Haberler

Bayburt SODES Fuarında

Güncelleme:

SODES İyi Örnekler Konferansı ve Fuarı Malatya Belediyesi fuar alanında gerçekleştirildi.

Kalkınma Bakanlığınca tertip edilen ve Malatya Valiliği tarafından organizasyonu gerçekleştirilen SODES İyi Örnekler Konferansı ve Fuarı 13-14-15 Eylül 2012 tarihlerinde Malatya Belediyesi fuar alanında gerçekleştirildi.

SODES Programı kapsamında yer alan 30 ilin katılımıyla gerçekleştirilen fuarda illerin yürüttükleri projelerde elde ettiği çıktılar sergilendi. Bu kapsamda Aydıntepe ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yürüttüğü "Kınalı Eller Sanat Yoğuruyor" projesi kapsamında düzenlenen çini seramik eğitimine ait proje çıktıları, Baksı Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen "Tezgahta Gelecek Dokumak" projesi kapsamında Ehram Dokumacılığı eğitimine katılan kursiyerlerin hazırlamış olduğu çalışmalar ile Bayburt Belediyesi tarafından düzenlenen "Bayburt Tarihini Her Yere Taşımak" projesi kapsamında verilen Ahşap Oymacılığı ve Taş İşlemeciliği eğitimi sonucu ortaya çıkan Ahşap ve Taş Hediyelik Eşya örnekleri Bayburt standında sergilendi. Fuarın açık kaldığı 3 gün boyunca yoğun ziyaretçi alan Bayburt standını Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da ziyaret ederek beğenilerini ifade etti. Konursu Belediyesi tarafından yürütülen "Geleceksen Gençsin Gençsen Geleceksin" projesi kapsamında oluşturulan Bayburt Halk Oyunları ekibinin de bir gösteri yaptığı fuarda Hatay Medeniyetler Korosu, Şanlıurfa Sıra Gecesi ekibi ve Doğu Yorum Korosu ziyaretçilere güzel anlar yaşattı.

SODES İyi Örnekler Konferansı ve Fuarının bir parçası olarak gerçekleştirilen en iyi projeler dalında Bayburt Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen "Kadına ve Çocuğa Karşı Şiddetin Önlenmesi İçin Daha Çok İletişim" adlı proje ödül aldı.

Ayrıca aslen Bayburtlu olan Malatya Valisi

Vasip Şahin'i makamında ziyaret eden Bayburt SODES ekibi ehramdan yapılan çanta ve kravat hediye etti.

2010 yılından bu tarafa yürütülen SODES Projelerini ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik hayatına büyük katkılar sağladığının altını çizen Vali Hasan İpek "SODES programı kapsamında günümüze kadar 67 proje yürüttük. Bu yıl yürüteceğimiz 25 projeyle bu sayı 92'ye çıkacak. SODES Programı vasıtasıyla ilimizde 3 yılda yaklaşık 10.500.000,00 TL kaynak transfer ettik. Bu projelerden 2.140 çocuğumuzun üniversite ve SBS sınavlarına daha iyi bir şekilde hazırlanmasına imkan sağladık. 50 engellimize ulaştık. Kadınlarımızın sosyo-ekonomik hayata daha etkin biçimde katılımlarını desteklemek için 17 projeyi hayata geçirdik ve bu projelerden yaklaşık 15.000 kadının yararlanmasını sağladık. Kent ve kırsal arasında fırsat eşitliğini sağlamak için 72 adet çocuk parkı ve oyun alanı yaptık. Bundan sonraki dönemde de benzer projeleri hayata geçirerek Bayburt'un sosyal ve kültürel kalkınmasını destekleyeceğiz" dedi.

SODES fuarında ilimizi başarıyla temsil ettikleri için SODES birim çalışanlarını tebrik eden Vali Hasan İpek'e Kalkınma Bakanlığı tarafından verilen ödüller SODES Birim Sorumlusu Mete Emir tarafından takdim edildi. - BAYBURT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Malatya Belediyesi Aydıntepe Bayburt Eylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title