Haberler

Belgesel Filmler Safranbolu'da Yarışacak

Karabük'ün Safranbolu İlçesinde Bu Yıl 8.'si Düzenlenecek Olan Altın Safran Belgesel Film Festivali Kapsamında Amatör, Profesyonel ve Senaryo Dalında 45 Belgesel Film Yarışacak.

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bu yıl 8.'si düzenlenecek olan Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında Amatör, Profesyonel ve Senaryo dalında 45 belgesel film yarışacak.

Karabük Üniversitesi Safranbolu Meslek Yüksek Müdürü Doç. Dr. Ahmet Gürbüz, yarışmaya katılımın oldukça yüksek olduğunu söyledi. Gürbüz, Belgesel Film yarışmasına yurtdışından 2 belgesel filmin katıldığını belirterek, yarışmaya 24 amatör, 15 profesyonel ve 6 senaryo dalında katılım sağlandığını ifade etti. Gürbüz, bu yıl amatör dalda Slovenya'dan 1, profesyonel dalda Paris'ten de 1 yarışmacının katıldığını söyledi.

Gürbüz, "Yarışmaya yurtiçi ve yurtdışından ilginin artması, kalitemizin yükseldiğinin bir göstergesidir. Önümüzdeki yıllarda yarışmanın çok daha yoğun katılımlı ve kaliteli olacağına inanıyorum. Aynı şekilde jüri üyeliklerini de çok kaliteli isimler yapmaktadır" dedi.

Öte yandan Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci de, festivalin amacının, özelde Safranbolu, genelde yurdun kültürel değerlerin korunması ve geleceğe miras olarak taşınmasına gerekli duyarlılığı sürdürmek, belgesel film festivali aracılığı ile güncelleştirmek olduğunu belirterek, "Kültürel Miras ve Korumacılık temasının ışığı altında tarihsel, kültürel, doğal çevrenin geleceğe taşınmasını sağlayabilmektir. Festival süresince etkinliklerin yapıldığı fiziki çevre düzenlemesi ve restorasyonlarla ata yadigarı mimari mirasımızın geri kazanımı başlıca hedeflerimiz arasındadır" şeklinde konuştu.

Cebeci, Belgesel Film aracılığı ile bilgi, belge ve doküman arşivinin oluşturulmasına ve bölgede kültür turizminin gelişmesine festivalin büyük sağladığına da dikkat çekerek, "Bu yıl 8.'sini düzenleyeceğimiz Uluslar arası Altın Safran Belgesel Film Festivali 07-09 Eylül 2007 tarihleri arasında gerçekleşecek. 07 Eylül 2007 Cuma günü saat 14.00'de festival korteji ile başlayacak 3 günlük programımızda Belgesel Film gösterimleri, yöresel pazarlar, sergi açılışları, yemek yarışması, şiir dinletileri ve yarışmaları, şehir gezileri, yerli ve yabancı halk oyunları gösterileri, paneller, spor müsabakaları, Off-road gösterileri, açılışlar, lokum sofraları, en iyi korunan ev yarışmaları, konserler, doğa gezileri, çocuklar için özel programlar, gençler için müzik şölenleri ve ödül törenleri yer alacak. Her yıl olduğu gibi bu yıl da dünyanın çeşitli ülkelerinden üst düzey konuklarımız 07-09 Eylül tarihleri arasında ilçemizde olacaklar. Festivalimize bu yıl belgesel yarışması için 24 amatör, 15 profesyonel ve 6 senaryo toplam 3 dalda 45 başvuru olmuştur ve başvurular devam etmektedir. Bu yıl ayrıca yurt dışından amatör dalda Slovenya'dan 1, profesyonel dalda Paris'ten de 1 yarışmacı ilgi göstererek katılmıştır" diye konuştu.

(YE-AK)

06.09.2007 14:54 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 24 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 24 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 24 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 24 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 24 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 24 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 24 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 24 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım'ın yönetim listesinde kimler var? İşte Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu! Astrolog Meral Türkiye Kupası şampiyonunu bildi mi, Astrolog Meral ZTK tahmini neydi 2024? 23-24 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Fenerbahçe PFDK kaç maç ceza aldı? Mert Hakan Yandaş Oosterwolde kaç maç ceza aldı? #128680
Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title