Haberler

Biga'da Fakülte Hazırlıkları Hızlandı

Güncelleme:

ÇOMÜ Rektörü Prof.Dr.Sedat Laçiner ve beraberindeki heyet, Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan ile Biga Müftüsü Eyüp Baldemir'i makamlarında ziyaret etti.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ve beraberindeki heyet, Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan ile Biga Müftüsü Eyüp Baldemir'i makamlarında ziyaret etti.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar, Biga İİBF Dekanı Prof. Dr. Hamit Palabıyık, Biga MYO Müdürü Doç. Dr. Şemun Tayyar,

Biga Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Selim Said Eren, Genel Sekreter Mustafa Yollu ile Yapı İşleri Daire Başkanı Güven Ünal'dan oluşan ÇOMÜ heyeti Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan'ı ziyaret etti. Ziyarette, ÇOMÜ Senatosu'nun almış olduğu Biga'ya 3 yeni fakülte kurulma teklifi görüşüldü. Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan, ÇOMÜ Senatosu'nca alınan karardan oldukça memnun olduğunu dile getirerek, "Biz de elimizi taşın altına bundan sonra da koyarak elimizden geleni yapacağız" dedi.

Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan, öğretim üyeleri için Biga'nın yaşanabilir bir alana dönüşeceğini ifade ederek YÖK'ten üç yeni fakültenin Biga'da kurulması kararının çıkması halinde Biga yerleşkesine ilave yatırımlar da yapmaya hazır olduklarını söyledi. Başkan Özkan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile iyi bir etkileşim yakaladıklarını, bunun ileriki dönemlerde artarak devam edeceğini belirtti. Özkan Biga olarak eksiklerinin farkında olduklarını ve bunları giderebilmenin yollarını aradıklarını da söyledi. Özkan, "Biga'da öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarımız için sosyal alanlar oluşturuyoruz. Vakit geçirebilecekleri mekanlar hazırlıyoruz" dedi.

Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner de Biga yerleşkesinin kampüs oluşturmaya elverişli olmasının en büyük avantaj olduğunu, akademik personel için öncelikle kalacak yerin, lojmanların çok önemli olduğunu vurguladı. Laçiner, "Biga'daki yerleşkemizi canlandırmaya, üniversite kampüsünün gerektirdiği alt yapıya kavuşturmaya çalışıyoruz. Belediyemizin desteği ile inşa edilen modern kütüphane bunun temel taşını oluşturuyor. Kampüste ciddi iyileştirmelere gidildi. Yollar düzeldi, binaların ısı/ses izolasyonları tamamlandı, ışıklandırmalar ile yerleşke cıvıl cıvıl ve daha güvenli oldu. Karayolları Bölge Müdürlüğümüzün katkıları sayesinde yerleşke önüne oldukça modern ve estetik bir üst geçit de inşa edildi. Yerleşke çevresinde Kredi Yurtlar'ın ve özel bir vakfın yurt yatırımı da bitmek üzere. Yerleşkede 10 bin metrekarelik Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nun yapımının Biga'lılar ve özel teşebbüsün katkısıyla yapılmasını da bekliyoruz. Tüm bunlara en az 20 dairelik bir de lojman eklemek istiyoruz. Yerleşkede kapalı bir spor salonu ise zaten var. Yaz boyunca bilgisayar laboratuvarları gibi çeşitli altyapı ve üst yapı iyileştirmeleri de sürecek" dedi.

BİGA'DA 15 BİN ÖĞRENCİ HEDEFLENİYOR

ÇOMÜ'nün Biga'daki üniversite öğrencisi sayısının daha şimdiden 10 bin öğrenciye doğru gittiğini belirten Rektör Laçiner, YÖK'ten istenen 3 fakültenin kurulması halinde ise bu sayının daha da artacağını ve kısa sürede 15 bine dahi ulaşılabileceğini ifade etti. Laçiner öğrenci sayısının artmasının sadece Biga'ya değil, üniversiteye de bir katkısı olacağını belirterek, "Dağın başında bir tek fakülte olmaz. Biga İİBF Fakültesi'nin canlanması, imkanlarının artması, buradaki öğrenci ve öğretim elemanlarının motivasyonlarının artması biraz da buradaki ortamın canlandırılmasına, üniversite havasının daha iyi solunmasına bağlıdır. Yeni kurulan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ile merkezdeki meslek okulunun yerleşkeye taşınması, bir de 3 yeni fakültenin burada kurulması Ağaköy Yerleşkesi'nin bazı meseleleri kökünden çözecektir. Biga'da öğrenci olmayı dezavantajlı değil, avantajlı hale getirecektir" diye konuştu.

ÇOMÜ yönetimi tarafından Biga Belediyesi'ne gerçekleştirilen ziyaretin ardından Biga Müftüsü Eyüp Baldemir de makamında ziyaret edildi. Nezaket ziyaretinde iki kurum arasında iş birlikleri de görüşüldü. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sedat Laçiner Mehmet Özkan Eyüp Biga Yerel Haberler

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title