Haberler

Bebeğininiz ağlaması stresinize bağlı olabilir

Güncelleme:

Bebekler ilgi ve ihtiyaçlarını ağlama aracılığı ile bildirirler.

Bebekler ilgi ve ihtiyaçlarını ağlama aracılığı ile bildirirler. Bebeğin ağlama şiddetinin artmasına annenin stresli olmasının neden olabileceğini kaydeden Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Zeynep Deniz Seven, "Bebek annesinin duygularını sünger gibi çeker. Anne stresliyse daha şiddetli ağlar" dedi.

Bebekler tanımadıkları, bilmedikleri bu yeni dünyaya geldiklerinde ellerindeki kullanma kılavuzu anneleridir. Dünyaya yeni gelen bebek, sıkıntılarını ağlama aracılığı ile annesine veya ona bakım verene bildirir. Ağlamanın bebekleri için bir iletişim aracı olduğunu kaydeden İstanbul Esenyurt Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Zeynep Deniz Seven, "Bebekler ilgi ve ihtiyaçlarını ağlama aracılığı ile bildirirler. Bebek ağlamaya başladığı zaman anne bebeğin bir şeyler istediğini anlar. Çoğumuz altının kirli olduğunu ya da uykusu geldiğini düşünürüz ya da karnının aç olduğunu. Bebeği susturmak için öncelikle bunları deneriz. Ama bazen bunların da dışında bebeğin rahatsızlık duyduğu farklı sıkıntıları da olabilir" dedi.

"Bebek annesinin stres altında olduğunu hisseder"

Bebeklerin ağlama şekillerinin sıkıntılarına göre farklılık gösterebildiğini ifade eden Seven, "Anneler yaşadıkları deneyimlerle bebeklerinin sıkıntılarını çoğu zaman anlayabilirler. Fakat bazen anlamış olsalar bile ağlayan bebeklerini susturmakta çaresiz kalabilirler. Özellikle toplu alanlarda çocuğuyla bulunan anne, bebeği ağladığında üzerinde baskı hisseder. Anne bir taraftan çocuğunu susturmaya çalışırken diğer taraftan da rahatsız olan insanların bakışları, uflayıp- puflamaları altında iyice strese girer. Bebeğini sarıp kucaklayacak stresini azaltacak, sakinleştirip susturacak olan anne de artık bebeği gibi stres altında. Bu safhada bebek annesinin duygularını sünger gibi çektiği için daha şiddetli ağlamaya devam eder" diye konuştu.

"Çocuklar da toplumdan soyutlanamazlar"

Çocuklara bir stres unsuru olarak bakmak yerine gelişimsel bir bakış açısıyla değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Seven, "Bebeklerin anne karnında oldukları dönemden itibaren yetişkin oldukları döneme kadar önemli gelişim dönemlerinden geçtikleri unutulmamalıdır. İnsan toplumun bir üyesi ise insan yavrusu da toplumun bir üyesidir. Nasıl ki insan toplumdan soyutlanamaz ise çocuklar da toplumdan soyutlanamazlar. Toplumun görevi gelecek nesilleri en iyi şekilde yetiştirmektir" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Deniz Seven İstanbul Bebek Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

Bakmadan Geçme

AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu?
Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title