan'da Biga Atatürk Anadolu Lisesi ve Sakarya İlkokulunda yapılacağını bildirdi.

Zengin, "Sınava katılmak isteyenlerin, Biga Belediyesi Ada Bilgi Kültür ve Sanat Evine ya da Çetinkaya Kırtasiyeye kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Dereceye giren öğrencilere, Samsun Galaxy S3, İpad2, Notebook, tablet PC, dijital fotoğraf makinesi, kol saati, MP 4 çalar ve MP 3 çalar hediye edilecek" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Zengin Çanakkale Biga Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title