Haberler

Berberoğlu, CHP'nin Cumhuriyet Bayramı'nı Ayrı Kutlamasını Eleştirdi

Bozüyük Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için ayrı bir kutlama organizasyonu düzenlemesini eleştirdi...

Bozüyük Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için ayrı bir kutlama organizasyonu düzenlemesini eleştirdi.

'Cumhuriyet hepimizin cumhuriyeti, Cumhuriyet Bayramı hepimizin bayramıdır' diyen Berberoğlu, "89'uncu yılını kutladığımız bu bayramlarda sen-ben çekişmesine, senin bayramın benim bayramın, yok siz sevmiyorsunuz biz seviyoruz gibi basit laflara artık Türk milleti inanmıyor. Vatandaşlarımız artık olaylara özde veya sözde mi diye bakıyor. Sözde cumhuriyeti sevmek var, sözde demokrasiyi sevmek var, gösteriş için sevmek, bir de samimi olarak sevmek var. Yıllardan beri herkes beni tanıyor. Ahmet Berberoğlu olarak benim cumhuriyet, demokrasi, bayrak ve devlet sevgimi herkes biliyor. Bunu ispat etmeme gerek yok. Şimdi Cumhuriyet Halk Partisi ayrı bir kutlama yaparak cumhuriyeti bizden daha mı çok seviyor? Daha mı çok cumhuriyetçi, cumhuriyeti daha mı çok savunuyor? Ben bunu anlayamıyorum. Buralarda nifak sokulmak isteniyor. Bu tür provokatif olaylara hiç gerek yok. Bu ülke hepimizin. Ramazan ve kurban bayramlarını nasıl kutluyorsak, biz 29 Ekimi de aynı ruh ve coşkuyla kutluyoruz" dedi.

'Bu kadar tutarsız ve yanardönerli yönetim şekli olmaz' diyen Berberoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'ni şu ifadelerle eleştirdi:

"Yani devlet bir yönerge hazırlamış, bir yönetmelik çıkarmış. Herkes bu kurallara saygı göstermek mecburiyetindedir. 80 yıldan beri bir yönergeler vardı ve herkes bunlara saygı gösteriyordu. Son 10 yılda ne değişti de artık saygı gösterilmiyor? A hükümeti yaparsa saygı gösterilmesin, B hükümeti yaparsa 80 yıl saygı gösterilip önünde eğilinsin. Yok öyle. Hukuk devleti varsa bu ülkede, hukuk devletinde herkes kanunlara, tüzüklere, yönergelere uymak zorunda. Herkes sevgisini kalbinde saklasın. Kim cumhuriyeti çok seviyor gibi konularda kimse kimseyi test etmesin. Sokaklara çıkarak da cumhuriyet sevgisi gösterilmez. Son olarak şu örneği vereyim. 12 Eylül'den önce CHP neredeydi? 1980 öncesinde CHP'nin, sol örgütlerin Taksim'de, Kadıköy'de yaptığı mitinglerde Türk bayrağı ve Atatürk posteri gördünüz mü? O alanlarda biz Çin'in, Rusya'nın, Arnavutluk'un bayrağını, Mao'nun, Stalin'in, Enver Hoca'nın posterlerini boy boy gördük. Ama o günlerde bir tane Atatürk resmi ve bir tane Türk bayrağı yoktu. Ne oldu da CHP şimdi mi değişti? Düne kadar Oslo görüşmeleri başlasın derken, Türkiye'nin üniter yapısına dinamit koymuyor muydu? Onların pratiğinde Türkiye'nin ulus-millet anlayışı Oslo görüşmeleriyle sona ermiyor muydu? Eriyordu. Madem Oslo'ya da karşı çık. Bu kadar tutarsızlık ve yanardönerli yönetim şekli olmaz. Dersim'de katliam yapıldı dedirttirilemedi. Alevilere zamanında Dersim'de katliam yapılmış vaktinde. Kendisi de Dersimli olan genel başkanları buna katliam diyemiyor. Ulusalcılardan korktuğu için buna katliam diyemiyor. Korkmayacaksın. Adam gibi adam olacaksın. Kıblen tek olacak. O kıblede bildiğin istikamette ilerleyeceksin." - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Ahmet Berberoğlu Bozüyük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title