Haberler

Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin Açıklaması

Eğitim-Bir-Sen Kütahya Şubesi tarafından organize edilen genişletilmiş işyeri temsilcileri toplantısı, Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Eğitim-Bir-Sen Kütahya Şubesi tarafından organize edilen genişletilmiş işyeri temsilcileri toplantısı, Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin'in katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Kütahya Şube Başkanı Kamil Uçan, Eğitim-Bir-Sen olarak çalışanların hak ve menfaatlerini savunmanın yanı sıra bugüne kadar hep ezilen, horlanan ve baskılara uğrayanların yanında olduklarını söyledi.

Sendikaların temel gayesinin çalışanların özlük ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi olduğunu ve bunu en iyi şekilde gösteren sendikanın da Eğitim Bir-Sen olduğunu ifade eden Kamil Uçan, "Ocak ayı maaşları alınıncaya kadar toplu sözleşme masasında alınan zammın yetersiz ve az olduğundan bahsederek çalışanların zihnini bulandırmayı amaçlayan diğer sendikacıların çalışanların zamlı maaşlarını almalarıyla artık bu çamurun tutmayacağını anladıkları için, şimdilerde de MEB teşkilat yasasının değişmesiyle öğretmenlere iller arası rotasyon getirileceğini söyleyerek sendikacılık yaptıklarını sanmaktadırlar. Oysa Eğitim Bir Sen olarak bizler çalışanlarımızın karşısına çıktığımızda yaptığımız çalışmalar ve kazanımlarımızı anlatarak desteklerini talep ediyoruz, Yıllardır hiçbir kazanım elde edemeyen diğer sendikalar ise hep korkular salarak, hep birilerini kötüleyerek saha çalışması yaptıklarını zannediyorlar. Çünkü anlatabilecekleri bir tek kazanımları yada faydalı bir tek çalışmaları yok. Eğitim-Bir-Sen yetkili olduğu son iki yılda otuzun üzerinde kazanımla eğitim çalışanlarının desteğini boşa harcamamıştır" dedi.

Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin, bin yıl sürecek denen zulüm ve baskı politikalarının 10 yıl dolmadan tarihin çöp sepetine gönderilmesinde sivil toplumun kararlı mücadelesi olduğunu belirtti. Bilgin, "Bizlere kimse özgürlük bahşetmedi, elde ettiğimiz kazanımlar verdiğimiz uzun soluklu mücadeleler sonucunda kazanıldı" diye konuştu.

Yıllardır Milli Eğitim Bakanlığı'nın, milli eğitimle, eğitimcilerle ilgilenmemek ve onlara fikrini sormamak gibi bir sıkıntısının bulunduğunu dile getiren Murat Bilgin, "MEB kurulduğundan beri bu durum geçerlidir. 800 bin kişilik bir aileyiz, bu ülkenin en eğitimli kitlesiyiz ve en önemli işini yaptığımıza inanıyoruz. Bu bakanlık kurulduğundan beri eğitimcilere dönüp de eğitimle ilgili herhangi bir konuda 'ne düşünüyorsunuz?' diye sormadı. Onun için MEB'de ortak akıl hiç olmadı ama olmalı" şeklinde konuştu.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eğitim Bir Sen Murat Bilgin Kütahya Yerel Haberler

Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Akşener'in Beştepe'deki görüşmesine ilk yorum

Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Akşener'in Beştepe'deki görüşmesine ilk yorum

Canlı yayında 'Dilan Polat cezaevinde değil' sözlerine soruşturma başlatıldı

Canlı yayında "Dilan Polat cezaevinde değil" sözlerine soruşturma başlatıldı

Markette başörtülü kadınlara çirkin saldırı! Kaydedilen görüntüleri başını yaktı

Markette başörtülü kadınlara çirkin saldırı! Kaydedilen görüntüleri başını yaktı

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (6 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 6 Haziran dün gece deprem mi oldu? Mauro Icardi serbest kalma, çıkış maddesi var mı? #129300 Icardi instagram'da Galatasaray'ı sildi mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 6 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 6 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 6 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 6 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 6 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 6 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 6 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 6 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Mbappe sonrası planlar değişti! Real Madrid'den Arda Güler kararı

Mbappe sonrası planlar değişti! Real Madrid'den Arda Güler kararı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title