Haberler

Başkan Yılmaz: "Taş Yerinde Ağırdır"

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, doğal ve turistik güzellikleriyle ünlü Ayvacık’ın köylerinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, doğal ve turistik güzellikleriyle ünlü Ayvacık'ın köylerinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Miting havasında geçen açık hava toplantısında köylerde yaşayan vatandaşların sorunlarını kayıt altına alan Başkan Yılmaz, köylerdeki nüfus azalmasının önüne geçmek ve sorunları acilen çözüme kavuşturmak için hızlı hareket edeceklerini söyledi. Köylerdeki tarım ve hayvancılığı canlandırmanın yanında farklı iktisadi fikirler üzerinde çalıştıklarını ifade eden Başkan Yılmaz, bu konuda gereken her şeyi yapmaya da hazır olduklarını kaydetti.

Yeşilçam, Çarşıköy, Gültepe, Kazancılı ve Başalan köylerinin sakinlerinin katıldığı Karşıdöngel köyündeki açık hava toplantısı, mitingi aratmadı. Vatandaşların Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a büyük ilgi gösterdiği toplantıda köylüler, sorunlarını ve taleplerini iletti. Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Emine Karaçuha Yılmaz, İlçe Başkan Vekili Selim Doğan ile partililerin katıldığı toplantıda halka hitap eden Başkan Yılmaz, seçimden sonra birçok köyün yol, su ve kanalizasyon sorununu hızlı şekilde çözeceklerini ifade ederek, "Buralarda artık yol, su ve kanalizasyon meseleleri konuşulmayacak" dedi.

"TAŞ YERİNDE AĞIRDIR"

Seçim atmosferinde kendisine yönelik haksız eleştiri yapanlara Mevlana Hazretleri'nin sözüyle atıfta bulunan Başkan Yılmaz, "Mevlana Hazretleri'nin güzel bir sözü var. 'İncitmeyeceğiz. İncitenleri de incitmemeye çalışacağız. Birisi sana hakaret de etse de, kırsa da dökse de incitmeyeceksin. Onu Yaradan'dan ötürü affedeceksin' diyor. Benim de sizden ricam, seçime kadar giden süreçte heyecanla aleyhimizde atıp tutanlar olabilir. Ama biz kimsenin aleyhinde atıp tutmayız. Bizim terbiyemiz bunu kabul etmiyor. Biz taş yerinde ağırdır diyoruz. Yaptıklarımız işleri ve yapacaklarımızı anlatıyoruz. Takdir halkımızındır" diye konuştu.

"EN BÜYÜK SORUMLULUĞUMUZ YAPILAMAYANLARI YAPMAKTIR"

Büyükşehir Yasası ile büyük bir sorumluluk alacaklarını dile getiren Başkan Yılmaz, "Hiçbir zaman hiçbir mecliste başkasının yapamadıklarını eleştiren bir şey söylemem. Çünkü hakta kalabilirim. Neyi niye yapamadığının kendine göre gerekçeleri olabilir. Onun döneminde hangi mücadeleleri verdiğini, hangi engellerle karşılaştığını, neler yaşadığını bilemiyoruz. Ama diyoruz ki daha önce yapılamayanları yapacağız, yapılanların üzerine ilave hizmet yapacağız. Şimdi daha büyük bir sorumluluk alıyoruz. Eğer yapmak istediklerimizi söyleyip de yapmazsam bir daha sizlerin karşısına gelip konuşamaz hale gelirim. Onun için büyük bir sorumluluk taşıyoruz" şeklinde konuştu.

"KÖYLERİMİZİN EKONOMİSİNİ CANLANDIRACAĞIZ"

Köylerimizdeki tarım ve hayvancılık potansiyelinin memleket ekonomisine daha büyük katkı sağlar hale gelebileceğinin altını çizen Başkan Yılmaz, "Aksi takdirde büyüyen nüfusumuz kendini besleyemez duruma düşebilir. Türkiye gelişmiş ülkelerdeki gibi en temel tüketim ürünlerini ithal etmek durumunda kalabilir. Türkiye bu kadar zengin bir ülke değil. Tükettiğimiz gıdaları ithal etmek gibi bir lüksümüz yok. Üniversite hocalarımızın bilgi, birikim ve tecrübelerinden de yararlanarak, köylerimizdeki tarım ve hayvancılığımızı daha aktif ve verimli hale getirmeliyiz. Köylerimizde tarım ve hayvancılığa yönelik ekonomimizi canlandırmamız lazım. Çünkü köylerimiz boşalıyor. Demek ki köylerimizde eksikliklerimiz var. Bunları gidermeye yönelik kafa yoruyoruz. Köylerimizde hangi iktisadi ve geçim kaynağı olabilecek şeyleri oluşturabilirizin arayışı içindeyiz. Eksikliklerimizin neler olduğunu öğrenmeye çalışıyoruz. Bu konuda elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırım" ifadelerini kullandı.

Ayvacık'ta Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı destekleriyle proje dahilinde yapılan Doğa Evleri'ni gezerek incelemelerde bulunan Başkan Yılmaz, göl manzaralı 8 adet doğa evinin turizme katkı vermede yetersiz kalabileceğini belirterek, yer sorunun çözülmesi halinde motel yapabileceklerini de sözlerine ekledi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yusuf Ziya Yılmaz Gültepe Ayvacık Samsun Yerel Haberler

'Evet-Hayır' yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

"Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Bakmadan Geçme

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç nereli, neden öldü, eşi kim? Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü? YALI ÇAPKINI FRAGMAN! #128253 Yalı Çapkını 70. bölüm son fragman TEK PARÇA izle! Halis Ağa her şeyi öğreniyor! #127916 GTA 6 ne zaman piyasaya çıkacak? GTA 6'nın çıkış tarihi belli oldu mu? FENERBAHÇE KONGRE NE ZAMAN 2024? #9917 Fenerbahçe Başkanlık seçimi ne zaman? Ali Koç, Aziz Yıldırım aday mı? #129349 KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #128250 DİYABET ve KARDİYOLOJİ ilaçlarını aile hekimleri yazıyor mu? #128138 Bakanlıktan yeni haber: Milyonları ilgilendiriyor! #129658 Tuğba Ekinci'nin sahne kıyafeti tepki topladı! Tuğba Ekinci sahnede ne giydi? SON DAKİKA! İLAÇ RAPORLARI ile ilgili yeni karar ne? Vedat Işıkhan ne dedi? Tüm zamanların en çok satan müzik albümleri hangileri? Melisa Aslı Pamuk ve Yusuf Yazıcı evlendi mi? Melisa Aslı Pamuk soyadını neden değiştirdi? #128141 17 MAYIS YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128250 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Hipermetrop nedir? Belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir?
Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title