Haberler

Beşir Derneği Suriyelilerle Piknikte Bir Araya Geldi

Beşir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şanlı: "Beşir Derneği olarak Suriye’de iç savaş başladığı günden beri Suriye halkının yanında olmaya çalışıyoruz"

Beşir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Suriyeli vatandaşlarla piknikte bir araya geldi.

Beşir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Şanlı, Söğütlüdere Göl Restaurant'ta Suriyeliler için düzenlenen etkinlikte, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dernek olarak Suriye'de iç savaş başladığı günden beri Suriye halkının yanında olmaya çalıştıklarını söyledi.

Suriyelilerle bir araya gelme sebebinin onların dertleriyle dertlenmek olduğunu belirten Şanlı, şunları söyledi: "Dernek olarak bu tür faaliyetlerimiz devam edecek. Kilis'te yaşayan Suriyeli kardeşlerimize yönelik hizmetlerimizi ulaştırmaya çalışıyoruz. Suriye içerisinde mağdur olan Suiyelilere de yardım etmeye devam ediyoruz" dedi.

Suriye Koordinatörü Abdulhakim Bayram ise Kurban bayramına yönelik çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Bağışlarla toplanan kurban etlerini ihtiyaç sahibi Suriyeli vatandaşlara vereceklerini kaydeden Bayram, "Geçen yıl da kurban faaliyetlerimizi yürüttük. Bu sene bir hafta önce 8 tır yardım konvoyu İstanbul'dan hareket etti. Bu tırların 4'ü Kilis'e geldi. Kilis'teki Suriyeli kardeşlerimize dağıtmak üzere buraya gönderdik. Burada iç savaştan kaçan mağdur olan Suriyeli kardeşlerimize dağıtacağız" şeklinde konuştu. - Kilis

Kaynak: AA / Yerel

Suriye Kilis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title