Haberler

Belediye Başkanı Vergili'nin Açıklamaları

KARABÜK (İHA) – Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili basın toplantısında 30 Mart 2014 tarihiden bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalar ve önümüzdeki günlerde yapacağı çalışmalar hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.

KARABÜK (İHA) – Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili basın toplantısında 30 Mart 2014 tarihiden bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalar ve önümüzdeki günlerde yapacağı çalışmalar hakkında kamuoyunu bilgilendirdi. Başkan Vergili, asfalt, sosyal yaşam merkezleri, çocuk parkları, kent meydanı ve diğer projeleri ile ilgi açıklamalar yaptı.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili yapmış oldukları çalışma programı doğrultusunda yıl sonuna kadar çok farklı bir Karabük'ün ortaya çıkacağını söyledi.

Başkan Vergili ihaleleri tamamladıklarını hatırlatarak "Öncelikle ihalelerimizi tamamladık. Malzeme alımı, eksikliklerimiz ile ilgili ihalelerimizi tamamladık. Şu anda bazı ihale dosyaları tamamlanmak üzere. Yapım ihalesi, istinat duvarları ile ilgili kaldırım çalışmaları ile ilgili ihaleler tamamlandı. Bayır Mahallede yapacağımız sosyal hizmet binasının ihalesi bitmiş oldu. Çok yakında inşaatına başlanacak. Yapmış olduğumuz program doğrultusunda çalışmalarımızı yapıp yıl sonuna kadar çok farklı bir Karabük ortaya çıkacak" dedi

ASFALT ÇALIŞMALIRIMIZ BAŞLADI

Asfalt çalışmalarına Cumapazarı mevkiinde başlandığını belirten Başkan Vergili yoğum bir asfalt çalışması içerisine gireceklerini de söyleyerek " İlk olarak kaldırım ve asfalt çalışmaları tamamlanmış olacak. Geçtiğimiz hafta itibari ile asfalt çalışmalarımız başladı. Öncelikle eski asfalt ve bozuk olan asfaltların temizlenmesi yapılıyor. Pazartesi günü itibari ile temizlenen yerlerde asfalt döküm çalışmaları başlayacak. Asfalt çalışmamıza Cumapazarı mevkiinde başlıyoruz. Burada bulunan alanlar asfaltlandıktan sonra, Demiryollarından Balkıkpazarı tarafına asfaltlama yapıp hemen 100. Yıl Mahallesinde asfalt çalışmasına geçilecek. 100. Yıl Mahallesindeki asfalt çalışmaları yapılırken de, Atatürk Bulvarında kaldırım ve orta refüj çalışmaları bir taraftan tamamlanmış olacak. Yeşilmahalle Atatürk Bulvarında muazzam bir asfalt çalışması yapılacak. Burada ki çalışmalar tamamlandıktan sonra Şirinevler Endüstri Meslek Lisenin olduğu yolda çalışmalara başlanacak. 200 Evlerden sonra Halim Deresi diğer bölgelerde kalan asfalt çalışmalarımızı tamamlamış olacağız"

SOSYAL YAŞAM MERKEZSİZ MAHALLE KALMAYACAK

Mahallelere yaptıkları Sosyal Yaşmam Merkezleri hakkında da bilgiler veren Vergili, "Aydınlık Evler Mahallesinde ihtiyaç nedeniyle mevcut bulunan sosyal yaşam merkezine bir kat daha çıkacağız. Şirinevlerdeki Sosyal yaşam merkezimiz tamamlandı önümüzdeki günlerde açılışı yapılacak. 100. Yıl Mahallesinde sosyal yaşam merkezine başladık. Yeşilmahalle'de sosyal yaşam merkezi yapmak için yer belirlemesini yaptık buradaki çalışma en geç 15 gün sora başlayacak. Üniversite Mahallesinde yer tamamlama işlemi bitti burada da sosyal yaşam merkezinin inşaatına başlanacak. Yaylacık ve Kapullu Mahallerine de sosyal yaşam merkezleri yapılacak bu sosyal yaşam merkezlerini tamamı yıl sonuna kadar bitecek ve sosyal yaşam merkezi olmayan hiçbir mahalle kalmayacak. Yıl sonuna kadar 10 veya 11 parkımız daha bitmiş olacak. 4 parkın inşaatı başladı dört parkımız 60 gün içersinde tamamlanacak. Yıl sonuna kadar 10 tane park inşaatımız bitmiş olacak. Kent Meydanının ikinci etap ihalesi tamamlandı. Yıl sonuna kadar nikah salonumuz, dükkanlarımız, oturma guruplarımız ve diğer eksikliklerimiz tamamlanmış olacak. Şehir suyu drenajı ile ilgili İler Bankası ile birlikte büyük bir çalışma yapıyoruz. Çok yakında proje ihalesine çıkılacak. İleriye yönelik drenaj yağmur suları ile ilgili problem bitmiş olacak. Çok yakında Şirinevlerde otopark ile ilgili proje ihalesi yapılacak. Mevcut Pazar yerinin olduğu yere otopark yapılacak. Bir veya iki katlı olabilir alt taraflar otopark üst kısımda Pazar yeri olarak kullanılacak. Buradaki otopark sorunu da bu şekilde bitirilmiş olacak. 100. Yıl Mahallesinde yapacağımız Pazar yeri ihalesine de tahminen iki ay içerinde çıkmış oluruz. Burası önümüzdeki sene tamamlanmış olacak. Spor vadisi ile ilgili köprü yer çalışmalarımız devam ediyor, bir yer tespit edilmişti orasını beğenmedik, yer çalışmaları ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Son günlerde kamuoyunda Milletvekili adayı olacağı yönde çıkan haberlere de açıklık getiren Başkan Vergili, "Bir erken milletvekilliği seçimi gündeme gelirse milletvekilliği adaylığım söz konusu olmaz aklımdan geçirmem bile. Eğer Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden üç ay sonra bir erken seçim olursa genel merkezim dahi bana aday olacaksın diye talimat verse bile aday olmam. Ben vermiş olduğum sözlerin yüzde 50 veya 60'ını tamamlamadan hiçbir yere talip olmam. İzah ederim çünkü Karabük'te yapmam gereken şunlar var derim aday olmam doğru değil derim. Ama, seçimlere bayağı süre var o güne kadar ne olur şu anda ben buna bir şey diyemem. Seçimler zamanında yapılırsa genel merkezimizin söylemiş olduğu talimatı değerlendireceğim" ifadesinde bulundu. - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Rafet Vergili Cumapazarı Karabük Yerel Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title